Steelers siirsi Divarin ratkaisun viidenteen otteluun – Jonaeson 3+0

Steelers vei Divarin finaalien neljännen ottelun ja siirsi ratkaisun viidenteen. Kuva: Jari Turunen

Steelers vei Divarin finaalien neljännen ottelun ja siirsi ratkaisun viidenteen. Kuva: Jari Turunen
Steelers vei Divarin finaalien neljännen ottelun ja siirsi ratkaisun viidenteen. Kuva: Jari Turunen

Tiistai-iltana pelattu Divarin neljäs finaali päättyi Steelersin kotivoittoon numeroihin 7-5 (1-3, 3-2, 3-0). Näin ollen otteluvoitot tasoittuivat lukemiin 2-2 ja ratkaisu siirtyi sarjan viidenteen otteluun, joka pelataan perjantaina Elenia Areenassa. Tiistaina hallin lehtereille oli ahtautunut kokonaiset 2016 katsojaa, joten finaalisarjassa yleisöennätyksiä on nyt laitettu uusiksi jo useamman kerran.

Steelersin Nico Jonaeson viimeisteli ottelussa hattutempun ja kaksi maaleista osui kolmanteen erään. Samalla ketjukumppani Ville Lastikka sai tililleen kolme syöttöpistettä.

Pääkallo.fi kertoo lisää Divarin neljännestä finaalista illan aikana.

Naisten Salibandyliigan pudotuspeleissä Classic murskasi Erä III:n peräti 18-7 (7-0, 7-4, 4-3) ja selvitti näin tiensä välieriin otteluvoitoin 3-0. Erä pelasi ottelun kahdeksalla kenttäpelaajalla.

Katso myös:

Miesten Divari
Steelers-LaSB: ottelutilastot

Naisten Salibandyliiga
Classic-Erä III: ottelutilastot

42 comments

  1. Jonaensson oli kyllä liekeissä vaikka välillä menettääkin palloa. Pelaa silti tosi viihdyttävästi ja on aina vaarallinen. Nurmisen poissaolo näkyi aluksi ja sillon lasbin olisi pitänyt ratkaista peli. Nuoremmat Kainulaiset olivat tänää hyviä mutta esim nivala oli aivan surkea. Ja täytyy onnitella tuomareita ku saivat pitkävetonsa oikein ;D ei sille vitosen jäähylle muuta selitystä keksi. Steelerssi on kyllä tehokkaampi maalipaikoissa ja on sillä ansainnut ennakkosuosikin aseman vikaan peliin. Jos Nurminen pelaa, lasbilla ei mahdollisuuksia, muuten tulee aika tasaista mutta näköjään on oranssi alkanut sulaa yhtä tehokkaasti kuin lumi maasta.

  2. Siis voiko joku ihan tosissaan väittää, että Steelers on pelannut niin siististi koko finaalisarjan, että sille on vihelletty yksi, siis YKSI kaksiminuuttinen? Ja Vilenin vitonen, ei millään…

  3. Kyllä se niin on että tuomari teki paljon huonoja päätöksiä, jonka seurauksena lerssi voitti

  4. Missä nurminen? Katsokaa steelersin numeroa 88, poika pelannut alle 10 vuotta sählyä ja kentän taitavin kaveri. Päätä kun saa vielä kuntoon näkyy se varmasti myös positiivisena asiana kentällä, rahkeet on vaikka mihin! Perjantaina lyödään halli täyteen ja sen ottelun voittaja on ansainnut paikkansa liigassa, vaikka luulenkin että molemmat joukkueet siellä ensi kaudella nähdään.

  5. Yllättävän heikkoa veskaripeliä kyllä ajoittain nähty. Tänään Kettuselta aivan jäätävän pimeää hortoilua Steelerssin ekassa maalissa, ja kyllähän sen ratkaisevan maalinkin olis voinu noukkia. Vahtokari taas on kunnon vanhan koulukunnan pönöttäjä melko heikolla liikkeellä ja vetelee kylkihylkeitä minkä kerkeää, mutta pallo hänellä tarttui kyllä tänään selkeästi paremmin kuin vastapäädyssä.

    Toki on kyllä sanottava, että kyllä kokonaisuudessaankin oli varmasti pelillisesti heikkotasoisin näistä matseista. Hankalaa tulee SalBaa vastaan tuon parin häviäjällä olemaan.

  6. Huhuh ansaittu voitto Steelersille, Lasbilla oli paikkansa mutta ei riitä.. Tuosta vitosen jäähy ei mennyt kyllä millään laseilla katsoen oikein, mutta ei auta. Lasbin ykkönen todella surkea, valmennuksen olisi pitänyt painaa koko kenttä kolmannessa erässä täkkiin!

