Steelers raivasi tiensä finaaleihin – Hämeenlinnasta nousee varmasti yksi joukkue liigaan

Miesten Divarin finaaleissa nähdään Hämeenlinnan derbyt. Arkistokuva: Jari Turunen

Miesten Divarin finaaleissa nähdään Hämeenlinnan derbyt. Arkistokuva: Jari Turunen
Miesten Divarin finaaleissa nähdään Hämeenlinnan derbyt. Arkistokuva: Jari Turunen

Hämeenlinnan Steelers kaatoi perjantaisessa miesten Divarin välierässä Blue Foxin ja eteni finaaleihin. Välieräsarjan toisessa ottelussa Steelers oli uusikaarlepyyläisiä vahvempi numeroin 2–8. Steelersin vastustaja finaaleissa on LaSB, joten ensi kaudella Salibandyliigassa nähdään varmuudella yksi hämeenlinnalaisjoukkue.

Tasaisesti edennyt välieräkamppailu repesi lopullisesti kolmannessa erässä. Teemu Metsälä ja Aleksanteri Ihalainen veivät kahden minuutin sisällä vierasjoukkue Steelersin neljän maalin johtoon.

Blue Foxin aikalisäkään ei auttanut, ja Ville Lastikka tyylitteli lukemia vielä lopussa hämeenlinnalaisten hyväksi. Lastikka oli samalla ottelun tehokkain hurjilla 3+2-tehoillaan.

Divarin mestari selviää paras viidestä -sarjassa. Finaalisarjan voittanut joukkue nousee suoraan ensi kaudeksi Salibandyliigaan, ja toiseksi jäänyt jatkaa pelejään liigakarsinnoissa.

Ottelutilastot

17 comments

  1. Unelmafinaali luvassa. Kaksi joukkuetta, joista molemmat ansaitsisivat nousun.

  2. Joo, kyl se näin on että Hämeenlinnasta nousee kaksi joukkuetta liigaan. Se nyt vaan on niin että liigan häntäpää jää jalalla jälkeen divarin kärkeä.

  3. Onhan se selvä että Hämeenlinna tupla liigaan. Varmoja tippujia on NST sekä Salba. NST tippui suoraan, Salba kiusaa hieman Nokiaa, mutta häviää sarjan. Sen jälkeen tulee vastaan Steelers tai Lammi. Salballa ei jakoakaan. Joten divari kutsuu. Jos kaikki tietäisi miten raumalla on asiat niin ei ihmettelisi miksi tippuu. Pelaajat ei halua pelata enää nykyiselle valmentajalle ja ottavat suuren riskin että tiputtavat itsensä divariin. Joten suurin syyllinen sukellukselle on valmentaja Mäkilä.

  4. Varmasti tulossa huikeet finaalit divarissa. Mutta mutta, en lähtis aliarvioimaan Salbaa, jotenkin ne vaan osaa voittaa oikeat pelit ja ottaa tarvittavan pisteen, etteivät tipu…

  5. No en sanois kyllä ”kaakkois-suomen” lohkojen joukkueiden jalasta yhtään mitään!

  6. HPK:lla loppui pelit aikaisin, joten nyt jos koskaan pelejä jäähalliin ja Divarin yleisöennätys uusiksi.

  7. hieno homma toi jäähallijuttu, mutta Hämeenlinnassa on elenia areena joka vetää tarvittaessa 3000 henkilöä. missä muualla on semmoiset mestat. olen käynyt liigaa ja divaria katsomassa, meillä HML:ssä on paras paikka pelata säbää

  8. Itse olen melko luottavainen sen suhteen, että Hämeenlinnassa pelaa kaksi liigajengiä ensi kaudella. Enempää en sarjaa lähde spekuloimaan. 🙂

  9. Itsekään en ole yhtään divari peliä käynyt katsomassa paikanpäällä, mutta nyt meinaan ainakin muutaman käydä väijymässä.Se kyllä vaatii vähän ajamista mutta on sen tason viihdettä?tulossa että kannattaa olla paikanpäällä seuraamassa esim.
    Kainulaiset/Lastikka,Hätönen ja näkee livenä mihin ”häkkiin”dogilauma joutuu astumaan.Ei muutakuin parempi voittakoon ja onnea kaikille tasapuolisesti.

  10. Itä (Lpr) saatiin jo pois liigakartalta. Toivottavasti Rauma myös ja toinenkin Hml tilalle. Kun seuraavalla kaudella saatas vielä Pohjonen (ols) ja keski-Suomi (happee) ulos ja triangelin Tku-Tre-pk-seutu joukkueita niiden tilalle sisään, niin johan kelpais. Sit laji alkais uhata maassamme todellisten valtakunnallisten valtalajien, kuten käsipallon ja jääpallon arvostusta ja asemaa 🙂

  11. Ainakin tuota Happeen putoamista saat odottaa melko pitkään:D Hyvä että Liiga on mahdollisimman laajalla alueella. Toki pääkaunkiseutu on muutama joukkue liikaa!!! Vielä kun Rovaniemi tulisi joskus liigaan.

  12. Olihan Salbakin divarissa melko ylivoimainen viimeisellä kaudellaan eikä menestys liigassa silti ole ollut hyvää vaikka joukkue vahvistui nousun jälkeen. Eikä Raumallakaan varmasti tulla LASBia tai Steelerssiä helpolla päästämään….

  13. Huippuprovo. Mutta otetaan ensin haltuun maantiede ja kyll Seinäjoki on paljon pidemmällä kuin Jyväskylä. Mitä tulee näihin mainitsemiisi lajeihin, joo ehkä viiden vuoden päästä ollaan rinnalla…