Pasilassa tiukka välieräkamppailu – Viikingit rynnisti voittoon kolmannessa erässä

Harri Forsten oli vahvassa vireessä toisessa välieräottelussa. Kuva: Juhani Järvenpää

Harri Forsten oli vahvassa vireessä toisessa välieräottelussa. Kuva: Juhani Järvenpää
Harri Forsten oli vahvassa vireessä toisessa välieräottelussa. Kuva: Juhani Järvenpää

Viikingit ja Tampereen Classic kohtasivat keskiviikkoiltana miesten Salibandyliigan välierissä Pasilassa. Viikingit oli ottelussa parempi maalein 7-4.

Classic aloitti ottelun vahvasti ja johti ensimmäisen erän jälkeen maalein 0-2. Toisen erän ensimmäinen kymppi oli melkoista hurlumheita ja tilanne oli 4-4 ajassa 28.45. Viimeiseen erään lähdettiin tasatilanteesta. Kotijoukkue oli terävämpi ratkaisevassa periodissa ja voitti sen lukemin 3-0.

Viikinkien tehokkain pelaaja oli 1+2 naulannut Harri Forsten. Roni Laasonen, Tero Tiitu ja Jani Hyytiäinen iskivät pisteet 1+1 mieheen. Classicin Lassi Vänttinen taiteili tehot 1+2. Mikko Leikkanen komppasi pistein 1+1.

Ottelusarja on nyt tasan ja tilanteessa 1-1. Sarja jatkuu perjantaina Tampereella. Finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

Ottelutilastot
Juhani Järvenpään ottelukuvat

30 comments

  1. Harmittava tappio tänään. Classicin 3 ketju on ollut sekasin koko kauden muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Tänään ei tainnu päästä yli puolen kentän kertaakaan. Pakkiparin Salminen Salo sähläys on hirveetä katottavaa. Wigren toivottavasti enspelissä korvaa toisen tai sitten neljällä pakilla. Perjantain jälkeen toivottavasti toinen täplä Clasulle.

  2. Kyllä Ceen pojat tänään tuhlaili ja kaverille pari pomppua. Normi vieraspeli kankeutta….

  3. Savo näytti taas luonteensa ku kolas kailialan keskialueella , eikä palloo lähimain. Mitä tekee tuomarit heiluttelee katsomoon sukulaisille, ei jäähyä . Voi hyvää päivää näitä piipareita.

  4. On kurinpito aika olematonta, jos ei tuosta pelikieltoa napsu.

  5. Mikke ”metsuri” Järvi mm-kisoihin! Kyllä. Dominoi kentällä ja tekee mitä haluaa. Vetolaukaus on timanttia ja tossu nousee samaan malliin kuin 40 vuotta sitten. Mikkeä voisi verrata jopa legendaariseen Ciya Hajo pelaajaan.;)

  6. Sikasavolainen taas vauhdissa 😀 vaikka oliskin vahinko niin jännästi noita vahinkoja sattuu aina samalle kaverille. Pieni vinkki jatkoon että pelata kovaa on eri kuin pelata sikaa 🙂

  7. Olipa oli seurata Viikinkien tasonnostoa. Jos veljet jatkavat perjantaina samalla tai korkeammalla intensiteetillä, on odotettavissa mielenkiintoinen sarja. Classicin kolmosketju voi osoittautua ratkaisevaksi lenkiksi, jos Viikingit jatkaa Superfinaaliin.

  8. 464 katsojaa, voi taivas. Divarin karsintaa oli Kokkolassa katsomassa 479 katsojaa.

  9. Katsojaluvut on mitä on, mutta yksi osaa syy toi lato ja sijainti… tiedän paljon porukkaa jotka ei ton takia käy, kun autoja ei saa parkkiin jne. Kattelin taannoin Litti dokumenttia ja eipä fudisliigassakaan hiekkakentän laidalla ollut aikoinaan väkeä:-). Eli fasiliteetit kuntoon EV:t.

    Itse peliin. Mikke näytti miksi on kapteeni. Vähän otettiin tukkaan ja sitten pani lämärin puhumaan ja nousu alkoi. Kevättä on JFL-ketjulla rinnassa, yksi nuoruuden innolla ja kaksi kokemuksella. Pojille vaan lisää vastuuta, kun homma toimii… Clasu näyttää olevan yhen ketjun varassa, tai ainakin tänään oli… 3.ketju ihan yössä…

  10. Jos Savolainen säästyy pelikiellolta tuosta pääniitistä niin liiga voi antaa sakot itselleen. Törky niitti

  11. Ladon sijainnin ongelma on, että se on kehä-1:n sisäpuolella. Eivät hallit ole aivan keskustassa millään paikkakunnalla.

  12. Kevät tule, clasu sulaa 😀 Onneks toi kankee savo pelaa ens kaudella Lasbissä ;D

  13. Eihän tuosta voi selvitä ilman seuraamuksia, olihan niin törkeä tarkoituksellinen muka vahinko ja sitten heti kädet levälleen, koska tiesi heti itse mitä tuli tehtyä. Ajattelin mennä superfinaaliin mutta jos tästä ei tule seuraamuksia, jätän väliin.

  14. Ei tätä KT nyt oikein voi dumarien piikkiin laittaa kun pelitilanteet on niillä ensisijaisia valvottavia, tää Classicin pöhveli kun tarvis oman tuomarin seuraan sen touhuja kentällä!

