Divarin pudotuspelit alkavat keskiviikkona – tässä puolivälieräparit

Puna-asuinen Karhut valitsi mustapaitaiset Welhot vastustajakseen Divarin playoffien avauskierroksella. Arkistokuva: Jari Turunen.

Puna-asuinen Karhut valitsi mustapaitaiset Welhot vastustajakseen Divarin playoffien avauskierroksella. Arkistokuva: Jari Turunen.
Puna-asuinen Karhut valitsi mustapaitaiset Welhot vastustajakseen Divarin playoffien avauskierroksella. Arkistokuva: Jari Turunen.

Salibandyn toiseksi ylimmän sarjatason Divarin runkosarja päättyi tänään. Divarin puolivälierien otteluparit valittiin illalla puhelinpalaverissa.

Puolivälierät:
LaSB – ÅIF
Steelers – LNM
Karhut – SB Welhot
SB Vaasa – Blue Fox

Runkosarjan voittaja LaSB sai valita ensinnä itselleen vastustajan sijoilta 5-8, minkä jälkeen valitsi kakkonen Steelers ja sitten kolmonen Karhut.

Puolivälierien runkopäivät ovat keskiviikko 2.3, perjantai 4.3. ja sunnuntai 6.3. Otteluohjelma julkaistaan mahdollisimman pian.

Pudotuspeleissä puolivälierät ja välierät pelataan paras kolmesta -järjestelmällä eli ensimmäisenä kaksi voittoa saavuttanut joukkue etenee seuraavaan vaiheeseen. Välierissä otteluparit muodostuvat runkosarjan sijoitusten mukaan eli runkosarjassa parhaiten sijoittunut kohtaa runkosarjassa huonoimmin sijoittuneen.

Divarin kausi huipentuu finaaleihin. Pronssiottelua ei pelata. Finaalit pelataan paras viidestä -järjestelmällä, eli ensimmäisenä kolme ottelua voittanut voittaa Divarin mestaruuden. Finaalien voittaja nousee seuraavaksi kaudeksi Salibandyliigaan. Finaalin hävinnyt joukkue jatkaa kauttaan liigakarsintoihin, jossa se haastaa Salibandyliigan joukkueen.

Josban, Loviisan Torin ja Erä Akatemian kausi päättyi runkosarjaan.

Sarjan viimeiset kolme eli KeLy, SBS Wirmo ja PirPi putosivat II-divisioonaan.

Teksti: Salibandyliitto

20 comments

  1. Vaasa, lasb, steelers ja welhot jatkoon, kaikki muut suoraan kahesta paitsi welhot – karhut. Sitten jännätään kuka vie ketäkin. Jaksaako lasbin lapset vai viekö vaasan kokemus liigaan..

  2. Lasb on toki suosikki, mutta ÅIF on kokenut jengi ja jos ne saa Laineen pelikuntoon voi tulla tiukkaakin..

  3. Welhot kolmannen kerran lopputansseihin! Aku81 #bundesliiga pudottaa Karhut kahdessa matsissa. Toinen pari voi mennä pidemmän kautta mutta TeroJosse #nappisilmäinenmöhömaha lyö Welhpt finaaliin! Tämä ratkaistaan nopiaan kun kuka hullu sitä enään jaksaa saunailtaa sen pidempää odottaa! Juha7#LuisFigo tekee ratkaisevan. #41 TERRRVELUO KUOPIOOON!

  4. Welhot kolmannen kerran lopputansseihin! Aku81 #bundesliiga pudottaa Karhut kahdessa matsissa. Toinen pari voi mennä pidemmän kautta mutta TeroJosse #nappisilmäinenmöhömaha lyö Welhpt finaaliin! Tämä ratkaistaan nopiaan kun kuka hullu sitä enään jaksaa saunailtaa sen pidempää odottaa! Juha7#LuisFigo tekee ratkaisevan. #41 TERRRVETULOA KUOPIOOON!

  5. Kotitalouksissa teflon on tunnettu pannujen pinnoitteena. Koska Kainulaisten pannu pitää, ovat he Teflon Brothers

  6. Vaasan kokemus vie heidät tällä kertaa liigaan ja hyvä niin, vahva talousalue ja pystyvät kasaamaan liigajoukkeen. Joukkueen kasaaminen lähtee uuden valmentajan palkkaamisesta.

  7. Tällä kaudella ei nähdä ylläreitä, ylemmän sijan jengit voittavat alemmat, loppuottelu voi mennä kumminpäin vaan.
    Lasb – ÅIF 2-0
    Steelers – LMN 2-0
    Karhut – Welhot 2-1
    Vaasa – Blue Fox 2-1

    LaSB – Vaasa 2-1
    Steelers – Karhut 2-1

    LaSB – Steelers, katsotaan josko Steelersin kasetti kestäisi jo tänä vuonna. Veikkaan että ei, ja LaSB voittaa. Onnea voittajille keitä ovatkaan!

  8. Ainakin Welhojen sivulla pelipäivät Karhuja vastaan on merkitty keskiviikolle, torstaille ja sunnuntaille

  9. Puolivälieräparien kohtaamiset runkosarjassa:
    LaSB – ÅIF
    25.10.2015 LaSB-ÅIF 10-7
    31.1.2016 ÅIF-LaSB 5-9

    Ennakko: Runkosarjan voittaja teki oikean valinnan valitessaan 7:ksi sijoittuneen ÅIF:n. Suht lyhyt pelimatka ja ÅIF ollut keväällä huono. Vaikka LaSB:kin on kompuroinut, sillä on potentiaalia mennä aivan päätyyn asti. Ainut kysymysmerkki on puolustuspeli ja se, kestääkö nuori joukkue pudotuspelien paineet ja kovat otteet. LaSB jatkoon 2-0

    Steelers – LNM
    9.1.2016 LNM-Steelers 6-7
    27.2.2016 Steelers-LNM 9-4

    Ennakko: Molemmat voittavat kotipelinsä selkeästi. Liminkaa haittaa varsinkin keskiviikkona mahdolliset työ- ja opiskeluesteet, kun matkaan pitää lähteä jo varhain aamulla. Lastikan pelaaminen tai pelaamattomuus antaa yllätysmomentin. Steelers jatkoon 2-1.

