Liigat

Maalivahti teki historiaa – muistatko tämän ihmemaalin? (video)

11.02.
2016
Liigat
Kuva: Kuvakaappaus videolta

Kuva: Kuvakaappaus videolta

#Takaisinheittotorstai on täällä taas. Kyseessä on Pääkallo.fi:n juttusarjan kolmas artikkeli, ja tällä kertaa aiheena eivät ole minkään sortin ylilyönnit, vaan täysin toisenlainen suorite. Tuorein artikkelisarjan tuotos on tehty lukijan vinkin perusteella.

Joulukuun 5. päivä vuonna 2003 pelatussa Happee-OLS-pelissä kirjattiin mielenkiintoista historiaa salibandyn saralla. Nuori OLS-vahti Jarno Ihme teki ottelussa jotain, mitä pääsarjoissa ei sitä ennen oltu nähty. Nimittäin maalin. Sittemmin maalivahti David Rytych onnistui maalinteossa kaudella 2010-2011 Josban paidassa.

Maalista muistuttanut OLS-taustainen lukijamme on tehnyt myös eräänlaisen salibandykulttuuria edistävän työn lisäämällä Urheilukanavalla näytetyn ottelun kokonaisuudessaan YouTubeen. Alkuperäinen video on saatu Jarno Ihmeen perheen VHS-arkistoista.

Maali syntyi ottelussa ajassa 28.23, kun Ihme linkosi pitkän pallon kohti Happeen maalia. Heitto oli varsin kova, mutta se otti myös lisäkimmokkeen Happeen puolustuksessa häärineestä Roope Pietilästä ja kimposi Happeen maalia vartioineen Jens Pedersenin yli. Maali tasoitti pelin tilanteeksi 3-3. Alla olevalla pitkällä otteluvideolla maali löytyy kohdasta 1:01:50.

Suosittelemme katsomaan koko ottelun tai edes pätkiä siitä ihan nostalgiamielessä. Kamppailu meni aina jatkoajalle saakka ja ratkaisun iski yksi vielä nykyisinkin näkyvä salibandyhahmo. Ottelu päättyi lukemiin 4-5 ja. Mielenkiintoinen seikka on myös se, että tuolla kaudella sai vielä palauttaa pallon maalivahdille, ja pelin perusteella sitä kikkaa myös käytettiin melko ahkerasti.

Videolta voit myös bongata vielä nykyisinkin Salibandyliigan huipulla vaikuttavia pelaajia kuten Petri Kauko, Mikko Kohonen ja Ihme. Osa pelaajista on tuttuja valmennusympyröistä. Selostuksesta vastaa legendaarinen parivaljakko Jani Alkio ja Oskari Saari. Kyseiset herrat nykyään tuttuja hiukan isommista ympyröistä.

Tiedätkö sinä hyvän salibandytarinan? Vinkkaa siitä meille. Parhaimmat ja mehukkaimmat tarinat päätyvät Pääkallo.fi:n sivuille. Vihjeen voit lähettää osoitteeseen vihjeet(a)paakallo.fi.

Artikkelisarjan aiemmat tuotokset:
Kun liigavalmentajalle napsahti neljän kuukauden toimitsijakielto – fläppitaulu pääosassa
Muistatko, kun Salibandyliigassa tapeltiin? Seurauksena mojovat pelikiellot

Muokkaus 11.2. klo 10.54 Artikkeliin lisätty tieto siitä, että maalivahdeista myös David Rytych on onnistunut maalinteossa Salibandyliigassa.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen