Miesten Divarin finaalien ensimmäinen osaottelu pelattiin tiistaina Hämeenlinnan Elenia Areenalla. Kotijoukkueena toiminut LaSB kaatoi Steelersin jatkoajalla maalein 5-4 ja.

Steelers johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen 2-3, ja viimeiseenkin erään lähdettiin samasta tilanteesta. Tuomas Mikkola vei vieraat 2-4-johtoon ajassa 47.05. LaSB ei kuitenkaan luovuttanut vaan iski tasoihin Matti Korhosen ja Heikki Hätösen maaleilla viimeisen kympin aikana. Tino Nivala ratkasi ottelun ajassa 62.13.

LaSB:n teholinko oli 2+2 paukutellut Nivala. Hätönen maalasi kahdesti. Maalivahtipeli oli myös vahvempaa LaSB:n osalta, sillä Kaapo Kettunen torjui 24 kertaa, kun Steelersin veräjänvartijalle kertyi ainoastaan 11 koppia. Ottelu oli loppuunmyyty ja derbyä seurasi paikan päällä kaikkiaan 1389 silmäparia.

Ottelusarja jatkuu torstaina Steelersin kotiottelulla Elenia Areenalla. LaSB johtaa nyt siis voitoin 1-0. Finaalisarjan ratkaisu vaatii kolme voittoa. Finaalien voittaja nousee ensi kaudeksi miesten Salibandyliigaan ja häviäjä karsii paikasta playoutien häviäjää vastaan.

11 comments

1. Kun tuota jatkoaikamaalia katsoo, niin täytyy antaa vinkki Steelersille kulmavapareiden puolustamiseen: Kannattaa sopia, että kumpi ottaa kulmapisteeltä mihinkin suuntaan lähtevän pelaajan, eikä merkata tiettyjä pelaajia. Nyt Lasbin äijät meni ristiin ja kumpikaan Steelersin pelaaja ei seurannut Nivalaa, joka käveli vapaasti maalipaikalle. 😉

2. Niin tai olisi painoton hyökkääjä pitänyt keeskustan. Tuskin leftin oakki ylipuolesta kentästä maalia kulma vaparista tekee. Aivan käsittämätöntä kuraa Steelersin puolustus ilman hyvää maalivahtipeliä Steelers olisi hävinnyt rumasti.

3. Yleisö syttyi jatkoajalla, kyllä… mutta. Sitä ennen peli oli tylsää ja yleisö vaisua. Pelin ensimmäinen erä oli sekavaa peliä kummaltakin joukkueelta ja toinen erä puuduttavan tylsää. Yleisö oli hiljaa ja tunnelma vaisu. Steelersin kannattajat yrittivät hetken huutaa, mutta vaikenivat sitten koko loppupelina ajaksi. Lasbin kannattajat vain taputtivat rytmikkäästi silloin tällöin, ei mitään muuta. Vasta kolmannessa erässä lasbin kannattajat heräsivät ja kannustivat kunnolla. Steelersin kannattajat nukkuivat edelleen. Kolmannen erän puolivälissä Lasb ryhdistäytyi ja rupesi oikeasti pelaamaan ja nousikin kahden maalin takaa voittoon.
    Ottelutapahtumaa on pakko kehittää jos aikoo pitää nämä katsojaluvut. Minä tuskin menen uudestaa vähään aikaan kun näin jouduin pettymään. Odotin Lasbin ottelulta kunnollista kannatusta ja tunnelmaa. En sitä saanut.

4. Tämän kevään ohjelmassa ollaan vaiheessa 5/7
    Pari täplää vielä, niin homma on paketissa.

5. Ei voi kun nauraa yleisön reaktiolle ”syttymiselle” ratkaisumaalin jälkeen kun porukka melkein juoksee pois hallista että pääsee pois parkkipaikalta ennen ruuhkaa :DDDDD

6. Ensinnäkin, kiitoksia koosteesta ja nopeasta toimittamisesta. Pari toivetta mahdollisia tulevaisuuden liigakoosteita ajatellen.

1) Pudota ääniraidan voluumia, jos ainoa kuuluva ääni on nuo h*****in torvet, jotka pitäisi lailla kieltää.
    2) Nuo torvet ei kuulostaisi välttämättä videolla lainkaan niin pahalta, jos myös hidastuksissa oli äänet. Täten ne ei hiljaisen hetken jälkeen kuulostaisi miljoona kertaa pahemmalta.
    3) Jos kuvaa katon rajasta ja puolet kentästä näkyy koko ajan, niin maalin näkyminen ei pitäisi olla ongelma. (2-2 maali)

Kuvan laadussa ei mitään valittamista, eikä äänenkään. Selvästi hyvät vehkeet käytössä. Jälkikäsittelyyn vielä vähän pertrausta, niin hyvää tulee.

Toisaalta, on meillä Liigassa jo akvaariosta kuvaava KrP, joten etteköhän te tällä pärjää.

7. Kaikille liigaitkijöille: koittakaa te saada niihin peleihinne ensin yleisöä niin sit voidaan jutella yllä mainituista asioista 🙂

8. Kannattaa Makke varmaan huomata, että hallissa oli puolet Steelersinkin kannattajia. Eivät jääneet nauttimaan Lasbin juhlinnasta 😉

Tuo on toki yleisesti ottaen huono puoli suomalaisessa katsomokulttuurissa, muualla jäädään kiittämään omaa joukkuetta voitti tai hävisi ja lähdetään kotiin vasta sitten.

Tänään mennään taas. Saapa nähdä onko toinen ”vähemmän merkitsevä” osaottelu notkahdus sarjassa yleisömäärällisesti, pelillisesti varmaan taso vaan nousee kun alkujännityksestä on toivuttu.

9. Nooh Juspe, onhan Liigan yleisökeskiarvo kuitenkin puolet Divaria isompi 😉 Jos nyt siis tälläistä joku haluaa lähteä vertailemaan. Hienoja pelejä kaikki.

Ja kyllähän liigan (ja nykyään divarinkin) tuottama videomateriaali on kehittynyt viime vuosina huikeasti. Tää on ollut lajin seurattavuuden kannalta jopa tärkeimpiä juttuja mitä mielestäni on tapahtunut. Kehittämistä toki vielä piisaa, mutta suunta on hieno.

10. Joo en tarkoittanut kommenttia millään pahalla mutta huvittavalta toi näytti videolla miten porukka ryntäsi ulos ? Tänään taas edessä hieno peli!

11. Toki keskiarvo isompi liigassa. Menkööt kevään piikkiin toi henkselien paukuttelu 🙂