Tipahtaako Itä-Suomi liigakartalta? Päätöskierroksella kovat panokset

Tällaiset hymyt ovat olleet harvinainen näky NST-leirissä tällä kaudella. Arkistokuva: Juhani Järvenpää.

Tällaiset hymyt ovat olleet harvinainen näky NST-leirissä tällä kaudella. Arkistokuva: Juhani Järvenpää.
Tällaiset hymyt ovat olleet harvinainen näky NST-leirissä tällä kaudella. Arkistokuva: Juhani Järvenpää.

Miesten Salibandyliigan hännillä käydään kovaa taistelua siitä, kuka joutuu suoran putoamisen myötä luopumaan liigapaikastaan ja kuka välttää liigakarsinnat. Tänään selvisi, että liigasta tippuu runkosarjan jälkeen joko SalBa tai NST.

Oulussa OLS kuritti Rauman SalBaa lukemin 6-0. Lappeenrannassa puolestaan NST koki karvaan tappion Turun Palloseuralle lukemin 8-4. M-Team taipui Nokian KrP:lle jatkoajalla lukemin 5-4. Täten näätäpaidat nousivat 13 pisteeseen.

Tämä tarkoittaa sitä, että Nokian KrP ja M-Team eivät kumpikaan varmasti tipu suoraan. SalBalla on kasassa 11 pistettä ja NST:llä 10. NST välttää suoran putoamisen vain, jos se voittaa päätöskierroksella Nokian KrP:n ja SalBa samalla häviää Oilersille.

Voittamalla kummatkin jäljellä olevat pelinsä, nokialaiset välttävät varmasti liigakarsinnat. Muilla tyvipään nelikosta on jäljellä vain yksi ottelu.

Liigaa ei siis pelata ensi kaudella joko Lappeenrannassa tai Raumalla. Mikäli NST tippuu, eikä ainoana itä-suomalaisjoukkueena Divarin playoffeissa mukana oleva Welhot nouse, ei Itä-Suomesta tule ensi kaudella ainoatakaan liigajoukkuetta. Viime kaudella liigasta tippui Joensuun Josba, joka ei selviytynyt tällä kaudella Divarin pudotuspeleihin.

Salibandyliigan sarjataulukko tällä hetkellä:

Kuva: Salibandyliiton tulospalvelu.
Kuva: Salibandyliiton tulospalvelu.

Nokian KrP:n, M-Teamin, SalBan ja NST:n loppuohjelma:
1.3. Nokian KrP-Indians
4.3. TPS-M-Team
5.3. SalBa-Oilers
5.3. NST-Nokian KrP

3 comments

  1. Itä-Suomen tippuminen muun maan kelkasta on ollut nähtävissä ainakin jo viimeiset 5-v, vähintään.
    Ei oo oikein ammattivalmentajia, ei oikein junioreita, ei rahaa, ei saleja, eikä kunnon tuomareitakaan – ainakaan Savossa, Ja joka paikkaan on niiiin h-tin pitkä matka, ettei tule harkkapelejäkään tai kunnon turnauksia.

    Mut voihant Welhot, Nst ja JosBa voi pelailla sit Itä-Suomen mestaruudesta ens kaudella – siellä Divarissa.

  2. Onhan NST vielä naisten liigassa, eli sinällään ei luultavasti tipahda liigakartalta.

  3. Eikös nistit pääse vikalta sijalta pois myös tasapisteissä salban kanssa? Jos näin on ja poliisit häviävät inkkareille ja salba ja ämmät oman pelinsä niin eiköhän se oo varma risti tossa viimeisessä pelissä 😀