    Karhut – SB Welhot
    17.10.2015 Karhut-Welhot 11-9
    16.1.2016 Welhot-Karhut 8-7

    Ennakko: Tiukka sarja tulossa. Karhuilla sarjan tehokkain avauskentällinen, mutta sen jälkeen taso tippuu. Welhoilla taas Pitkäsen ja Makkosen mukaantulon myötä kolme tasavahvaa, mutta kovaa hyökkäysvitjaa. Welhot on pelannut jälleen erittäin vahvan kevätkauden. Jos Lepola & co. pysyy lieasssa, Welhot etenee jatkoon suoraan voitoin 2-0. Muuten 2-1.

    SB Vaasa – Blue Fox
    19.9.2015 SB Vaasa – Blue Fox 2-8
    29.11.2015 Blue Fox – SB Vaasa 2-7

    Ennakko: Joukkueet kohtasivat toisensa runkosarjassa silloin, kun toisella oli menossa nousukausi ja toisella oli vaikea jakso. Tämä näkyy myös keskinäisten ottelujen tuloksissa. Nyt molemmilla menossa vahva vaihe, joten sarjasta tulee luultavasti puolivälierien tasaisin. Lisäarvoa antaa derbytunnelma. Molemmilla näissä karkeloissa kokenut rosteri, mutta Vaasalla se on laajempi. Vaasa jatkoon 2-1.

  10. Sipoosta tulee suurin ylläri kaikille Lasbin lapset lähtee lomille kokemus näkyy nyt näissä peleissä.

  11. Voi tulla Vaasalla vaikeaa jos Enlund on vireessä sinikettujen maalilla. Lasbin luulisi menevän jatkoon. Samoin Steelersin. Karhut voi mielestäni voittaa Welhot. Tiukat pelit tullee. Ja varmasti hieno pudotuspeli kevät.

  12. LaSBille ÅIF on pelkkä suupala matkalla kohti divarin finaalia. Papoilla ei ole mitään mahdollisuutta pysyä Lasbin nuorisotiimin vauhdissa. ÅIF:n peli on hidasta pallottelua ja perustuu vastaiskuihin, kun pelinrakentaminen oman pään kautta on ”oldies goldies” tasolla. Se on kahdesta pelistä poikki sahtipitäjälle tämä sarja

  13. Miten tuo divarista nouseminen? Eikös finaalin voittaja nouse suoraan ja finaalin hävinnyt karsi liigan toiseksi viimeisen kanssa? Entäs sitten, kuka karsii liigan kolmanneksi viimeisen kanssa, jos pronssipeliä ei pelata?

  14. Lasb-Åif 2-0; Lasbia vastaan kaikki sarjan joukkueet lähtevät altavastaajan asemasta, joten jos Åif tästä yhden pelin voittaa, niin sekin olisi jo yllätys. Tasaisia pelejä voivat kuitenkin olla, jos Åif puolustaa joukkueena ja pysyvät jäähyiltä pois. Taitoa on kummallakin joukkueella kyllä, mutta jalalla Lasb vie Sipoon pojat 100-0.
    Steelers-LNM 1-2; Tässä piilee pieni yllätyksen mahdollisuus?? LNM on pelannut vahvasti koko kevään ja on äärimmäisen kova kotona. Steelers joutuu tekemään todella parhaansa voittaakseen. Veikkaan, että tässä sarjassa nähdään muutama jatkoaika.
    Karhut-Welhot 2-1; Tasasia vääntöjä, mutta Karhujen ykköskenttä kääntää maalitekokilpailun Poriin. Welhojen ryhmän materiaali liian tasapaksu tänä vuonna. Kummatkin voittavat kotonaan.
    Vaasa-Blue Fox 1-2; Pohjanmaalla nähdään huikea yhteenotto, jossa kaksi tasaista ryhmää kohtaa, jossa paremmin puolustava joukkue voittaa. Veskareilla suuri rooli näissä peleissä. Uskon, että Isomäki luo sellaisen asenteen Blue Foxin puolustuspelaamiseen, että se kääntää sarjan heille. Vähämaalisia pelejä on luvassa ja jatkoajatkaan eivät välttämättä tuo selvyyttä, joten nähdään ainakin kertaalleen rankkariratkaisu.

  15. Uskon karhuihin värilasit silmillä, että etenee seuraavalle kierrokselle. Se että viekö tämä kiima sitten loppuun asti on eri asia. Välieriin pääsyyn uskon, toki Welhoille tsemppiä myös, ei ole ollenkaan yhtään sen huonompi joukkue kuin muutkaan. Tasainen sarja tulee.

  16. Paavolle: Liigassa 12. ja 13. sijoittuneet joukkueet pelaavat karsintasarjan, jonka häviäjä kohtaa Divarin finaalin hävinneen vielä liigakarsinnoissa. Liigan karsintasarjan voittaja säilyttää paikkansa suoraan.

  17. Olis nättii, jos joku vaivautuis näyttämään live-steamina jonkun playoff-pelin, kun ei pääse ihan jokaiseen matsiin paikan päälle? Ja ei väliä minkä otteluparin, hyviä pelejä varmasti kaikki. Muistaakseni aikakin Blue Fox näytti ainakin jonkun runkosarjan matsin edellisellä kaudella.