Happee kaatoi TPS:n Jyväskylässä – Hynysen maalivire sai jatkoa

Veli-Matti Hynysen vahva maalivire jatkui maanantaina Jyväskylässä. Kuva: Anssi Koskinen

Veli-Matti Hynysen vahva maalivire jatkui maanantaina Jyväskylässä. Kuva: Anssi Koskinen
Veli-Matti Hynysen vahva maalivire jatkui maanantaina Jyväskylässä. Kuva: Anssi Koskinen

Jyväskylän Happee ja Turun Palloseura väänsivät maanantaina miesten Salibandyliigan puolivälierien merkeissä Jyväskylässä. Happee oli ottelussa vahvempi maalein 5-4.

Kotijoukkue aloitti ottelun terävästi ja voitti ensimmäisen erän 3-1. Toisessa erässä vieraat olivat rahtusen parempia ja viimeiseen erään lähdettiin tilanteesta 4-3. Kaapo Savinaisen maali kolmannen erän alussa jäi lopulta ottelun voitto-osumaksi, sillä TPS osui sen jälkeen ainoastaan kertaalleen.

Happeen ykköspyssy oli kahdesti maalannut Veli-Matti Hynynen. Peter Kotilainen iski pisteet 1+1. Johannes Jokinen tarjoili kaksi maalisyöttöä. Tuomas Turunen torjui maalillaan 20 laukausta ja nollasi Waltter Mahlbergin rankkariyrityksen kolmannen erän puolivälissä. TPS:n Sami Saarinen nakutti tehot 1+1.

Happee johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran keskiviikkona Turussa. Välieräpaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

Ottelutilastot

43 comments

  1. Tikka ja Kauko veti komeat filmit viimeisen vitosen aikana. Kaukon filmi jopa meni läpi!

  2. Hienoa Happee ! Kuutamolla oleva tuomari kaksikko yritti kyllä kaikkensa saada TPS:lle pisteet kotiin. Parempi voitti, Happee oli liekeissä tänään! Keskiviikkona tippuu kolmas täplä..

  3. Ei kyllä happeen kasetti kestä, ei sitten millään. Blondi huutaa ja purnaa kaikesta, hoikkasen kyynärpäät heiluu holtittomasti (hyvin kyllä juoksi ja taisteli) , munattomat tuomarit vaan siellä silittelee päätä. Onneksi kukaan ei loukkaantunut, se oli kyllä enemmän tuuria kuin tuomarien hallussa ollutta peliä.

    Mahlbergin tuuletus nauratti kyllä, järjetönhän sekin oli. Tepsiltä erottui Hirvisuo hyvässä. ketterä jäbä

    Happeen peli ei todellakaan ole kuosissa, aika helposti aukesi tepsin syöttömyllyt, yv vaan ei riitä tälle tasolle ja Happee jatkaa seuraavalle kierrokselle, vain ottaakseen pataan selvästi seuraavalta vastustajalta.

  4. Mites noin niinkuin omasta mielestä meni kanariankeltaiset? Olitko paikan päällä viihdyttäjä? Tepsi roikkuu, repii ja hakkaa mailaan. Ilmiselviä mailaanlyöntejä jäi viheltämättä ja boxit antamatta. Tää peli taitaa olla säbää ja sitä toista pelataan viereisessä hallissa. Boxit 4-1 Happeelle tuollaisessa pelissä! En usko että tuomaripojillekaan jäi onnistumisen tunteita tästä illasta.

  5. Kertokaas miksi näissä Veikkauksen lähetyksissä on selostaja ja kommentaattori kotijoukkueen kannattajia? Eivätkö ne, jotka katsovat ottelua noin pahasti kotijoukkueen näkökulmasta, ole siellä matsissa paikan päällä? Eivät nämä kaksi nyt pahimmasta päästä olleet, pahin on SPV:n kommentaattori, se OLSista SPV:hen siirtynyt entinen hyökkääjä, nimeä en nyt muista. Näillä
    kavereilla ois vaikka kuinka paljon omasta kokemuksesta kumpuavaa mahista olla huippukommentoijia, ja silti suusta ei tuu ku ympäripyöreetä oman joukkueen hehkutusta. Jota kukaan sitä haluava ei kuule, ku ne on siellä matsissa ite!

