Tiitun pisterikas esitys johdatti Viikingit voittoon – katso sunnuntain salibandytulokset

Tero Tiitu nakutti pisteet 4+2 Kooveen verkkoon. Kuva: Topi Naskali

Tero Tiitu nakutti pisteet 4+1 Kooveen verkkoon. Kuva: Topi Naskali
Tero Tiitu nakutti pisteet 4+1 Kooveen verkkoon. Kuva: Topi Naskali

Viikingit jatkoi vahvoja otteitaan miesten Salibandyliigassa. Tampereen Koovee sai tuta helsinkiläisjoukkueen paremmakseen loppulukemin 8-5.

Viikinkien teholinko oli 4+1 taiteillut Tero Tiitu. Janne Hyvönen nakutti 1+1, ja sekä Mikael Lax että Tapio Kinnunen tarjoilivat kaksi maalisyöttöä. Kooveen Mikko Immonen tehtaili 1+3. Lassi Ylisiurunen ja Miro Lehtinen onnistuivat tehopistein 1+1.

Voitto oli Viikingeille kolmas perättäinen. Joukkue nousi runkosarjan kolmanneksi ja jyrää nyt seitsemän tappiottoman ottelun putkessa. Koovee jatkaa yhdeksäntenä.

Blue Fox isännöi Limingan Niittomiehiä sunnuntaina miesten Divarissa. LNM haki viikonlopun toiset vieraspisteet lukemin 3-6. Vieraiden tehomies oli 2+1 iskenyt Matias Luokkanen. Tommi Visuri nakutti 1+1 ja Samuli Saukko syötti kaksi maalia. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Didrik Lillas, Anton Kallvik ja Jonatan Tynkkynen.

Voitto nosti LNM:n pudotuspeliviivan yläpuolelle kahdeksanneksi. Ottelu oli Blue Foxille jo seitsemäs voitoton peräjälkeen. Joukkue jatkaa sarjataulukon neljäntenä.

Sunnuntain salibandytulokset:

Miesten Salibandyliiga
16:00 Viikingit-Koovee 8-5 Ottelutilastot
17:00 OLS-Happee 2-11 Ottelutilastot
17:00 SPV-Nokian KrP 13-3 Ottelutilastot
18:00 Classic-NST 9-4 Ottelutilastot

Miesten Divari
15:00 PirPi-Josba 4-5 Ottelutilastot
15:00 Blue Fox-LNM 3-6 Ottelutilastot
18:00 SB Welhot-KeLy 6-3 Ottelutilastot

32 comments

  1. Surkeita katsojamääriä liigassa. Ei pelit oiekin kiinnosta, lätkä tule taas viemään junnuja ja muutenkin mielenkiintoa. Classicilla alle 600, ei se millään festarilla onnistu jos liiga tuotteena ei kiinnosta. Sitten vielä päälle tuo onneton superfinaali ja siitä saatava tuuri mestaruus.

  2. Classic – NST pelissä paikalla olleena pakko sanoa, että ei kyllä varmasti vajaata 600 katsojaa ollut. Vähintään 200 laitettu hyvää määrään.

  3. Seinäjoella riittää sakkia. Reilut 700 tais olla tänään, vaikka vastassa ”vain” Nokian KrP.

  4. Varmaan liiga kiinnostaisi enemmän, jos pelit olisivat halvempia. Ylihinnoiteltuja joka paikkakunnalla. Kannattaisi panostaa sisäänheittämään esim. keski- ja vähätuloiset perheet sekä opiskelijat tuntuvasti halvemmin hinnoin. Pitkässä juoksussa siinä voittaisivat kaikki. Halvemmilla hinnoilla olisi aito mahdollisuus saada säännöllisiä katsojia, joiden määrä on tällä hetkellä kohtuullisen pieni ainakin isommilla paikkakunnilla. Nykyiset hinnat eivät mahdollista esimerkiksi keskituloisille lapsiperheille otteluihin menemistä välttämättä edes joka toinen viikko. Tätä kannattaisi todella harkita, ennen kaikkea kun jääkiekon puolella lipun hinnat ovat perheille niin tähtitieteelliset, että minkään sortin säännöllinen otteluissa käyminen ei ole mahdollista.

