Liigajoukkuetta rangaistiin kahdella tappiolla ja sakoilla – peluutti edustuskelvotonta pelaajaa

Kooveen naisten liigajoukkue menettää kolme sarjapistettä tammikuussa tehdyn sääntörikkeen vuoksi. Arkistokuva: Jari Turunen

Kooveen naisten liigajoukkue menettää kolme sarjapistettä tammikuussa tehdyn sääntörikkeen vuoksi. Arkistokuva: Jari Turunen
Kooveen naisten liigajoukkue menettää kolme sarjapistettä tammikuussa tehdyn sääntörikkeen vuoksi. Arkistokuva: Jari Turunen

Kooveen naisten Salibandyliiga-joukkue on määrätty hävinneeksi kaksi tammikuussa pelaamaansa ottelua. Salibandyliiton mukaan Koovee peluutti 9. ja 10. tammikuuta pelatuissa otteluissa edustuskelvotonta pelaajaa.

Rangaistuksen myötä ottelut M-Team–Koovee ja O2-Jyväskylä–Koovee ovat muutettu kotijoukkueiden 5–0-voitoiksi. Tappioiden myötä Koovee menettää kolme sarjapistettä ja tippuu liigassa neljänneltä sijalta viidenneksi, 25:een pisteeseen.

Lisäksi Koovee saa maksettavaksi 100 euron sakkorangaistuksen.

Karsintoja vastaan taisteleva O2-Jkl nousee muutetun tuloksen myötä tasapisteisiin yhdeksäntenä olevan paikallivastustajan Happeen kanssa.

Salibandyliiton tiedotteessa kerrotaan, että Koovee oli peluuttanut edustuskelvotonta pelaajaa myös 18. joulukuuta TPS:aa sekä 3. tammikuuta Classicia vastaan pelatuissa otteluissa. Rikkeet oli kuitenkin havaittu sääntöjen mukaan liian myöhään, eikä niistä koidu Kooveelle lisäseurauksia.

Linkit:
Salibandyliiton tiedote
Kooveen tiedote

27 comments

  1. Tyttösäbä on timanttia!! Kohti olympialaisia ammattimaisuuden kautta ?

  2. Onhan näitä tapauksia miestenkin pääsarjoissa vuosien varrella ollut. Kai sen pelaajan nimenkin voisi jutun yhteydessä mainita ja syyn miksi oli edustuskelvoton?

  3. Samaa mieltä, tai ei ehkä nimi niin tärkeä ole mutta syy miksi oli edustuskelvoton olisi mielenkiintoista tietää ja niin iso osa tapahtunutta että mielestäni tulisi tekstiin liittää.

  4. Ko kurinpitopäätös löytyy osoitteesta http://floorball.fi/files/7514/5675/4603/Pts_kurinpitoasiassa_Koovee_jouk.pdf .
    Eli Kooveen oma juniori on syksyllä pelannut naisten 2. divisioonan pelejä ja 8.12.2015 Koovee on tehnyt hänestä siirtopaperit liitolle. Eli hän olisi ollut edustuskelpoinen 15.12. Mutta maksu (50 €) on suoritettu/näkynyt vasta 12.1.2016. Siitä tämä penalty. Tämä on kylllä byrokratian helmi joka ei mielestäni kuulu urheiluun.

  5. Tulla liiton tiedotteessahan on linkki päätöksen perusteisiin. Kooveen 2. div pelaajalle oli tehty siirto liigajoukkueesee 8.12. mutta maksu suoritettu 12.1. Tästä liitto päätti rangaista pistemenetyksillä.

  6. Sekä nimi että syy löytyvät noiden linkkien takaa varsinaisesta päätöksestä.

    Nimellä tuskin on väliä ja syy on niinkin arkinen kuin että pelaajasiirtoon kuuluva kirjaamismaksu on maksettu vasta 12.1.2016 joten kyseisen pelaajan edustusoikeus oli vielä noissa peleissä 2. divaria pelaavan Koovee 2 -joukkueen nimissä.

    Sattuuhan näitä, kuten esim. Tiitu ja Champions cup 2014

  7. Nimi on tapauksen kannalta täysin irrelevantti, kyseinen tapaus ei ole tämän pelaajan vika, joten miksi nimi tulisi tuoda esille? Ikävä tilanne joukkueen kannalta joka on täysin syytön seuran tekemään mokaan.

  8. Kyseinen taho joka hoitaa seurassa näitä ns joukkueen asioita voisi tulla esiin ja tunnustaa mokansa. Koska on lyönyt joukkueen pelaajille märän rätin päin kasvoja. Tausta henkilöitä on kaikenlaisilla nimityksillä naisten joukkueen taustalla , ja perus asiat joita on turha silloin syytää toimiston kontolle. Ja penttinen ja viljanmaa ei silti o2 säily edes karsintojen kautta, olis tarvinu focus olla pelillisissä asioissa kauden aikana.

