Pääkalloennakko: Steelers–LNM – pohjoisen pojilla edessään mahdoton tehtävä?

Pistepörssin voittaneen Ville Lastikan (vas.) Steelers lähtee ennakkosuosikkina puolivälieräsarjaan. Matias Luokkanen (oik.) on puolestaan LNM:n kantavia voimia. Kuvat: Jari Turunen ja Jarmo Jokila

Pistepörssin voittaneen Ville Lastikan (vas.) Steelers lähtee ennakkosuosikkina puolivälieräsarjaan. Matias Luokkanen (oik.) on puolestaan LNM:n kantavia voimia. Kuvat: Jari Turunen ja Jarmo Jokila
Pistepörssin voittaneen Ville Lastikan (vas.) Steelers lähtee ennakkosuosikkina puolivälieräsarjaan. Matias Luokkanen (oik.) on puolestaan LNM:n kantavia voimia. Kuvat: Jari Turunen ja Jarmo Jokila

Steelers valitsi toisena miesten Divarin pudotuspeleihin vastustajansa. Valinta kohdistui runkosarjan kahdeksanneksi sijoittuneeseen Limingan Niittomiehiin.

Lähtökohdat:
Steelers aloitti Divarin yskähdellen, mutta kauden mittaan se on ollut tasaisen varma suorittaja. Pistepörssin taas voittaneen Ville Lastikan, Nico Jonaesonin ja Markus Siprosen kaltaiset yksilöt ovat sarjan parhaita pelaajia unohtamatta kokeneempia Iiro Nurmista ja Timo Johanssonia. Steelers ei pelillisesti taikatemppuja tarjoa vaan matalasta karvauksestaan Jani Järvisen suojatit iskevät terävästi vastaan, ja pallollisena se luottaa etenkin hyökkääjiensä loistavaan yksilötaitoon sekä luovuuteen. Hampaankolossa on varmasti paljon viime keväältä, jolloin matka katkesi välierätappioon SB Welhoille.

Limingalta taas ei ennen kautta paljoa odotettu ja se yllättikin suuresti voittamalla neljä ensimmäistä peliään ja keikkuen tuossa vaiheessa sarjan kärjessä. Sen jälkeen tuli synkkä 13 pelin jakso, jonka aikana pistesaldo kasvoi vain kuudella pisteellä. Tammikuun puolessavälissä LNM kuitenkin taas piristyi ja otti tarvittavat voitot playoff-paikkaa ajatellen. Joukkueen tärkeimmät pelaajat ovat tehot 24+11 nakutellut Matias Luokkanen, Atte Savolainen, sekä loukkaantumisistakin kaudella kärsinyt Olli Tornberg.

Steelers on sarjassa selkeä ennakkosuosikki, mutta ”Niittarit” on osoittanut vaarallisuutensa kauden mittaan etenkin kotikentällään. Joukkueet kohtasivat juuri runkosarjan päätöskierroksella, jolloin Steelers oli parempi kotonaan lukemin 9-4.

Knopit:
Steelers ei ole vielä kertaakaan hävinnyt Divarissa hävinnyt sarjaan viime kaudeksi nousseelle Limingalle. Viime kaudella pelit päättyivät 9-6 ja 7-6 ”teräsmiehille” ja tällä kaudella lähes identtisesti 9-4 ja 7-6.

Taistelupari:
Divarin tähdet kohtaavat tuntemattomamman liminkalaisryhmän. Limingan maalit ovat jakautuneet tasaisesti niin viime kuin tälläkin kaudella. Paras pistemies Matias Luokkanen on iskenyt 20 ottelussa yhden tehopisteen enemmän, mitä Steelers-sensaatio Ville Lastikalla on 21 ottelusta kasassa pelkästään maaleja. Limingan on pakko onnistua laajalla rintamalla ja vastaavasti pystyä pitämään Lastikat, Siproset, Jonaesonit ja kumppanit poissa maalipaikoilta.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
27.2.2016 Steelers-LNM 9-4
9.1.2016 LNM-Steelers 6-7

Näin pelataan:
2.3.2016 18:30 Steelers-LNM Elenia Areena
4.3.2016 18:00 LNM-Steelers Kastellin monitoimitalo, Oulu
6.3.2016 18:00 Steelers-LNM Elenia Areena (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Steelers jatkoon voitoin 2-0.

