LaSB-konkari: ”Me ollaan lenkkeilty 20 asteen pakkasessa, kun Steelersin jätkät on vetäneet bisseä ja lonkkaa”

Antti Sihlman (oranssipaitainen vasemmalla) kuuluu LaSB:n kokeneeseen kaartiin. Kuva: Juhani Järvenpää

Antti Sihlman, 36,  (oranssipaitainen vasemmalla) kuuluu LaSB:n kokeneeseen kaartiin. Kuva: Juhani Järvenpää
Antti Sihlman, 36, (oranssipaitainen vasemmalla) kuuluu LaSB:n kokeneeseen kaartiin. Kuva: Juhani Järvenpää

Hämeenlinnan Steelers ja Lammin Salibandy pelasivat tiistaina Divarin neljännen finaaliderbyn Hämeenlinnan Elenia Areenalla. Steelers oli toisen kerran peräkkäin vahvempi ja ottelusarja on tilanteessa 2-2.

LaSB hallitsi mielin määrin palloa ja pelitilanteita ensimmäisessä erässä. Toinen erä oli tasaisempi ja viimeiseen periodiin lähdettiin lammilaisten 4-5-johdosta. Steelers osui erässä kolmesti ja LaSB ei kertaakaan. Teemu Metsälä vastasi ottelun voittomaalista ja Nico Jonaeson osui kolmesti.

Antti Sihlman, Mitä LaSB:lle tapahtui vahvan ensimmäisen erän jälkeen?
– En osaa äkkiseltään sanoa. Oliko se sitten se viiden minuutin jäähy. Siinä taisteltiin hyvin, mutta veiköhän se liikaa mehuja. Jotenkin vastustaja pääsi hallitsemaan palloa ja me ei sitten oikein liikuttu enää. Tuntuu, että annettiin heille liikaa siimaa pallolliseen peliin ja he paransivat pelin edetessä. Muutamassa viimeisessä pelissä he ovat parantaneet itse asiassa melko paljonkin, LaSB:n pettynyt konkari kommentoi Pääkallo.fi:lle.

Tunnelma Elenia Areenalla oli katossa. LaSB:lla oli jo toistamiseen mahdollisuus varmistaa liigapaikka huutomyrskyn keskellä. Eräänlaista vastakkainasettelua luo se, että molempien joukkueiden fanit ovat ryhmittyneet vastakkaisille puolille. Paikan päällä oli tänään 2016 salibandyfania.

LaSB on pelannut viime vuosina useita otteluita, joissa katsomot pullistelevat, eikä sen pitäisi olla Sihlmanin mukaan ongelma, vaikka useat joukkueen ratkaisupelaajista ovat varsin nuoria. Nuorista hurjista Rasmus ja Justus Kainulainen olivat tiistaina LaSB:n parhaimmistoa.

– Ei vaikuta meihin. Me ollaan pelattu jo kymmenkunta peliä tällaisen yleisön edessä, eikä sitä ikävä kyllä oikein edes huomaa, kun siihen on tottunut.

Tiistain ottelu oli varsin varovainen esitys molempien leirien osalta. Lisäksi vaikutti siltä, että kentällä oli runsaasti tilaa – ehkä liikaakin, jos ajattelee pelin luonnetta.

– Molemmat pelasivat melko matalalla karvauksella. Steelersin kärki oli ylhäällä, mutta muuten pelaajat olivat alhaalla. Luulen, että se johtui siitä. Kulmiin mentiin varovaisesti, kun noita jäähyjä voi tulla melkein mistä vaan. Ei oikein tiedä aina mistä niitä saa. Kait sitä siksi vähän varotaan, pohti Sihlman.

LaSB:n tilanteen voisi kuvitella olevan nyt hankalampi kuin Steelersin. Joukkue voitti kaksi ensimmäistä vääntöä, mutta on ei saanut sarjaa katkottua kolmannessa eikä neljännessä pelissä. Sihlmanilla riittää kuitenkin uskoa siihen, että LaSB juhlii Divarin voittoa perjantaina.