  5. Seinäjoellakin reilusti ilmaa yleisömäärässä, max.500 silmäparia paikalla.

  6. Yleisömäärät ovat huonoja, se on selvä. Mutta olisi mielenkiintoista nähdä faktoja joukkueiden lipputuloista. Kuinka moni esim. SSV:n 165 katsojasta on maksanut lipustaan, ehkä 20-50 maksimissaan? Entä Classicin 500 katsojasta. Ehkä jopa 100? Suurin osa paikalle vaivautuvista taitaa olla seuratoimijoita, joukkueiden omia junioreita ja pelaajien vanhempia/ystäviä. Varsinaisia maksavia asiakkaita, joita salibandyliiga kiinnostaisi tuotteena, en usko olevan kourallista enempää.

  7. Mielestäni Jyväskylässä yleisöä on oikeasti,pelistä riippuen, se 500-700,joka on kohtuullinen. Ja jatkopelit aina täynnä.

  8. Paikalla olleelle kannattaisi opetella laskemaan. 500 katsojaa vaatisi, että vain 40% penkeistä on täynnä. Kaikki pitkän sivun katsomot olivat 95% täynnä. Siitä tulee jo 600. Loput päädyssä. Eli kyllä se pitää paikkansa.

    Mitä tulee salibandyn kiinnostukseen… Liigassa on joko liikaa joukkueita tai sitten siellä on ”vääriä” joukkueita. Suuntaisin katsee Tampereen suuntaan. 2 joukkuetta on maksimi. Ei riitä materiaali, ei riitä osaaminen joukkueen harjoittamisessa. Kooveessa ja KRP:ssä molemmissa ylipainoisia kavereita. Jos liiga-tuote olisi kunnossa, niin ei tuollaisella massalla pitäisi olla mitään asiaa pelaamaan. Molemmissa joukkueissa on kuitenkin myös pelimiehiä ja ylipäätään urheilijoilta näyttäviä pelaajia. Niistä varmasti saisi yhden laadukkaan joukkueen aikaan.

    Liigalla on täysi fokus superfinaalissa ja kaikki kehitystyö suuntautuu siihen. Valitettavasti perustuote olisi kuitenkin se, mihin oikeasti pitäisi keskittyä. Olisi kuitenkin kiva kuulla, kuinka monta lippua finaaliin on myyty. Jos se on alle 3000 tässä vaiheessa, niin menee farssin puolelle.

  9. Mielestäni hyvät katsojamäärät liigassa olisi reilu 1000

  10. Faktaa on se että yleisömäärät ovat pudonneet rajusti ja tulevat putoamaan lisää mikäli liiga ei osaa rajusti parantaa tuotettaan. Lisäksi pelaajien palkkiot, ne vähäiset, tulevat putoamaan. Harrastelajina pysyy vielä pitkään Suomessa. Kyllä ihmiset ovat valmiita maksamaan sen 10-12€ jos sarja olisi viihdyttävä. Niin paljonko superfinaaliin on myyty lippuja, jos on paljon alle 5000 niin surkeaa on verrattuna perinteiseen finaalisarjaan. Lähdettiin kehittämään aivan väärästä päästä, finaalista!!!, haloo. Pitkästyttävä runkosarja tässä ongelma on.

