Suomen poikien hieno kiri sai tylyn päätöksen – ”Paha pallonmenetys”

Kuva: Salibandyliiga

Ruotsi oli Suomea parempi maalein 5-4 maiden salibandyn juniorien maaotteluviikonlopun ensimmäisessä poikien ottelussa. Sunnuntaina Suomen ja Ruotsin pojat ja tytöt iskevät uudelleen yhteen.

– Monelle pelaajalle tämä oli tulikaste, tiedän, että pystytään parempaan. Starttiin olen pettynyt. Alussa puuttui pelirohkeutta. Kipsi laukesi kun oltiin pari maalia perässä, näki päävalmentaja Heikki Luukkonen MM-projektin startin.

– Lopussa tuli paha pallonmenetys ja palloa kaivettiin omista. Tämä oli opetus, että 60 minuuttia pitää pelata huolella. Huomenna on tarkoitus antaa Ruotsille kunnon löylytys, Luukonen lupaa.

Suomi oli ottelun alkupuolella selvästi jäljessä, ja ensimmäisellä puolikkaalla Ruotsi karkasi jo 4-1-johtoon Antti Suomelan nostettua rangaistuslaukauksesta isäntien kavennuksen. Suomi ei saanut vastustajan prässissä omia hyökkäyksiään vauhtiin, ja omaan päähän syntyi vaarallisia tilanteita pallonmenetyksistä.

Christian Remes kavensi alivoimalla toisen erän lopussa, ja kolmannessa Suomi esitti avauspäivän parastaan. Hurja myllytys ylivoimalla tuotti solkenaan paikkoja, ja lopulta Antti Suomela kiskaisi kovalla kaukolaukauksella eron enää yhteen maaliin. Eetu Sorvalin tasoitus kuusi minuuttia ennen ottelun loppua sai tuhatpäisen yleisön odottamaan jopa Suomen voitto-osumaa, mutta toisin kävi. Kellossa oli jäljllä enää minuutti ja 20 sekuntia kun Ruotsin Axel Larson ajoi vasemmasta laidasta voimalla maalille ja nosti ratkaisun maalivahti Riku Saarentolan onnistuttua torjunnassaan vain puolittain.

Otteluihin kuuluvassa rangaistuslaukauskisassa Suomen Toni Rintala aloitti komealla maalilla, mutta lisäpisteen vei lopulta Ruotsi onnistuttuaan kahdesti. Video rankkareista löytyy tämän jutun lopusta.

Suomen ja Ruotsin nuorten maaotteluviikonloppu, Espoo

U19-pojat: Suomi – Ruotsi 4-5 (1-2, 1-2, 2-1)

1. erä: 3.45 Simon Götz 0-1, 14.17 Nicolaus Moberg (Götz) 0-2, 14.35 Antti Suomela 1-2 rl.
2. erä: 27.29 Fabian Hansson (Moberg) 1-3, 28.20 Joel von Reis (Christoffer Gustavsson) 1-4, 39.09 Christian Remes (Jussi Töyrylä) 2-4 av.
3. erä: 41.52 Suomela (Tino Lindstedt) 3-4 yv, 53.53 Eetu Sorvali (Eero Jalo) 4-4, 58.40 Axel Larson (Simon Berg) 4-5.

Rangaistuslaukaukset: Toni Rintala S (+) Simon Götz R (+) Antti Suomela S (-) Fabian Hansson R (-) Eero Jalo S (-) Jonas Larsson R (+)

Ruotsi voitti rangaistuslaukauskisan. Maaottelupisteet Ruotsille 3-0 ja johtaa avauspäivän jälkeen 4-2.

Torjunnat:
Riku Saarentola Suomi 10+9+6=25
Mattias Qvarfordt Ruotsi 4+6+8=18.

Jäähyt: Suomi 6×2 min, Ruotsi 3×2 min.
Erotuomarit: Kamil Sojka, Tomas Sojka, Tshekki.
Yleisöä: 982.

Suomi–Ruotsi-ottelun kuvat
Suomen tytöt tasapeliin Ruotsia vastaan – ”Vielä jäi piippuun”
Suomen ja Ruotsin nuorten maajoukkueet vastakkain Espoossa – näin seuraat otteluita