Kuva: Juhani Järvenpää
Kuva: Juhani Järvenpää

– Ensimmäiset pelitkin olivat tiukkoja. Ensimmäinen ratkesi jatkoajalla ja toinen maalin erolla. Eivät ole olleet mitään läpihuutojuttuja yksikään. Täytyy ajatella tämä sillä tavalla, että se on 20 000 euroa seuran kassaan aina per peli, eli kun viisi peliä pelataan täällä, niin se on 100 000 euroa hämäläiselle salibandylle. Pelataan nyt vaikka sille sitten, naurahti Sihlman.

Vaikka tilanne on tasoittunut, niin Sihlman ei vaikuta huolestuneelta. Sen sijaan hän on vakuuttunut, että LaSB on parempi joukkue ja ansaitsee mestaruutensa.

– Pitää laittaa meidän oma helppo kasetti soittimeen. Jos me tuolla tavalla pelataan kuin ekassa erässä, ja pysytään poissa jäähyltä, niin kyllä sen tasaisen suorittamisen pitäisi riittää. Ollaan me vaan parempi jengi. Me ollaan lenkkeilty parinkymmenen asteen pakkasessa, kun Steelersin jätkät on vetäneet bisseä ja lonkkaa. Ollaan paremmassa kunnossa ja parempi joukkue. Heillä on lahjakkuuksia joukkueessa ja he ovat niillä avuilla päässeet 2-2-tilanteeseen. Me tullaan täältä vielä, Sihlman veisteli.

Sihlman on paljon kokenut pelaaja ja se on LaSB:n joukkueessa tärkeä voimavara. Sihlmania hiukan naurattaa kun häneltä kysytään valmistautumisesta siitä lähtökohdasta, että hän on joukkueen kokenein pelaaja.

– Kokenut pelaaja ainakin huilaa ja käy hieronnassa. Tässä mennään aika lujaa tällä hetkellä. Käydään varmaan porukalla vähän lenkillä. Sitä kautta pyritään saamaan ajatuksia tästä salibandysta pois. Tässä ei ole oikein muuta kolmeen viikkoon tehtykään, kun pelattu. Luulen, että jokainen hiljentyy pääsiäistorstaina ja unohtaa nämä pelit. LaSB tulee freesinä perjantaina pelaamaan, linjasi Sihlman.

Linkit:
Ottelun tilastot
Jari Turusen kuvat ottelusta
Juhani Järvenpään kuvat ottelusta
Steelers siirsi Divarin ratkaisun viidenteen otteluun – Jonaeson 3+0
Steelers-luotsi vaitonainen tähtipelaajan poissaolosta: ”Seuraava kysymys”

25 comments

  1. Haha naulan kantaan Jaahas 😀 Oliko tosin ”hieman” epäasiallinen kommentti?

  2. Voisin 100% varmuudella sanoa että tämä juttu printattu ja löytyy Steelersin pukukopin seinältä ennen peliä. Juuri tämän ansiosta Steelers vie pelim ja lammilaiset saa jatkaa lenkkeillyään.

  3. Tää uutinen lähinnä nauratti. 😀 Hauska pikku piikittely maustaa mukavasti näitä sarjoja.

    Viimeistään siinä vaiheessa, kun perjantaina oranssit tunnustaa paremmuutensa kaljanjuontiseuralle. 😀

  4. Kannattaisi Sihlmanin nyt keskittyä vastutajan psyykkaamisen sijasta siihen omaan tekemiseen. Kaverihan tärisi ku helistin ainakin viime pelissä. Taitaa pappaa vähä jännittää vaikka muuta sanoo?

  5. Kyllähän nyt kaljanjuonti lenkkeilyä kivempaa on. Ja vielä kivempaa, jos Steelers kaataa Lammin vielä kolmannenkin kerran.

    Pilke silmäkulmassa näitä heitellään. Ei piä olla fanienkaan niin vakavissaan. Vaikka toisaalta, saahan sitä katsomoissa ja kommenttibokseissa riehua ja parempi sekin tunne, kun ei tunnetta ollenkaan.

  6. Aatelkaa kuinka huonoja LaSBilaiset on, kun ne häviää kaljankittaajillekin! Eikö perussääntö numero yksi ole kaverilla oikeasti yhtään hallussa? Älä koskaan, koskaan hauku vastustajaa huonoksi. Omaa joukkuetta voi haukkua huonoksi, ja sillä vihjata, että ei vastustajakaan ollut kummoinen. Mutta että vihjaat itse olevasi niin huono, että olet vaikeuksissa huonojakin vastaan, ketä se hyödyttää?