  6. Sille Hoikkaselle joka ei osaa kun juosta, olis pitännyt femma pistää kyynerpäästä.
    Onneks ei ole kummankaan väriset linssit. Happee oli se joka pelas sikaa ja tyylikkäitä filmejä

  7. Ostojoukkue Jyväskylästä tarvii tuomareiden apua päästäkseen jatkoon.

  8. yleisö nyt huusi joka pallon puolelle lyönnistä HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEI ja happee pojut säestää. TV -hidastuksista näki että Happee pääsi monta kertaa ilman jäähyä selvistä ajeluista yms. Noo, eiköhän seuraavat piiparit ole eri kaverit. Mielenkiintoista nähdä miten he onnistuvat.

  9. Niin, kovasti TPS:lle niitä yv:tä tarjottiin. Kuinkas sitten kävikään, Viihdyke? 🙂 Vähän taitaa vaan harmittaa ettei pojista ollut noin niinkun mihinkään.

  10. Happeella taas tänään putos pelistä Junkkarinen, Ilmonen ja Kaasa. Ihme homma, tuntuu että puoli joukkuetta on puolikuntosia. Myös Kunelius oli poissa. Happo Heikkinen aivan yössä mahataudin jälkeen. No, keskiviikkona kootaan taas jonkunlainen ryhmä kokoon. Tsemppiä siihen vaan!!!

  11. Vaihdu piparit, noi vislaa tämän sarjan. Turha kitistä, vihkoon se vaan pojilta meni. Ja jos seuraava visailu on samaa tasoa, niin homma karkaa lapasesta.

  12. Pelissä ei kai tehty yhtään maalia, kun kaikki kommentoivat vain tuomareita ja filmaamisia. Ne kai ratkaisivat pelin?

  13. Hyvä tunnetila molemmilla joukkueilla. Pikku pusuja, pystypainia ja uhoa molemmissa päissä. Playoff on käynnissä! Kiitos Turku mutta Happee lähtee jatkoon

  14. Itse pelistä en maallikkona osaa kommentoida, mutta tämä pelin ulkopuolinen asia on mietityttänyt jo vuosia: Koutsit, otatteko dj-kuulokkeenne pois korviltanne, kun pesette hampaanne erätauolla?

  15. Täysin ulkopuolisena seuraajana on pakko todeta, että on valitettavaa , että tässä sarjassa on selkeästi tuomaripari, joka suosii TPS:ää, eikä vihellä todellakaan selkeitä rikkeitä (mm. mailaan lyömisiä) pois ja ukkoa jäähylle. Tämä sitten kostautuu täysin turhana tunteiden lämpenemisenä molemmilla joukkueilla. Miten tällä tasolla voi olla noin huonot tuomarit?

  16. Ihanaa itkua. Yks kotilainen näyttää kaipaavan twitterissä tasaista linjaa eli kyllä jäähyjä pitää antaa tasamäärin teoista huolimatta. Syö oman uskottavuutensa vetoamalla eri joukkueiden saamiin jäähymääriin eikä varsinaisiin tilanteisiin. Toivottavasti vain 140 merkin rajoitteen aiheuttamaa vääristymistä.

  17. Tarkoitat Mikko Helasta. Antaa minusta kyllä aika paljon ruoskaa myös SPV-pelaajille. Ei kyllä sitten millään voi sanoa, että hehkuttaisi ”punaiset lasit päässä”. Ennemmin päin vastoin. Toki varmasti hehkuttaa SPV-pelaajiakin, jos on aihetta, niin kuin kommentaattorin pitääkin.

  18. Ja Mikko kuitenkin pelasi OLS kausien jälkeen usean kauden Seinäjoella. Niin varmasti syntynyt sidettä joukkueeseen. Mielestäni sopivasti antaa Speven pelaajille palautetta. Eikä kehu mielestäni liikoja.

  19. tämä on se kauhukuva superfinaaleissa, tuomareiden merkitys kasvaa kovasti

  20. Tulee muuten mielenkiintoinen huutokisa tuomareiden huonoudesta välierissä kun Oilersin ja Happeen kannattajat haukkuvat tuomareita kilpaa…..

  21. Mitä täällä itketään. Täältä hämeestä katsottuna Happee oli inansa parempi ja vaarallisempi. Puolueettomana näytti kyllä että tuomarit onnistuivat suht hyvin (kaukon filmaus siinä ja siinä).

  22. 4 Hukattua yv:tä ja yks hukattu rankkari ja noita rankkuja tepsi on jo hukannut muutenkin. Vaikka tepsi hyvin taistelee niin ei näitä kovia pelejä voiteta jos erikoistilanteet on amatööritasoa..