  11. Taitaa olla Suomessa lajissa kuin lajissa sama ongelma. Minkäänlaista urheilumarkkinointia/yhteisöllistämistä ei oikein tunnuta halltisevan…Olisi mielenkiintoista jos liitto julkaisisi aina kauden tai kolmen vuoden tavoitteensa salibandy.fi sivustolla. Onko siellä niitä? Millä pelimerkeillä liitto tekee töitä? Kuka tietää? Koska toiminnan (lähtö)taso ei ole tiedossa on aivan mahdoton arvioida liiton onnistumisia, mutta yleinen konsensus taitaa olla, että siellä on samat naamat ns. suojatyöpaikoissa ilman pelkoa siitä, että parempi työntekijä korvaa.

  12. Ja jatketaan nyt vielä edelliseen, mielestäni on kumma, että lajin viralliset kotisivut (Suomessa) eivät näytä edes otteluiden maalikoosteita omilla sivuillaan. Olisi hyvä jos kaikki video materiaali kerättäisiin yhteen viralliseen paikkaan. Pääkallon tyyppiset sivustot vissiin kuitenkin ihan puhdasta rakkaudesta lajiin työtä(?) ja voi teoriassa loppua milloin tahansa? Itse en viitsi surffata jokaisen joukkueen oman youtube kanavan kautta etsimässä maalikoosteita vaan katson täältä sitä mukaan kun etusivulle/amppareihin tippuu.

  13. Yhden ottelukirroksen yleisömäärien tippuminen ei kerro koko totuutta. Syyskaudella näytti siltä että päinvastoin yleisömäärät ovat lievässä kasvussa.
    Se on totta että liigan ja ennenkaikkea seurat voisivat päivittää palvelunsa ja olosuhteensa 2010 luvulle. Nyt hallessa on palvelut jämähtäneet 90- luvun tasolle, esinerkiksi perheille ei tarjota paketteja, jopa konservatiivinen ja kankea jääkiekon liiga on herännyt perhepäiviin.
    Salibandyssä on Classic ja Erä rakentanut hienosti teemoja mutta esimerkiksi koko perheen ruokapaketteja ei ole nähty.
    Kuluttjat ova nykyään tottuneet tarjouksiin ja salibandyssä juuri perheet ovat jo ydin ryhmä joihin kannattaa panostaa.
    Yksinkertaisesti, salibandy tarvitsee tuotekehitystä!

  14. Hei ”naama” ja ”katsoja”:
    Kiitos että vaikutatte netin välityksellä!

  15. Nimimerkille ”Edellisille”:

    Faktaa on se että yleisömäärät ovat lievässä nousussa jo (ainakin) toista kautta putkeen. Kauden 2013-2014 yleisökeskiarvo koko liigassa oli 478 katsojaa/ottelu. Viime kaudella vastaava oli 564 katsojaa/ottelu ja tällä kaudella tähän päivään mennessä 577 katsojaa/ottelu.
    Faktaa on myös se että verrattuna viime kauteen kun joukkueet olivat pelanneet yhtä monta kotiottelua kuin nyt niin Classic, Erä, Indians, M-Team (Josba), Koovee, SalBa, NST ja OLS ovat menettäneet katsojia kun taas Happee, Nokian KRP, Oilers, SPV, TPS ja SSV ovat saaneet lisää katsojia.

  16. Salibandyliigan joukkuemäärä tulisi pudottaa 10 joukkueeseen. 14 joukkueen liigaan ajautuu väistämättä liikaa näitä PK-seudun ja Pirkanmaan jämäjoukkueita (KRP, M-Team, Indians). Jos Helsingin parhaan joukkueen, eli SSV:n yleisöpotentiaali keskimääräisessä ottelussa on noin 165 katsojaa per ottelu, miten katsojia voisi enää riittää jollekkin M-Teamille? Salibandytuote on liian repaleinen ja hajanainen. Ylimääräiset jämäjoukkueet pois pääsarjasta. Tiivistetään tarjonta vain laadukkaimpien joukkueiden ympärille. Enemmän SSV-SPV otteluita, ei lainkaan M-Team-Salba otteluita jne.