  7. Olipa taas ala-arvoinen suoritus tuomariparilta. Samoin ilmoitettu yleisömäärä, 1800 lähempänä totuutta, mutta eipä ihme ollut että Steelers halusi ”yleisöennätyksen” nimiinsä, joka laitetaan kuitenkin perjantaina reippaasti uusiks! 🙂

  8. Kuvitteleeko joku oikeasti, että nuo porukat ovat kilpailukykyisiä liigassa! Ei varmasti erillisinä, mutta noista saisi ehkä koottua menestyvänkin liigajoukkueen. Että jalat nyt maahan kaiken hypetyksen keskellä eikä anneta naivismille tilaa. Esimerkiksi Tampere ei pysty tuottamaan kahta menestyvää porukkaa, niin miten sitten joku Hämeenlinna. Unelmissa kaikki on mahdollista mutta harvoin tosi elämässä.

  9. Lasbilla on ollut sarjassa momentum. Tänäänkin oli paikat ratkaista ottelu jo tokassa erässä. Justus K veti ylärimaan esimerkkinä. No pienestä on kiinni. Lasbin ykkönen heräilee taas perjantaina. Ja Kettunen on oma itsensä. Niin perjantaina nostellaan kannua!

  10. Oikeutettu vitonen tuomittu. Tosin sekään ei peliä ratkaissut vaikka hävinneet syyksi sitäkin tarjoavat… kjäh kjäh kjäh?. Huikea jännitysnäytelmä ja parempi voitti!

  11. Jaaha, maajussit alkaa syytellä tuomareita… Nostakaa vaan kädet pystyyn, armoa ei silti anneta. Tänään se lasbin selkäranka sitten viimeistään napsahti poikki. Steelers vie pytyn perjantaina.

  12. Justus veti ylärimaan, niin veti myös Lastikka päätöserässä.

    Tuomarit eivät ole ratkaisseet yhtään mitään. Toki niiden selän taakse voi mennä.

  13. Hieno sarja. Lasb tänään mielestäni parempi, mutta henkisellä yliotteella Steelers otti tahtovoiton.

    Uskon ja toivon Steelersin vievän homman nimiinsä perjantaina. Silti arvostan rakasta vastustajaa, eikä tässä sen ihmeempiä tarvitse provota tai kitistä. Perjantaina pallo taas keskelle, kevät on penkkiurheilijan parasta aikaa!

  14. Fani puhuu asiaa. Perjantaina käy miten käy, ja sitä kunnioitetaan.

  15. En voi kyllä käsittää, että miten ihmeessä voi rangaistusminuutit jakaantua neljän pelatun pelin jälkeen LaSB 25min ja Steelers 2min. Herätys tuomaripari! Vilenin kovasta, mutta puhtaasta taklauksesta järkyttävä tuomio. Kaikenkaikkiaan pienistä asoista on kiinni sarjan mestaruus. Nämä pelit voi kääntyä ihan kumpaan suuntaan tahansa. Perjantaina lähdetään ihan puhtaalta pöydältä ja väitän että ennakkosuosikkia ei edes ole. Parempi voittakoon. Ja selkäranka, se ei ole poikki, vaan vahvistunut entisestään. Onhan se kiva antaa suurkaupungin (!) jengille vähän siimaa ja viedä sitten tikkari lopulta pois. Tsemppiä oranssi!!!

  16. Se on varma et, Lasb nousee Liigaan.. ja ai niin kyl Tampereelta SR- Divariin.. onnittelut BB-88 kasvatit.

  17. VO… siima on housuissas ja tikkariksi edes se ei koskaan tule kasvamaan ?. Paras voittakoon ja spekulaatiot sikseen. Tsemppiä molemmille jengeille! Parempi juhlii perjantaina ja toivotaan että maanantaina alkaa hyvän kakkosen voitokas karsintasarja ☺

  18. Lasbin pelaajia saattaa harmitaa ku oma maalivahti kusee nousu haaveet…. No ei mitään Kaapo tsemppiä jatkoon

  19. Lammilaiset on kyllä suhteellisen vajaaälyisiä, mutta ehkä se on ihan ymmärrettävää.

  20. Vilenin koko kauden itkut niputettiin tänään. Ansaittu vitonen

  21. Vilenin jäähy ansaittu vitonen, aivan turhan kovalla vauhdilla Jonaesonin kolaaminen laidan yli ilman mitään kiinnostusta palloon.

  22. Yleisömäärää voipi kyllä arvioida ihan itsekin tyhjiä paikkoja laskemalla ja laskemalla muutamat laittomilta rappusilta sekä pikuisimmat vanhempien sylistä ja kuppilassa istujat.. Montako sait? Perjantaina ei kaikki mahdu sisään…Elenian katsomokapasiteetti ei taida olla kuin 2300 maks.