  23. Juu, Helanen on kaveri. On niin SPV:n tsemppari, että ei kestä kuunnella miestä. Ja eihän se auttais, jos kehuu siellä ketä vaan, vaikka vastustajaakin. Eihän kommentaattori tarjoa lisäarvoa kehumisilla, vaan analyysilla, jota vain itse pelannut voi tarjota. Toistaiseksi tämä kaveri ei oo tarjonnut mitään muuta ku aivan tyhjänpäivästä kotijoukkueen kehua. Eikö ymmärrä, että ne fanit on siellä katsomossa, ei kattomassa matsia streamista, ei sitä ”kommentointia” kannata niille yrittää tarjota!

  24. Tepsi häviää jokaisen pelin jatkossakin jossa keskittyy Happeen lämmittämiseen eikä pelaamiseen. Malmberg on ihan valmista kauraa katsomon edessä, tuuletukset todella naurettavia. Tepsillä ei vaan riitä, terveiset Turkuun

  25. Tuomareihin tai filmauksiin en ota kantaa, mutta olipahan heikkotasoista peliä noin muuten. Ihan sama kumpi menee jatkoon, 4-0 tulee välierissä turpaan tuli sieltä vastaan kuka tahansa.

  26. näemmä tiedä playoff salibandystä yhtään mitään

  27. Oon kyllä kattonut Juhanin kanssa ihan eri pelejä. Ei kommentaattori kyllä ihan hirveitä kotijoukkuetta Seinäjoella kehu. Kritisoi ennemminkin monessa tilanteessa. Tämän päivän pelissä jäi pari selkeetä selkään ajoa viheltämättä.

  28. Ei noi tuomarit mun mielestä nyt ihan vihkoon tuota peliä vetäneet. Kaukon tilanteessa oli hiukan hyvityksen makua Tikanpojan ajosta, joka oli selkeämmin jäähyn paikka valitulla tuomarilinjalla ä. Mahlbergin provoilu katsomoon sai arvoisensa lopun umpisurkean rankkariyrityksen muodossa. Jumnutkin veteli parempia yrityksiä erätaukokisassa..

  29. Juhani on näköjään etukäteen päättänyt, että Helanen on entisenä SPV-pelurina pakko olla puolueellinen ja sitten kuullaan vain SPV-hehkutukset. Viime perjantainakin tuli kyllä ihan tasapuolisesti risuja ja ruusuja joukkueille.

    Muutenkin tämä Seinäjoen selostaja-kommentaattori-duo toimii mielestäni hienosti. Huomaa, että pelejä on selostettu yhdessä jo vuosia.

  30. Helanen on mielestäni loistava kommentaattori. Tietää yllättävän paljon eri joulkueiden pelaajien taustoista ja antaa huippupelaajan pelisilmällä lausuntojaan. Lähinnä huvittaa miten erilinjoilla Helanen ja selostaja usein ovat, mikäm ei ole ollenkaan huono asia lähetyksen kannalta.

  31. Todettakoon, että meillä on täällä monta hyvää selostajapersoona ja kommentaattoria – muistaako enää kukaan aikaa, jolloin oli vain yksi? Ajat ovat muuttuneet ja lähetyksiä on kyllä ihan kiva seurata. Erilaisuus on mielestäni hyvästä, oma tyyli tuo väriä lähetykseen, selostajankin työ on jossain määrin taidetta.

  32. Onko Juhanilla heittää jotain pätkiä jossa Helanen olis ollut ns. puolueellinen? Pistäppä vaikka tyyliin spv-nst13.2.15….kommentaattorina otteluita takana n.25-35..vetää tyylikkäästi. Ruotii myös hyvin tuomarityöskentelyä ja osaa olla oikealla tavalla analyyttinen ja myös kriittinen, eikä vaan ”Joojoo” kaveri.

  33. Onko kellään tietoa tuleeko seuraavasta tepsi-happee pelistä youtube -lähetys?

  34. Pahalta näyttää happeen tilanne loukkaantumisten kannalta! Onko kenelläkään tarkempaa tietoa näistä? Kunelius puuttui kokonaan, junkkarinen varoi pelaamistaan ja tippui kyydistä puolen pelin jälkeen joka on suuri huolenaihe. Ilmosen jalka näytti ontuvan juoksukilpailuissa jatkuvasti ja mies ei muutenkaan ole tunnettu nopeudestaan. Lisäksi vielä muillakin pieniä vaivoja (Peter, Jokinen) onko kenelläkään tarkempaa tietoa kuinka pahoista vaivoista kyse? Loukkaantumisia tässä vaiheessa kautta on varmasti mutta jo tässä vaiheessa näin paljon niin ei hirveän hyvältä vaikuta.