    Toivottavasti vääryys korjataan, ja ”jälkkärikakkua” tulee se pari peliä mitä tosta (taas) ansaitsee…

  15. Toivottavasti Savolaiselle ei tule mitään rangaistusta, koska me tarvitaan sitä. Viimeistään seitsemännessä pelissä hän ottaa tyhmän punaisen ja me marssimme ylivoimamaaleilla Superfinaaliin.

    Alku näytti Viikinkien kannalta heikolta, koska Classic sai vaarallisia vastahyökkäyksiä, mutta loppua kohden rivit tiivistyivät.

    Kakkonen ja kolmonen hoitavat hommansa riittävän hyvin, mutta ykkösen pitäisi keksi jotain. Mielestäni ykkönen pitäisi roolittaa tarkemmin, koska siinä on nyt liikaa pelinrakentajia. 2. ja 3. -ketjussa on selkeä pelinrakentaja, vasemmassa laidassa rouhiva/raastava pelaaja ja oikeassa laidassa on mielessä vain maalinteko. Ykkönen rakentelee ja rakentelee ja rakennellessa ajautuu neljän pelaajan voimin syvälle vastustajan alueelle, jolloin pallonmenetyksen jälkeen yksi pakki juoksee alaspäin 2-3 vastustajan kanssa.

    Strandberg ei ollut alussa ihan yhtä hyvä kuin kolleega, mutta onneksi Classicin loppurynnistyksessä oli taas erinomainen.

  16. Classic lahjoitti voiton. SSV on liian hidas, varsinkin puolustus. Pari pomppumaalia toivat heidät mukaan peliin. Se oli luultavasti SSV:n kauden viimeinen voitto.

  17. Classicin puolustus on ongelmissa. Savolaisen touhuista jo some kuohuu, mutta huomasitteko Lammisen ja Hyvösen välisen kahinan. Jos Hyvönen ei olisi refleksin omaisesti ja Muhamed Alin tapaan tanssahdellen väistänyt Lammisen viimeistä iskua se olisi osunut leukaan ja Lamminen olisi laputettu varikolle.

    Classicin kahdelta johtavalta pakilta on jo nyt kasetti aivan palasina. Lisäksi viimeisen kolmannessa erässä kovan paineen alla Leikkasen kantit lenteli sektorista ulos.

    Nykky alkoi puhumaan painista eli hänelläkin on alkanut ajatukset kääntymään pois pelistä. Epätoivoinen yritys vaikuttaa tuomareihin kun oman joukkueen ja valmentajien taidot ovat loppuneet.

    Mitä enemmän eilistä ottelua ajattelee analyyttisesti ja älyllisesti niin johtopäätös on; taputeltu.

  18. Toivottavasti ei Savolaista enää liigakentillä nähdä. Liikaa sattuu yhdelle miehelle tahallisia vahingoittamisyrityksiä.

  19. Nyt on korkea aika laittaa Sika kuriin ja näyttää kuka käskee ja ohjaa miten kentällä käyttäydytään!!Ei voi olla mahdollista,että samalle hemmolle käy noita sikailija useamman kerran joka ainut kausi!!Nuo on niiiiin selviä vahingoittamis yrityksiä,että niitä se ei voi kiistaa!!Poju on tullut isäänsä joka oli oli tunnettu kuuma kalle ja jäähyjen ottaja jääkiekossa!!Oli yleisön hampaissa lähes aina tulisen luonteensa takia ja poika jatkaa perinnettä!!Nyt kunnon pelikielto ennenkuin tulee tärkeille pelaajille pahoja loukkaantumisia,eikä pidä laskea Nykkyä määräilemään miten asiassa toimitaan!!Toivottavasti löytyy nyt selkärankaa kunnon rangaistukseen Sika Savolaiselle!!

  20. ET soittelee joo. No eihän sen tarvii ladon olla keskustassa ei. Eihän hartwallkaan ole, mutta kun on kivasti parkkitilaa ja juna kulkee viereen, niin on Suomen paras paikka järjestää tapahtumia. Esim. isoja konsertteja. Pasilaan ei taas saa autoa mihinkään, jne. Niinku laitoin. Ihan sama vaikka ois kehän ulkopuolella tommosessa mestassa, niin ei jengi kävisi. Landella kun tilanne eri, aina pääse metrin päähän ja ilmaisille parkkiruuduille…

  21. Videotuomarille tuo edellä mainittu juttu laitettiin käsiteltäväksi, joka maksoi Viikingeille 300€. Lopputulos: Ei rangaistusta.

  22. S7, ET SOITTAA KOTIIN taisi tarkoittaa, että se ongelma on siinä, että se lato on kehä-III sisäpuolella. Eli ei sinne kuitenkaan saada ketään katsomaan mitään peliä (olipas huono provo multa taas kerran).

  23. SSV:n on syytä valittaa päätöksestä.

  24. Ei hallin paikka stadissa oo mikään ongelma dösällä pääsee ovelle ja junalla ihan yhtä lähelle kuin jaffa-hallia
    Ongelma on se että kukaan ei tiedä millon pelit on koska ei oo mainoksia missään.

    Sunnuntaina tampereella halliin oli eksyny pari sveitsiläistä turistia kun olivat törmänneet mainokseen pelistä