Kuka nappaa Jani Kukkolan siirtomarkkinoilta?

Mennyt sesonki oli Jani Kukkolan viides kausi Ruotsissa. Kuva: perwiklund.se
Mennyt sesonki oli Jani Kukkolan viides kausi Ruotsissa. Kuva: perwiklund.se

Suomen maajoukkueen ykkössentteri Jani Kukkola on viettänyt viimeiset viisi vuotta pelaten ammattilaisena Ruotsin Superliigassa. Suomessa Tapanilan Erää, Viikinkejä ja SB-Prota edustanut Kukkola oli jopa lähellä lopettaa uransa ennen kuin lähti Ruotsiin.

– Silloin mulla oli jo pata aika jumissa tähän lajiin, Jani Kukkola muistelee viiden vuoden takaisia tuntojaan Pääkallo.fi:lle.

Salibandy ei tuntunut enää kivalta, eikä Kukkola tiedä, kuinka kauan olisi jaksanut enää pelata, jos olisi jäänyt Suomeen. Ruotsiin lähtö oli kuitenkin piristysruiske. Kipinä lajiin syttyi uudelleen, ja myös pelillistä kehitystä on tapahtunut paljon.

– En olisi tällä tasolla, missä nyt olen, jos olisin jäänyt Suomeen.

Viisi vuotta Ruotsissa ovat olleet opettavaisia ja töitä on tehty paljon. Kukkolan mukaan ammattilaisuus vaatii sitä. Hän kuitenkin myöntää, että kaipaa myös arkirutiineja.

– Ensimmäiset kaksi vuotta oli tosi kivaa ja nautti, mutta nyt viimeisimpinä vuosina on kaivanut ihan normijuttuja, vaikka jonkun korvaan se saattaakin kuulostaa hassulta. Välillä on mennyt vähän peukaloiden pyörittelyksi.

Kukkolan viimeisin kahden vuoden sopimuspaperi FC Helsingborgin kanssa päättyi tähän kauteen. Seuraavan kauden joukkue ei ole vielä tiedossa, mutta Kukkola paljastaa, että tunnusteluja käydään. Suomessa on muutama hyvä vaihtoehto, mutta jos hän jää Ruotsiin, niin Helsingborg on ainut vaihtoehto. Hyökkääjä sanoo, että uusi seura on selvillä kuukauden sisällä.

– Suomessa on tietyt jengit. Haluan sellaiseen joukkueeseen, missä on mahdollisuus menestyä. Katsotaan rauhassa ja mielenkiinnolla, millaisia vaihtoehtoja on, Kukkola pyörittelee.

Yksi vahva kandidaatti Kukkolan seuraavaksi seuraksi on varmasti uudenkarhea fuusiojoukkue EräViikingit. Maajoukkuehyökkääjä on pelannut molemmissa joukkueissa. Hänelläkin on mielipide jättifuusiosta.

– Kivilehdon Juha lähetti viestin, että tällainen on tapahtunut. Oli pakko katsoa kalenterista, että onko aprillipäivä tai jotain.

– Mutta isommassa kuvassa näen sen positiivisena asiana suomalaiselle salibandylle ja lajille yleensäkin. Totta kai siinä on paljon henkilöitä, joita se koskettaa ja ymmärrän joidenkin katkeruuden ja jopa vihaisuuden. Se ottaa varmasti aikansa, että asiat selviävät.

Kukkolan näkee fuusiossa kuitenkin enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia.

– Luulen, että siitä tulee hyvä juttu.

Lue myös: Suomen maajoukkueen ykkössentteri pettynyt kauteen – ”Aikamoista vuoristorataa”

5 comments

  1. Salban kanssa lähellä sopimusta, ilmeisesti tuttu valmentaja tulossa

  2. Koirapaidat saamassa ensi vuonna ison sponsorin. Myös Mika Savolainen saattaa mennä Järveläisen joukkueeseen vielä yhdeksi vuodeksi.

  3. Eiköhän toi ”fläppitaulu”-Järveläinen ole Salban seuraava valmentaja.