Karhut osoitti kovuutensa kärkikamppailussa – runkosarjan voitto Lammille

Benjamin Lepola (toinen vas.) ei hyydy. Karhuhyökkääjä nousi maalipörssin kärkeen ja samalla joukkue varmisti Steelers-voitolla sarjan kolmostilan. Arkistokuva: Jari Turunen

Benjamin Lepola (toinen oik.) ei hyydy. Karhuhyökkääjä nousi maalipörssin kärkeen ja samalla joukkue varmisti Steelers-voitolla sarjan kolmostilan. Arkistokuva: Jari Turunen

Keskiviikkoiltana pelattiin kaksi salibandyn pääsarjaottelua. Miesten Divarin kärkikamppailussa Porin Karhut otti kotonaan voiton Hämeenlinnan Steelersistä maalein 8–6. Samalla täksi kaudeksi Divariin noussut porilaisjoukkue varmisti runkosarjan kolmossijan ennen viikonloppuna pelattavaa viimeistä kierrosta.

Karhujen tehomiehenä hääri tuttuun tapaan hyökkääjä Benjamin Lepola (3+1). Sarjan maalipörssin kärkeen noussut Lepola kävi iskemässä illan hattutemppuosumansa kolmannen erän viimeisillä minuuteilla. Karhut pelasi tuolloin kahden miehen alivoimaa, mutta siirtyi hyökkääjän maalilla 8–4-johtoon.

Steelers kavensi vielä kahteen otteeseen, mutta ei kyennyt enää nousemaan rinnalle.

Hämeenlinnalaisten pistemenetys tarkoitti myös sitä, että ero kärjessä olevaan LaSBiin kasvoi kolmeen pisteeseen. Runkosarjan voitto meni näin ollen Lammille.

Keskiviikkona pelattiin myös naisten Salibandyliigan kamppailu, jossa Tapanilan Erä emännöi tamperelaista Classicia. Sarjaa johtava Classic ei antanut helsinkiläisten yllättää, vaan iski tulostaululle murskaavat 6–15-loppulukemat.

Kovimmat pistepotit vierailijoilta keräsivät Alangon siskokset Ella (1+3) ja Eliisa (2+2). Myös pistepörssiä ylivoimaisesti johtava Nina Rantala kasvatti tehosaldoaan kahdella maalilla.

Classicin ero liigassa toisena olevaan NST:hen on kolme pistettä, kun taas Erä jatkaa taulukossa seitsemäntenä.