Maalivahdin päreet paloivat punaisen kortin arvoisesti – Erä nousi silti kuilun partaalta

Erä-torjuja Markus Laakso näki tänään punaista. Arkistokuva: Juhani Järvenpää.

Erä-torjuja Markus Laakso näki tänään punaista. Arkistokuva: Juhani Järvenpää.
Erä-torjuja Markus Laakso näki tänään punaista. Arkistokuva: Juhani Järvenpää.

Tapanilan Erä oli lähellä lähteä kesälomille, mutta kavensi lopulta puolivälieräsarjan Esport Oilersia vastaan 4-3 jatkoaikavoitolla. Otteluvoitot nyt 3-2 Oilersille.

Kun ottelua oli pelattu vähän yli puolet, Oilers johti 3-1. Iiro Lankinen kavensi lukemiksi 3-2 pari minuuttia myöhemmin, mutta sen jälkeen näytti pitkään siltä, että ”öljymiehet” nappaavat ensimmäisenä liigajoukkueena paikan välieristä. Ajassa 55:58 Lauri Kapanen kuitenkin huojensi Erä-leirin tasoitusmaalillaan. Jatkoajalla Miika Iskanius nousi Erän ratkaisijaksi tekemällä voittomaalin Ilkka Kosken syötöstä.

Ottelussa nähtiin varsin värikkäitä vaiheita. Pelin ollessa lukemissa 3-2 Tommi Rosendahl rikkoi maalintekotilanteessa rankkarin arvoisesti. Jäähylle komennettiin kuitenkin jostain syystä penkillä istunut Petri Ikonen. Rikkeen jälkeen pallo vieri Erän veräjänvartija Markus Laakson näppeihin. Oilers-pelaaja Santeri Lindfors löi Laaksoa näpeille ja maalivahti suivaantui tilanteesta niin, että hankki itselleen suihkukomennuksen väkivaltaisuudesta vihelletyn 5+20 minuutin rangaistuksen myötä. Maalille vaihdettu Teemu Kortelainen veti kuitenkin Oscar Hännisen rankkarissa pidemmän korren.

Erän tasoitusmaalin jälkeen Lauri Kapasella oli mahdollisuus siirtää Erä 4-3 -johtoon jo 20 sekunnin päästä tasoituksesta, mutta hänkään ei onnistunut rangaistuslaukauksessaan.
Ottelutilastot

Miesten Salibandyliigan puolivälierät:
18:30 Oilers-Erä 3-4 JA (Otteluvoitot 3-2)

13 comments

  1. Mitä se Oilersin pienin tipu on taas riehunut? Kaukalossa pelataan sählyä. Ei nokita muita näpeille tai roikuta vieraslintuje selässä.

  2. Missä se lerssin kehuttu yv nyt oli? Koittakaas nyt päästä jatkoon tosta parista.

  3. Yv näköjään murenee kun Raikamo tippuu pois. Aika pahalta näyttää hänen tilanne,viimeiseen kahteen peliin yhteensä noin viisi vaihtoa ja tuskissaan koppiin. Ihme jos pystyy pelaamaan vielä tällä kaudella.

  4. Onko tuosta maalivahdin törkeästä käytöksestä saatavilla video? Kun en ollut paikan päällä, niin kovasti kiinnostaisi, sillä kovin erilailla on tapahtumaa kerrottu Esportin ja muiden tahojen sivulla. Hieno taistelupari ja pleijareita parhaimmillaan, paras voittakoon!

  5. Loistava sarja meneillään ja jännitystä riittämiin, yleisö saa rahoilleen vastinetta moninkertaisesti.
    Tunnetta ja taistelua pitää olla mutta sitten kun mennään väkivaltaisuuden puolelle kuten Strömsten mosalla ja erän veska eilen niin näistä pitää rangaista selkeästi.
    Tuomarit katsoivat Stömstenin tilanteen läpi sormien, punainen kortti oilisi ollut oikein. Saiko erän veska esimerkin kapteeniltaan kun menetti vastaavasti täysin malttinsa? Tilanteesta olisi kullunut myös jäähy oilerssille joka jäi nyt viheltämättä.
    Vaativaa duunia tuomarella, toivotaan sunnuntaille taspuolista tuomarointia ja reilua peliä molemmilta joukkueilta.