  9. Kenellekään taustaa miten tieto pelaajan edustuskelvottomuudesta tuli esiin?

    Nuori tyttö ei ainakaan tilastojen valossa ollut millään tavalla ratkaisemassa otteluita, joten ovatko sinällään kiistämättömän rikkeen huomanneet vastustajat, liitto vai joku muu taho?

  10. O2 organisaatiolle kun bongasitte näinkin tärkeän epäkohdan ja saatatte jopa säilyttää sarjapaikkanne sen ansiosta. Olisi sen pelaamallakin voinut tehdä…
    Kohtalonivaa Kooveelle kun ekaa kertaa oli mahkut neljän sakkiin. Pelaajia rangaistaan nyt aika rankalla kädellä :/

  11. Vastajoukkueella tuskin on mitään tekemistä tarkistamisen kanssa eikä heillä ole liene edes käytännön mahdollisuutta siihen. Liitto hoitaa pääsarjoissa tarkistukset. Se miksi tarkistaminen ei ole tapahtunut aikaisemmin, on varmaankin oma tarinansa.

  12. Niinhän sitä luulis mut tiedätkö sinä keneltä tuo tarkistuspyyntö lähti?

  13. Hyvä että kärähti. Jatkossa luulisi muistavan maksaa laskunsa ajallaan. Tosin näissä ”vahinkotapauksissa” (vrt. tapaus Savukoski joka oli todennäköisesti tahallista vilppiä, ainakin joltain taholta.) voisin kuvitella säännöt niin että vastustaja saa tyytyä pelattuun tulokseen ja Kooveelle tuomitaan 5-0 tappio.

  14. En tiedä kuinka liigan tilastojärjestelmä tarkalleen ottaen toimii, mutta olisi hyvä, että pelaajaa ei pystyisi laittamaan tuollaisessa tapauksessa sähköiseen pöytäkirjaan ollenkaan. Näin on ymmärtääkseni ainakin joissain toisissa lajeissa, vaikka eipä sielläkään kaikki aina virheettömästi tapahdu. Virhe on siis selkeästi jojon tms. mutta jos sähköinen järjestelmä ei sallisi edustuskelvotonta pelaajaa pöytäkirjaan niin virheiden mahdollisuus pienenisi.

  15. 1.3.2016 Aamulehdestä luettua:

    ”Korjasimme mokan heti kun huomasimme sen. Sitä en käsitä, että seuran sisäisistä siirroista pitää maksaa. Olen kritisoinut pykälää jo vuosia. Tuomion takia saatamme menettää pudotuspelien kotiedun, Kooveen toiminnanjohtaja X.X. sanoo tuohtuneena.”

  16. Jos koovee jää sijoille 5-8, classic valitsee kooveen pleijareissa. Harmi kooveen kannalta.

  17. En kyllä ymmärrä miten tämmöiset 50 € siirtomaksut palvelevat järjestelmää varsinkin kun siirto tapahtuu seuran sisäisenä. Tämmöisestä unohtuneesta 50 € maksusta kärsii joukkue ja sanktio on urheilullisesti kohtuuton. Jos ja kun liiton täytyy kaikesta rahastaa että pystyy pyörittämään hulppeeta organisaatiota niin tästä kolehdista voisi kyllä luopua.

  18. Erittäin valitettava tapaturma / kömmähdys niin urheilullisesti kuin myös Kooveen joukkueen kannalta. Siis erityisesti joukkueen pelaajien.

    Mutta jotkut säännöt täytyy asioissa olla, ja en ihan täysin ymmärrä joitakin kommentteja täällä. Juniorijoukkueissakin on täysin totuttu tähän systeemiin, esim. jos seuralla on junnuissa divari/aluesarjajoukkue ja sm-sarjajoukkue, ja jos pelaaja siirretään joukkueesta toiseen. Tämän pelaajasiirron ”hitausmomentin” syy on minun ymmärtääkseni ihan selvä: ei voida peluuttaa samoja pelaajia ”ylemmissä” ja ”alemmissa” sarjoissa. Ja muutaman kympin joutuu siirrosta maksamaan, itse olen kokenut että tässä enemmän hidastetaan juuri näitä siirtoja… Muuten kyllä olisin liiton maksuja erinäisistä asioista valmis kritisoimaan, mutta en tästä. Eli siis: jos pelaaja siirretään saman seuran sisällä sarjatasolta toiselle eri joukkueeseen, siitä joutuu tekemään ilmoituksen plus maksamaan pienen maksun, ja odottamaan sen pienen karenssiajan (oliko viikko maksun maksamisen jälkeen?). Korostaisin sitä, että junnusarjoissakin on totuttu siihen, että varmistetaan salibandyliiton sivustola (nyk. floorball.fi) kohdasta ”hyväksytyt pelaajasiirrot”, että nimi näkyy siellä plus katsotaan milloin edustuskelpoisuus uudessa joukkueessa alkaa. Tuota ennen ei ole asiaa kokoonpanoon.