  17. Liigasta kymmenen joukkueen sarja (ssv, oilers, tps, classic, nst, josba, ols, spv, happee, rovaniemi?? Ym?) Lajia siis levitettävä koko suomeen. 6 joukkuetta playoffeihin ja 4 playoutteihin jonka vika kohtaa divarin playoffien voittajan. Tämmönen liiga kausi niin että kaikki kohtaa kaikki kolme tai neljä kertaa runkosarjassa. Kuulostais ainakin omasta mielestä kaikista parhaimmalta. Vähemmän joukkueita jakamassa sponsoreita ja sarjasta tulisi mielenkiintoisempi. Venäjälle/öljymaihin hakemaan rahaa

  18. Helppo se on täältä huudella, mutta itsellä tulee muutama idea mieleen.

    -Liiga 10 joukkueen sarjaksi ja divari myös. 8 joukkuetta playoffeihin ja yhdeksäs säilyttää liiga/divari paikan ja viimeinen karsii.

    -Esim. YLE näyttäisi niin monta peliä, kun voi ja yksi palvelu näyttäisi pelit. Ei tätä kolmen eri palvelun pelleilyä.

    -Lippujen hinnat alas.

  19. YLE liian raskas ja kankea. Netti ihan hyvä pienen lajin näkyvyyden varmistamiseen myös live-lähetysten osalta. Myös tässä heittäisin pallo liiton suuntaan. Floorball sivustolle keskitetysti myös live-lähetysten katsominen. Pirstaloituneet lähetykset vain yksi osoitus sekavasta tuotteesta.

  20. 400-600 katsojaa on sopiva määrä. On mukavan kotoisa tunnelma.
    Ei tarvi tungeksia ja jonotella kahvijonossa ja etsiä parkkipaikkoja.
    Lippujen hinnat on sopivalla tasolla tällä hetkellä 10€ runkosarjassa, 15€ playoffsit.
    Tuon maksan mielelläni!
    Jos yleisömäärät alkaa lähenellä 1000:tta, niin sitten katson ne mieluummin TV:sta tai netin kautta. Riippuu tietysti paljolti puitteista.
    En halua mennä esim. lätkäpeleihin tungeksimaan ja jonottamaan erätauiolla ylihintaisia hodareita muiden örveltäjien sekaan.

  21. Tämän viestiketjun aloittaja sai aikaan hyvän ideointiriihen. Ehtotus mielestäni oikeilla jäljillä, liigaan 10 joukkuetta ja levitystä stadista ylöspäin, saadaan enemmän läänitason paikallisvääntöjä, Rovaniemen sijaan olisi tärkeä saada Vaasan rahakkaalta talous alueelta SB Vaasa liigaan. Tulisi hyviä vääntöjä SPV ja OLS:in kanssa.

  22. Yleensä olen käynyt noin 10 SPV:n kotipeliä vuoden aikana katsomassa. nyt on tähän mennessä tullut käytyä peräti kolmessa pelissä. Ei jaksa enää lähteä runkosarjan peleihin. Salibandy menettää hohtoaan koko ajan ja ehkä viimeisenä silauksena tämä yksittäinen finaali tappaa mielenkiintoa.

    Ylemmälle sen verran, että SB Vaasa liigassa olisi todella hieno juttu, mutta heillä on resurssit nousta pelaamalla liigaan ihan tälläkin formaatilla. Monta vuotta olen tätä odottanut ja toivottavasti Vaasa kohta liigakartalle nousee!

  23. Hieno idea, että joukkueita olisi 10.
    Mutta miten toteutetaan se, että joukkueita olisi vähemmistä joukkueista olisi enempi Stadin ja Tampereen ulkopuolelta, jos niissä juniorityö on kuitenkin kaikkein laadukkainta?!