  6. Oletko siis sitä mieltä että edelleenkin Oilersia sorsitaan tuomareiden toimesta. Eilisen perusteella pitää olla aikamoiset Oilers-lasit silmillä jos on sitä mieltä että tuomarit olivat Erän puolella

  7. Oilersin pelaajat ovat lähteneet leikkiin, joka näyttää kääntyvän vahvasti heitä vastaan. Sukeltamista ja ylidramatisointia jokaisessa kontaktitilanteessa. Nyt koko keskustelussa Laaksosta on tehty suurin syntipukki ja kauhistellaan sitä, että hän käyttäytyi väkivaltaisesti. Koko tilanne lähti kuitenkin siitä, että Oilersin pelaajaa rikottiin maalintekotilanteessa, josta oli jäähy tulossa. Laaksoa huitaistiin viikatteella jälkitilanteessa. Rosendahl aivan oikein muistutti maalivahdin koskemattomuudesta. Tuosta tilanteesta ei ikinä olisi pitänyt hänelle antaa jäähyä! Se mitä tapahtui tämän jälkeen on näköjään nyt se kaikista suurin asia. En pidä Laakson tekoa millään tavalla hyväksyttävänä, mutta en myöskään pidä tilanteen rangaistusta millään tavalla kohtuullisena suhteessa sitä edeltäviin tapahtumiin. Tuossakin tilanteessa Oilersin pelaaja filmasi ja ylidramatisoi tilannetta, jota tuomari seurasi vierestä

    Oli hyvä, että Erä voitti eilen. Tämä sarja todellakin ansaitsee jatkua pitkään!

  8. Strömstenille kortti???? Katsoja vetelee nyt melko paksua. Tilanteessahan Oilers pelaaja painii ensin aivan samalla tavalla (mikä jäi tietenkin vieressä seisseeltä tuomarilta näkemättä) ja tähän Strömsten vastaa samalla mitalla. Kakkonen toki paikallaan, mutta olisi olettanut että Oilers pelaaja olisi lähtenyt myös.

  9. Kyllä molemmat joukkueet kärsivät kun tuomarit tekevät virheitä kuten eilen.
    Maalivahdin puolustamisessa on muistettava että pelaajille ei ole suojanaan mitään kuten jääkiekossa kypärät, yms. suojukset.
    Kuvaa pelaaminen on ok kunhan se ei mene väkivallan puolelle kuten nyt on jo valitettavasti nähty pari kertaa erän puolelta.

  10. Huh huh… Oilersin pelaajat tässä vetävät ihan omaa showtaan kun eivät fyysisesti pärjää ja jäävät jalalla jälkeen. Sitten alkaa jälkipeli ja filmaus, hyi Oilers. Pelatkaa.

  11. Missä video ulosajoon johtaneesta tilanteesta? Aika hiljaista ollu, jos Savolainen tai Savukoski kyseessä niin heti pääkallo herkuttelemassa. Videoa kehiin!

  12. Mosalla strömstenin kakkonen ok tyhmä temppu,joka lähti siitä kun oliko wardi? Vai kuka ajeli erä pelaajan maalin sisään. Siit olis pitänyt tulla myös lerssille rangaistus. Ja kuulin että laaksoa viikatteella jälkitilanteesta veti Lindfors jonka yli laakso sitten käveli ja samalla polvella potkaisi. Typerä temppu myös laaksolta mutta kyllä joka maalivahdin pinna menee kun mailalla lyödään. Ja veikkaan että kun Lindfors kyseessä niin näyttelijänlahjoilla vois päästä vaikka salkkareihin.

  13. Instagrammista löytyy video ( floorball.fi). Ekaks Lindfors lyö kunnolla näpeille ja sen jälkeen komee loikka tönäsystä?. Pari jäähyä olis saanut tälle mestarille vihelttää, hakkaamisesta ja filmi.