Divarin finaaleissa rikottiin yleisöennätys viisi kertaa peräkkäin – yhteisyleisömäärä 9598 katsojaa

Yleisömeri oli tuttu näkymä Divarin finaaleissa. Viimeistä finaalia seurasi kaikkiaan 2600 katsojaa. Kuva: Jari Turunen

Miesten Divarin finaalit jäävät historiaan tiukkojen vääntöjen, mutta myös Hämeen komean salibandyhuuman ansiosta. Viiden ottelun yhteenlaskettu yleisömäärä oli 9598 katsojaa.

Hämeenlinnalaisjoukkueet LaSB ja Steelers kohtasivat kauden aikana kahdesti runkosarjassa ja molemmissa peleissä oli paikan päällä yli 1000 katsojaa. Myös Suomen Cupin ottelussa päästiin nelinumeroisiin lukemiin.

Koko Divarin finaalisarjan pelattiin Hämeenlinnan Elenia Areenalla. Ensimmäinen ottelu oli LaSB:n kotiottelu ja silloin Elenia Areenalla oli kaikkiaan 1389 katsojaa, joka rikkoi Divarin aikaisemman ennätysyleisömäärän 1335 katsojaa. Myös edeltävä ennätys oli joukkueiden välisestä kohtaamisesta ja LaSB:n nimissä. LaSB voitti viime viikon tiistaina pelatun ensimmäisen finaaliottelun maalein 5-4 jatkoajalla.

Toinen ottelu miteltiin viime viikon torstaina. Silloin paikan päällä oli 1584 silmäparia. LaSB oli tuolloinkin vahvempi maalein 5-6.

Finaalien ensimmäinen viikonloppupeli miteltiin viime lauantaina, ja LaSB:lla oli mahdollisuus varmistaa Divarin mestaruus ja liiganousu jo silloin. Tuolloin päästiin uudelle tuhatluvulle, kun yleisömääräksi kuulutettiin 2009 katsojaa. Steelers nappasi samalla ensimmäisen voittonsa lukemin 6-9.

Neljäs finaali väännettiin tämän viikon tiistaina ja siinä LaSB:lla oli jo toinen mahdollisuus varmistaa liigapaikka ensi kaudeksi. Steelers veti kuitenkin toistamiseen pidemmän korren voittaen 7-5. Yleisöennätys kirjattiin nyt lukemiin 2016.

Viimeinen ja ratkaiseva finaali väännettiin pitkänäperjantaina. Ottelu oli loppuunmyyty jo 45 minuuttia ennen alkua. Paikan päällä oli lopulta kaikkiaan 2600 katsojaa. LaSB oli viimeisessä finaalissa parempi loppuluvuin 7-5 ja varmisti liiganousun. Viiden finaalin katsojakeskiarvoksi muodostui huima 1920 katsojaa.

Ikionnellinen liiganousijan valmentaja: ”Onneksi ylipuhuttiin tähän huikeaan tarinaan mukaan”
Lammilaiskapteeni ei voinut vielä käsittää saavutusta: ”Voiko elämä enää paremmaksi muuttua?”