    Kuten jo kirjoitin, erittäin harmi joukkueen pelaajien kannalta. Heillähän, eikä varsinkaan siirretyllä pelaajalla ole mitään osaa eikä arpaa näihin paperitouhuihin. Muilla kyllä sitten organisaatiossa nimenomaan on. Mutta vahinkoja sattuu, kun ihmiset puuhaavat, ei siinä mitään.

    En ymmärrä itkua siitä, että on olemassa siirtomaksu plus karenssiaika näissä tapauksissa. Syyhän on täysin selvä, jopa tällaiselle puoli-idiootille kuten tämän kirjoittajalle.

    Jos Kooveen toiminnanjohtaja x.x. on tuohtuneenan tuollaisia laukonut Aamulehdelle, en voi kuin ihmetellä ja säälitellä Kooveen muuta organisaatiota. Voisiko joku tällaiselle puuhastelujohtajalle kertoa ihan ns. rautalangasta vääntäen, miksi tällaisista seuran sisäisistä siirroista pitää muutama kymppi maksaa ja paperihommat hoitaa. Plus odottaa se, että edustuskelpoisuus on ok. Kai tämä on hyvinkin selkeä asia, tarkoitus on estää kikkailu eli samojen pelaajien peluuttaminen eri sarjoissa? Asiasta mitään tietämättömänä pidän itsestään selvänä, että tässä ei tietenkään ollut mistään tällaisesta kysymys, vaan näitä siirtojahan tehdään kaikkialla ja jokaisena kautena.

    Toivotan kovasti tsemppiä Kooveen naisten joukkueelle. Harmittavaa tällainen.

  19. Kv:eelle. Et miks dissaat toiminnanjohtajaa, kun katsoin kooveen naisten sivua joukkueessa on nimetty henkilö joka huolehtii pelaaja siirroista, vakuutuksista ja pelioikeuksista ei ole ylipääsemätön työ pitää hanskassa 1-2 siirtoo kaudessa. Paperi ködessä toimistolle ja odottaa kun siirto hoidetaan ja pelit jatkuu.?

  20. Kirjaamismaksussa ei ole kyse liiton rahastuksesta vaan siitä ettei seuran sisäisiä tai muitakaan siirtoja käytetä siten että samat pelaajat pelaavat useita sarjoja samoissa junnuikäluokissa tai aikuisissa.

    Miettikääpä tilanne, heti kun sarjoissa tulee yli viikon tauko (junnuissa usein) voitaisiin vaikka koko ykkösjoukkue siirtää kakkosjoukkueeseen. Tai ykköskenttä ratkaisemaan pelit. Junnuissa haastajafinaaleihin pari SM-sarjan pelaajaa ratkomaan pelit ym.

    Jos tuollaiseen olisi mahdollisuus ilmaiseksi, ihan varmasti sitä jotkut käyttäisi! Ja jos käyttäisi niin muiden olisi pakko myös käyttää jos haluaa kilpailla.

    Jotenkin tuntuu ettei täällä kaikki aina ajattele asioita ihan joka kantilta. Liiton säännöissä on usein aina syynsä. Ja jos jossain ei ole järkeä niin joka vuosihan sääntöihin kysellään ehdotuksia.

  21. Sinä Pipsa nyt maalailet aivan turhia mörköjä. Sinun ajatus siitä että koko ykkösjoukkue siirrettäisiin pelaamaan kakkosjoukkueen pelejä on utopistinen. Ensin olisi viikon karenssi ennenkuin pääsisi pelaamaan kakkosjoukkueen pelejä ja sitten taas viikon karenssi kun pääsisi pelaamaan ykkösjokkueen pelejä. Se mitä täällä protestoidaan on se että liitto rahastaa sillä että omat pelaajat junnut hakevat vauhtia esim. alemmalta sarjatasolta tai tarvitsevat loukkaantumisen jälkeen peliaikaa, johon kakkosjoukkue voisi olla hyvä vaihtoehto. Tälläisessä ajattelussa keskiössä on urheilija eikä esim. kakkosjoukkueen menestys.

  22. En dissaa ketään, kirjoitin vaan sen mitä Aamulehdestä luin.

  23. Komppaan nimimerkkiä Pipsalle. Kirjaamismaksu on aika turha, mutta karenssia voisi vaikka vähän pidentääkin.

  24. Niin kyllähän 50€ siirtomaksu olisi ok, jos ko. rahat menisivät vaikkapa suoraan juniorityön hyväksi, tai esim. erityisryhmien harrastamiseen. Nyt liitolle maksettavat maksut sen kun kasvavat ja menevät, kuten joku aiemmin kirjoitti, liiton hulvattoman organisaation pyörittämiseen ja herrojen palavereihin lohileipineen.

    Sinänsä tässä asiassa on toimittu sääntöjen vastaisesti. Sellaista sattuu, seuraamukset ovat aiheellisia.