  7. Heh, Juuso Kainulainen ollu lenkillä, eikä kaljalla? ? vaikea uskoa!

  8. Kyllähän sen huomasi, ketkä on viime kesänä kovaa reenannut. Kova kesäreeni voi näkyä taululla esimerkiksi hattutempun muodossa.

  9. Se oli siinä, uskomattoman nolo kommentti näin kokeneelta pelaajalta. Steelersin voitontahto, joukkuehenki ja hurmos oli jo ennen tätä asteen parempi kuin lasbilla, nyt vielä enemmän. Onnea liigapaikasta!

  10. Vähän huumoria kehiin hei! ? Ei pidä ottaa näitä niin kauheen vakavasti.
    Huomenna upee finaali ja kumpi ikinä voittaakaan, on sen todella ansainnut! Molemmilta ollu hyvää taistelua läpi finaalisarjan ja se huipentuu tässä unelmafinaalissa.

  11. Luulen kanssa että Antti vetää tyylilleen uskollisena tsoukilla. Nyt vähän löysempää pipoo päähän ja nautitaan unelmafinaalista. Tää on hei lopulta vaan sählyä 🙂

  12. Jos vanhat merkit paikkansa pitää,niin ainakin träkkersiaikoina ääretön sulaminen tiukoissa peleissä oli tosiasia, Lasbi vie kuin happee tepsiä.

  13. Molemmat on liigas en kaudella mut onhan se lkivempaa päästä suoraan sinne. St näyttää vahvemmalta, mutta se vaan johtunee Lasbin profiilista, nuoret on liian kokemattomia ja vanhemmat liian hitaita, Mutta karsinnoits sitten jatkoon kuitenkin…

  14. Alkanut vähän mietityttämään tuo Lasbin Masa Korhosen peluutus. Kaveri kusee joukkueen muroihin joka pelissä ja mielestäni ainoa oikea vaihtoehto olisi hänen mieslelunsa leikkaaminen kusemisen lopetukseksi ja kaveri takaisin Sysmään kakkosdivarijyräksi. Lahe tuomitsee.

  15. Heräsin ja muistin uneni.Steelers voitti viidennen finaalin.
    Onneksi tajusin heti että tuohan oli vain pahaa unta. Oikeassa elämässä ei koskaan voisi käydä noin.
    ps.tuomarit Älkää ottako roolia vaan antakaa poikien pelata.

  16. Vastustaja veti bisseä ja lonkkaa?
    Siinä LASB-valmentaja antaa melkoisen asennebonuksen vastustajalle ! Katsotaan kuinka käy, ettei vaan osu omaan lonkkaan … – jos kyseessä olisi legendaarinen Trackers, voittajan veikkaaminen olisi nyt helppoa.

  17. LaSB-valmentaja? Onks Antti ylennetty pelaajavalmentajaks? Hyvä Siku! 🙂

  18. Mistä kaupungista nuo joukkueet ovat kotoisin? Missä sijaitsee Elenia areena? Kaikki eivät ole pro tason lukijoita tällä sivustolla.

  19. Toivon että tuomarit viheltävät perjantaina enemmän tasapuolisesti, paras joukkue voittakoon

  20. URMAS24/03/2016
    Mistä kaupungista nuo joukkueet ovat kotoisin? Missä sijaitsee Elenia areena? Kaikki eivät ole pro tason lukijoita tällä sivustolla.

    Steelers hämeenlinnasta lasb lammilta (hml) elenia sijaitsee hämeenlinnassa.

    Huomenna superfinaalin viimeinen matsi tsemppii molemmille seuroille paras voittakoon

  21. Miten tää Lasbin konkari saakaan ton kuulostamaan syyllistämiseltä ja siltä, kuin Lasbin jätkätkin lenkkeilisivät vain sen takia koska ”niin kuuluu tehdä”. Vähän kuin koulussa aikanaan oli pakko tehdä kotiläksyt.

    ”Äiti mutku mä en haluu!!!”