23 comments

  1. Mikä ihme steelerssillä on vaatia että pelit pitää pelata Oulun kastellissa… Ei tarvi ihmetellä miksi kaupunki on suomen suurimpia valaistuja hautausmaita.

  2. Steelers haluaa varmasti hyvät olosuhteet. Kastelli on loistava pelipaikka. Ja molemmille joukkueille mukava päästä hyvään saliin pellaamaan. Matka ei ole Liminkalaisille este. Limingasta Ouluun 28km.

  3. Jarru idästä, se on sitä Ja. Järvisen mainostamaa ”k**ipääsalibandya”, käytössä näköjään niin kaukalossa, kun kaukalon ulkopuolellakin..

  4. Vai valitsi Stii lerssit pelipaikan, epäilen. Mahtaa olla hevosmiesten tietotoimiston juttuja. LNM:n ”kotiluolassa” on perjantaina varmaan naisvoimistelijoiden vuoro tai jotkut kunnan piirinmestaruuspainit, niin ei saaneet pelata tutussa paikassa.

    Tai sitten LNM haluaa tarjota myös Oulun säbäniiloille pleijaritunnelmaa, sillä olssi sössii omansa kooveeta vastaan. Ja samaan aikaan peljveljet vahingossa häviää heimoveljilleen kahdella maalilla. Tämä on veikkaus…

    Kastellin monitoimihalli Oulussa on hyvä pelipaikka ja myös katsojat näkee koko kentän, mitä ei Limingassa nää. Ja jos niittarit vetää sinne n. 500 katsojaa, niin kannatti varmasti siirtää pelipaikka tuonne.

    Tsemppiä niittareille tulevaan rutistukseen!

  5. Tuntemattoman? Ketä hitto nuo Steelersin kaverit ees on? En oo koskaan kuullukaan. Limingalla on sentään rivveissään A-junnujen Suomen mestareita.
    ”Divarin tähdet kohtaavat tuntemattomamman liminkalaisryhmän.”

  6. A-junnujen mestaruudet ei paina miesten peleissä pätkääkään.

  7. Kyse olikin pelaajista ketkä tunnetaan. Lastikka joo muut never heard.

  8. Yhden kentällisen joukkua tuo steelers. Se kenttä vois olla liigassakin kova luu mutta nähtäväksi jää pääseekö muut lähelle samaa tasoa Steelerssissä. Se ratkaisee tuon sarjan…

  9. steelers tulee muuten häviämään tämän otteluparin. KIITOS MISKA

  10. Ei jää Limingalle tässä mittelössä saumaa. Hienot väännöt varmasti silti tulee!

  11. Tiukka sarja tulee olemaan, veikkaan että liminka saattaa yllättää jopa steelersin.

  12. Mihin jäi ennakosta jäätävän takaflyygelin kasvattanut J. Laurila? Tiettävästi Suomen taitavin rystylimuttelija Saariselän pohjoispuolella.

  13. Kuulemma Otso Torpakka aijotaan päästää karsinastaan irti, beaware pellet!

  14. Kyllähän se on fakta, että LNMn pelaajilla on aika paljon enemmän kokemusta voitetuista pudotuspeliotteluista. Steelers lauluun jo tässä vaiheessa, ja Lastikka voi kirjoittaa sopparin Happeen kans.

  15. Niittarit vie voitoin 2-0. Steelersin maalivahtia kehuttu jo niin paljon, että tänään alkaa paineiden vuoksi tärräämään ja päästää jopa muutaman helpon sisään.

  16. LNM ei tule olemaan mitään saumaa, Steelers rutiinilla jatkoon.

  17. Muissa Pääkallon ennakoista suurin piirtein samaa mieltä, mutta tämän parin osalta täysin eri linjoilla. Steelers jäätyy ja LNM jatkoon voitoin 2-0!

  18. Hähää Lappalaiset vauhdissa täällä, mutta vauhti hyytyy ja pahasti kun Hämäläiset ”hitailee” kentällä. Ihan eri tason jengejä nää on…

  19. Numerot ei jätä juuri selittelylle varaa, tylyt lukemat. Niittareilla entistä korkeampi vuori kiivettävänä. En jaksa uskoa, että lääkettä keksivät näin pian.