  35. Kyllähän Happee varmaan tosiaan tämän sarjan rutiinilla hoitaa. Mutta samaa ihmettelen että miten voi huippujoukkueella olla suunnilleen 1. Ja 2. viisikon janttereista 80% ”hajalla jokseenkin fyysisesti”. Ei meinaan raajarikkoisena seuraavaa kierrosta voiteta eikä ainakaan loppuun saakka jakseta. Spekuloisinkin että onkohan Happeen fysiikkatreenit mennyt vähän reisille tänä vuonna, kun eihän nyt muita kuin Kaukoa pitäisi kolottaa noin niinkuin ikänsä puolesta 😉

  36. Mielestäni Tepsi on vienyt sarjaa fyysisesti. Jalalla ollut parempi ryhmä ja vienyt myös kaksinkamppailuja enemmän. Vaikuttaisi siltä että Happeen fyysinen etu menneiltä kausilta on ajettu kiinni. Johtuuko sitten nyt loukkaantumisista vai huonommasta fysiikkareeneistä? Mutta henkilökohtainen virtuositeetti on Happeen puolella ja siinä Happee onkin mielestäni liigan paras.

  37. Eipä näistä julkisuuteen huudella. Tässä vaiheessa monia sattuu ja kolottaa kun iskuja tulee. Noista mainituista moni on kipuillut jo aiemmin, ja ei ne nivuset, pohkee ja takareidet kovin nopeasti parane. Yleensähän näihin heitetään, että niillä mennään ketkä on terveinä, eikä poissaolijoita kannata alkaa murehtimaan kun asialle ei mitään voi.

  38. Tepsi yllätti positiivisesti voittamalla ottelusarjan ensimmäisen pelin ja kahdessa seuraavassa pelissä oli mahdollisuuksia kääntää nekin ottelut voitoksi, mutta se TPS:n kehittämiskohteista näkyvin, eli viimeistely maalintekotilanteissa, on ollut kompastuskivenä voittamisen tiellä. Eilenkin pääsivät pelaamaan runsaasti ylivoimaa, mutta tulokset jäivät laihaksi. Tässä vaiheessa kautta maalinteon terävöittämiseksi ei ole paljoa tehtävissä. Ennemminkin on pelaajatyyppikysymys. Kaikki eivät ole ahneita maalintekijöitä, vaan enemmän joukkueelle pelaajia.

  39. Tepsin yv on mielestäni ollut koko kauden aika onnetonta. Liian paljon luotetaan samoihin poikiin. Laittakaa Jalo, Koskinen ja Tuominen sekä pakeiksi Hautamäki ja Stenforss. Viimekauden teho kaksikko yv; llä oli Kossu ja Sami. Jostakin syystä ennen karsintoja Sami ei saanut enää yv; tä pelata (Loukissa?)eikä Kossukaan montaa kertaa. Ihmettelen, että tätä vaihtoehtoa ei olla kertaakaan koitettu. No se on, varmaan Sami vielä loukkaantuneena , kun ei ole kokonpanossa, mutta uskoisin tämän toimivan. Jos ylivoimapeli olisi parempaa, tepsi voittaisi mestaruuden. Ville on ollut todella hyvä nyt loppukaudella. Jaakolla vähän väsy.

  40. Syvässä on joillain viha Speveä kohtaan, toki niin on montaa muutakin jengiä, etenkin meijän ihania viikinkejä;-). Mutta Helanen-tää toinen jäbä kaksikko ei kyllä mun mielestä vedä kotiinpäin yhtään liikaa, ehkä jopa joskus liikaakin antavat ruoskaa omilleen.

  41. Viimeisen neljän kauden aikana SPV on voittanut kolme mestaruutta. Yhdellä mestaruuskaudella joukkue ei hävinnyt yhtään playoff-matsia. Aika vaikea on pelejä selostavan kommentaattorin olla kehumatta sellaista joukkuetta. 🙂

  42. Tps:n yv:ssä pitää saada miehiä sektorille eikä kulmiin ja maalin taakse. Viimeisessä yv:ssä ei ollut kuin alamies vetopaikalla suurimman osan aikaa.