  23. Nättiä ei kun???
    Ensin tuomaroinnista, On järkyttävää lukea näitä kommentteja joissa mennään tappion jälkeen itkeen tuomarin vihellyksistä tai siitä et olis pitäny viheltää. Jokainen voi mennä koittaan kuinka vaikeata on nähdä kaikkia virheitä tärkeintä on linja millä pelataan ja mielestäni se on pysynyt. ihola rikkeiden teot joita steelers on tehnyt hitusen enemmän on kuitenkin myös lasbin osalta jäännyt viheltämättä. Jäähyt on tulleet tilanteissa missä pelaajat ei ole iholla ja rikkeet ovat tuleet myöhässä tai ovat niin sanotusti taktisia rikkeitä jolla on estetty vastustajan ylivoimatilanne. Eli linja on olemassa, sen mukaan pitäisi vain molempien pelata ja itkeminen pois!
    Toisena lasb vai steelers liigaan. Monet kirjoittajat itkee ”ei ole tarpeeksi laadukas liigaan” Hu hu mitä juttuja. Eiköhän se ole sitten sen uudenkauden ja seurojen tehtävä kalastella oikeat pelaajat liiga jengiin. Vaikka molemmat sinne pääsisi niin uskon,että tasokkaita pelaajia löytyy joilla ei ole ollut kiinnostusta vain reissata. esim: Lahdesta löytyy todella kovia ukkoja jotka ei muuta tarvii kun kunnon kesän alle niin ihan on samalla viivalla kuin tällä hetkellä liigassa 60% pelaavat jantterit. Ei sitä mestaruutta varmaan ensimmäisenä vuonna haetakkaan.
    Kolmas asia mikä laittaa silmään on älytön provo lähinnä tampereen niiloilta joita suoraan sanottuna vituttaa et divari jengit kerää Tv aikaa ja hoitavat faninsa. En usko että Clasun väki on täällä poraamassa sillä sielä osataan homma. Toista se on näillä muilla puuha seuroilla.
    Neljäntenä sanon vain sen mikä on oikeesti hienoa. Laji saa näkyvyyttä ja se tosi asia,että myös divarissa on kovia pelejä ja kerää katsojia pitäisi olla liiga jengien mieleen.Näin niitä kovia pelaajia tulee markkinoille lisää. Unohtamatta sitä,että voidaan puhua siitä unelmasta,että olisi lajissa edes puoli ammattialisia pelaajia jatkossa ( Fanit—->Ihmisiä—->Yritysten kiinnostus—>Tuloja) Sitäkautta parempia junnuja kun näkevät ,että tällä voi tienata hyvin samalla kun opiskelee itselleen ammatin. Joten kaivakaa se pää sieltä kuuluisasta peräaukosta pois ja nauttikaa kyydistä. Fakta on se että molemmat jengit on pelannu mahtavan kauden. Toivon että löytyy jatkossa tekijöitä jotka pitävät yllä alueen ja seurojen buumia. Tsemppiä molemmille! Paras voittakoon.
    ps V0 Suosittelen optikolla käyntiä. Oranssi vahvistaa valoa, mutta taitaa olla liian vähän tehoja linsseissä. Vileenin 5min täysin oikein! Kuten itse kirjoitit KOVA&PUHDAS TAKLAUS! Ei ollut juu kädet ylhäällä eikä hypänny. Jääkiekko on sitten tuo laji. + Lätkässä myös 5min jäähy nimikkeellä RYNTÄYS! Salibandyssä Saa ottaa kontaktia kun molemmat on samalla linjalla. Tässä kun toinen nyt juoksi pitkittäin ja vileeni tuli sivusta ja MYÖHÄSSÄ!
    1 Peli: Yksi jäähy — > 2minTaklaaminen Lasb
    2 Peli: Kolme jäähyä—>2x 2min Estäminen Lasb ( Sekoominen 2+10min Lasb)
    3 Peli: Kaksi jäähyä + Hätösen filmi josta ei jäähyä—>2min Vaarallinen peli Steelers/ 2min Päälläpelaaminen ajassa 60min Lasb
    4 Peli: Yksi jäähy —-> 5min väkivaltaisuus Lasb
    Joten sovitaanko et tuomari ei oo ratkonu mitään.
    Tuomarit 4 peliä 0+0

  24. Otteluparin voittaja nousee liigaan, hävinnyt joukkue, niin… veikkausTV::stä peliä seuranneena voin todeta, että tuon tason pelillä molemmat joukkueet häviää Salballe ihan kevyesti. Tasoero nähtiin viime vuonna, eikä se miksikään ole vielä muuttunut.