  24. Täällä samaan aikaan haikaillaan laadukkaampia / tasaisempia pelejä ja enemmän maakuntien joukkueita. Pelaamalla liigaan pääsee- Nyt on vain niin että Tampereen ja pääkaupunkiseudun ”jämät” pelaa paremmin kuin haikaillut maakuntien joukkueet. Itä-Suomi on vailla liigajoukkuetta ekä NST:nkään tähti kovin korkealla paista. Pienentämällä joukkuemäärää kävisi todennköisesti niin, että ko ”jämäjoukkueet” kyllä poistuisivat sarjasta mutta myös ”maakuntaedustus” olisi pysyvästi poissa.

  25. Jonkinlaiset kiintiöt alueille ja siellä olevien joukkueiden pitää täyttää tietyt liigan kriteerit ja jos joukkueita ei löydy niin sitten lisätään kiintiöitä esim. stadiin. Juniori näillä alueilla paranee heti kun saavat liigajoukkueen.

  26. Paljon on keskustelua pääsylippujen hinnoista, mutta missä menee raja liian kalliin ja kohtuuhintaisen lipun välillä?

    Erän otteluissa peruslippu 14 €, opiskelijat, eläkeläiset ja lapset (7-15v) 9 €. Perhelippu (1-2 aikuista ja 1-3 lasta) 30 €. Jäsenet ilmaiseksi. Kausari runkosarjan 13 ottelua 130 €.

    Viikkareilla peruslippu: 12 €, lapset/opiskelijat/eläkeläiset: 6 € ja jäsenet ilmaiseksi. Kausari runkosarjan 13 ottelua 80€. M-Teamilla sama hinnoittelu

    Kallista sille, jonka pitäisi saada ilmaiseksi

  27. Jos olisi 10 joukkueen liiga ja divari. Väitän, että molempien taso nousisi reippaasti! Eli näin tulee laadukasta peliä!

  28. Huvittavin kommentti oli kyllä tuo ”Sami”n kommentti tuolla välissä ja ylipäänsä. Sekö tuottaisi lajille uskottavuutta, että seurat valittaisiin sijainnin perusteella? Aivan käsittämättömän kuuloinen ajatus. Kuin myös tuo , että sarjantaso johtuu läskeistä Pirkanmaalaista?

    Täältä suunnalta jengejä on kolme, pääkaupunkiseudulta viisi…Täältä mahtuu helposti kaksikin jengiä sarjaan. Koovee ja Classic. KrP ei kiinnosta oikeastaan ketään. Nokian julkaistut yleisömäärät ovat noin triplat todellisuuteen nähden. Koovee ei ehkä Liigassa pärjää, mutta tuottaa jatkuvasti hyvää pelaajaa liigarintamalle, joten täten Kooveen ulostaminen sarjasta ei lopulta pelaajakehitystä palvelisi. Naisissa tapahtuu hyvin pian vallanvaihto Tampereen sisällä, koska Kooveen nuoriso nousee, kunpa samaan päästäisiin miehissäkin.

  29. ”Kooveessa ja KRP:ssä molemmissa ylipainoisia kavereita. Jos liiga-tuote olisi kunnossa, niin ei tuollaisella” jne..
    Todellinen asiantuntija ja oman elämänsä kuntovalmentaja on taas päässyt irti.

  30. Kiintiöpaikat Liigaan on kipeä ajatus.
    Funtsitaan ja aloitetaan vaikka neljällä:
    -1 paikka Rovaniemelle,
    -1 Kuopioon ja
    -1 Vaasaan ja
    -1 Poriin.
    Mitä tekee liigasta poisheitettävien joukkueiden pelaajat? Moniko muuttaa stadista porojen sekaan Lappiin? Tai nahkiaisia syömään Poriin?
    Ok, aina joku voi mennä työ- tai opiskelupaikan perässä, mutta tuskin sen varaan joukkuetta voi rakentaa.
    Paras juniorityö vaan on eteläisessä Suomessa ja se tuottaa hyviä pelureita etelään ja moneen joukkueeseen. Se siitä.