Tor-hyökkääjä kaatoi kärkijoukkueen ajassa 59.54 ja varmisti Loviisalle sarjapaikan – katso sunnuntain salibandytulokset

Jonas Hällfors (15) käynnisti sunnuntaina Loviisan Torin säilymisjuhlat. Arkistokuva: Jari Turunen

Hyökkääjä Jonas Hällfors varmisti sunnuntaisella voittomaalillaan, että Loviisassa pelataan miesten Divaria myös ensi kaudella. Loviisan Tor kaatoi sarjakärki LaSB:n maalein 7–6, ja ottelun viimeinen osuma nähtiin, kun kolmatta erää oli pelaamatta ainoastaan kuusi sekuntia.

LaSB olisi voitolla pystynyt varmistamaan Divarin runkosarjan voiton, mutta Heikki Hätösen 6–6-tilanteessa ottama jäähy koitui lammilaisten kohtaloksi. Digitaalit pysähtyivät aikaan 59.54, kun Hällfors iski ylivoimalla pallon LaSB-maalivahti Kaapo Kettusen selän taakse.

Vaikean kauden jälkeen loviisalaisjoukkueessa voidaan huokaista helpotuksesta, sillä viikon päästä pelattavalla viimeisellä kierroksella Torilla ei ole enää vaaraa pudota sarjaporrasta alemmas. LaSB-voiton myötä Tor nousi 22 pisteeseen ja ohitti samalla sarjataulukossa Erä Akatemian.

Torin voitto tiesi samalla myös sitä, että oululaisjoukkue Kellon Lyönti tippuu varmasti 2. divisioonaan ensi kaudeksi. Saman kohtalon kokee myös SBS Wirmo, joka ei pystynyt hakemaan pakkovoittoa SB Welhoilta.

Sunnuntaina varmistui myös, että SB Vaasa jatkaa pelejään Divarin pudotuspeleissä. Sipoon ÅIF kaatui Vaasassa lukemin 7–5, ja näin ollen vaasalaisjoukkue nousi sarjataulukossa neljänneksi ennen viimeistä kierrosta.

Divarin viimeisellä kierroksella riittää taistelua niin viimeisestä pudotuspelipaikasta kuin myös playoffien kotieduista.

Raumalla pelatussa miesten Salibandyliigan ottelussa Tapanilan Erä sai heikon alun SalBaa vastaan. Avauserän jälkeen raumalainen kotijoukkue johti kamppailua jo 3–0. Helsinkiläisjoukkue teki kuitenkin ryhtiliikkeen toisessa erässä ja meni Iiro Lankisen illan toisella maalilla 4–6-johtoon. Erä pääsi päätöserässä turvalliselle karkumatkalle, eivätkä SalBan kavennusmaalit enää nostaneet raumalaisia taistelemaan pisteistä. Loppunumerot kirjattiin Erälle maalein 6–8.

Lankinen oli joukkueensa tehokkain pisteillä 2+1. SalBan puolustaja Joni Peltola sen sijaan hurjasteli 4+1-tehoilla.

Lappeenrannan NST ja tamperelainen Koovee kohtasivat naisten liigan kärkipään ottelussa. Liigassa toisena oleva NST oli vahvan kolmannen erän ansiosta parempi lopulta maalein 8–5. Ottelun pistekuningatar oli kotijoukkueen Jaana Lirkki, joka iski kolme maalia ja teki esityön vielä yhteen joukkueensa maaliin. Kooveen tähtihyökkääjä Veera Kauppi vietti kolmen tehopisteen (2+1) iltaa. Koovee on nyt tasapisteissä kolmantena olevan SB-Pron kanssa.