  25. Nää on näitä, toisissa peleissä sanotaan kiviä taskuun ja toisissa annetaan jäähyä. Mutta ei toi kyllä millään tasolla femman arvoinen ollut… Voittomaali ois pitänyt ottaa kiinni. Tää Jonaeson on ihme kaveri, tehokas on näköjään kun paikka tulee, mutta sitten menettää palloa helposti(suht heikkoa suojausta jne.) ja virheitä helpoissa paikoissa. P.Kytöhonka sanoi twitterissä hyvin kaverin pelityylin… Mutta on hyviä matseja, ja onhan tämmöistä avoimempaa peliä kiva välistä katella.

  26. Jännä juttu että ne Lahen todella kovat ukot ei sitten oo ottanu sitä kovaa kesää alle ja nostanu Lahesta seuraa divariin. Mut ehkä ne ei oo vaan divarin takia viittiny vaivautua

  27. ”Kolmas asia mikä laittaa silmään on älytön provo lähinnä tampereen niiloilta joita suoraan sanottuna vituttaa et divari jengit kerää Tv aikaa ja hoitavat faninsa. En usko että Clasun väki on täällä poraamassa sillä sielä osataan homma. Toista se on näillä muilla puuha seuroilla. ”

    No ollaanpas täällä nyt tunteellisia. Kukas tamperelainen täällä on käynyt ”provoilemassa” ja mitä? 😀

  28. Lahdesta taitaa parhaat pelaajat pelata tällä hetkellä LaSBissa jos olen ymmärtänyt oikein? Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

  29. ”veikkausTV::stä peliä seuranneena voin todeta, että tuon tason pelillä molemmat joukkueet häviää Salballe ihan kevyesti. Tasoero nähtiin viime vuonna, eikä se miksikään ole vielä muuttunut.”

    Taitaa Raumalla pelottaa 😉

  30. Viimevuonnahan vastakkain oli muistaakseni TPS ja Welhot. Se on totta, siinä oli valtava tasoero. Tepsi pelaa kuitenkin (ja pelasi viime kaudellakin, vaikka ei pisteiden valossa) ihan eri tasolla kuin Salba. Kurinalaisuus ja pallonhallinta on aivan eri luokkaa.

    Turha näitä on täällä netissä kuitenkaan arvailla. Parista toinen haastaa Salban, ja tulostaulu näyttää kuinka siinä käy. Oman arvioni mukaan tänä vuonna molemmilla on kuitenkin realistiset saumat mennä jatkoon.

  31. Kaikilla on mahdollisuus voittaa Salba mutta kumpi saa kotiedun jos salba nii menee vaikeeks jos ei nii menee vaikeeks. Molempien joukkueiden maalivahdit eivät voi pysäyttää Salban liikahyökkäyksiä se on vaa fakta tasoero liian kova –> Siihen pystyi vain yksi divaritasonjengi joka säilyi liigassa Krp mutta olisivat tippuneet ilman nuorta maalivahtiansa. Ihmettelen vaan jos jää krp:hen.

  32. Niinpä. Santeri Pohjosella on varmasti ottajia. Jos Lasb olisi pelannut tasollaan nämä kaikki pelit. Niin ei tarvitsisi pelata viidettä peliä. Ei olisi edes neljättä.

  33. En kyllä Salbastakaan liigaa seuraavana hirveästi perusta, mutta onhan maantieteellisesti selvää että ei ole lajille hyväksi jos hämeestä on viisi seuraa liigassa. Näistä sitten pärjää 1 hyvin, 1 jotenkin ja loput huonosti, jolloin yleisöäkään ei kiinnosta.

    Peli oli kyllä melko kuritonta, ei tuolla vielä pärjää liigassa, mutta eikö idea olekin että joukkueet vahvistuvat sitten kun liigaa varten panostetaan.

  34. Peksi – Täällä Seinäjoella saa keskittyä jo tulevaan kesään, kun pelit loppu, en osaa sanoa, pelottaako Raumalla, tuskin;)

  35. On kyllä Salban kupongit olleet niin sekaisin. Ettei ihme vaikka nyt tulisi lähtö D1variin. Riippuu miten Salban kärkimiehet pelaavat. Järvinen maalissa. Rokosa, Kaerla. Lehtoniemi, Keskitalo, Sokka.

  36. Niin Seinäjoella varmaankin odotetaan jo tulevaa fudiskautta. Mitenhän pystyy SJK puolustamaan mestaruutta? Pesistä nyt ei varmaan kukaan enää kato?

  37. Taitaa valitettavasti HJK taas viedä mestaruuden. Vimpelin pelejä aika moni katsoo. Sotkamo vie silti mestaruudet:D

  38. SJK:lle nyt kukaan voi mitään ja United:kin tulee kesällä jyräämään.