Liigat

Video: Pala fuusioituneiden seurojen historiaa – muistatko tämän hukatun rankkarin?

24.03.
2016
Liigat
Kuva: Kuvakaappaus videolta.

Kuva: Kuvakaappaus videolta.

Tänään julkaistiin melkoinen uutispommi, kun helsinkiläisseurat SSV ja Erä fuusioituivat saman nimen alle. Pääkallo.fi:n #takaisinheittotorstai-juttusarjan uusin artikkeli mukailee tuota teemaa esitellen ikimuistoisen otteen seurojen yhteisestä historiasta.

Tänään EräViikingeiksi yhdistyneet SSV (tällä kaudella Viikingit) ja Tapanilan Erä pelasivat nimittäin kaudella 2009-10 yhden Salibandyliiga-historian hienoimmista finaalisarjoista.

Rakkaat viholliset olivat edellisellä kaudella 2008-09 pelanneet myös finaaleissa, tuolloin SSV oli parempi voitoin 3-0. Keväällä 2010 Erä petrasi ja neljän ottelun jälkeen voitot olivat tasan 2-2.

Tasaisen sarjan viides mittelö pelattiin 11.4.2010 ja siitä kehkeytyi yksi salibandyhistorian upeimmista trillereistä. Varsinaisen peliajan jälkeen tilanne oli 4-4. SSV:n maaleista vastasivat Kimmo Kinnunen (2), Jukka Kinnunen ja Harri Forsten. Erän Markus Bollström ampui hattutempun ja Lauri Kapanen onnistui kertaalleen. Jatkoajalla ei maaleja nähty, joten ratkaisua haettiin rankkarikisasta.

Rankkarikisassa isoon arvoon nousivat tuolloin maajoukkueen ykkösmaalivahdin tontista kilpailleet Henri Toivoniemi ja Jani Naumanen, jotka koppasivat kiinni rankkarin toisensa perään. Lopulta Erän Tommi Aro onnistui maalinteossa, mutta heti perään osui myös SSV:n Juho Järvinen. Seuraavasta parista Kari-Matti Ratsula (SSV) ja Markus Huhtimo (Erä) muodostui ratkaiseva.

Naumanen oli hyvin mukana Ratsulan yrityksessä, mutta pallo livahti verkon perukoille. Sen jälkeen tuli Markus Huhtimon vuoro.

Huhtimo lähestyi rauhallisella vauhdilla ja lähti yrittämään rohkeasti ilmaveiviä. Pallo kuitenkin karkasi lavasta kriittisellä hetkellä ja SSV juhli tuolloin neljättä perättäistä Suomen mestaruuttaan.

Videolla ajassa 3:04 nähtävästä Huhtimon rankkarista puhuttiin vielä pitkään finaalien jälkeenkin ja etenkin, kun seuraavalla kaudella hän siirtyi SSV:n riveihin.

Huhtimo pelasi urallaan 15 kautta miesten Salibandyliigassa, joista 11 SSV:n paidassa. Erää hän edusti juuri kausilla 2008-10, jotka jäivät myös Erän viimeisiksi mitalikausiksi Salibandyliigassa. Pelaajauransa jälkeen Huhtimo siirtyi SSV:n valmennusryhmään, jossa hän vaikuttaa tälläkin kaudella.

Tiedätkö sinä hyvän salibandytarinan? Vinkkaa siitä meille. Parhaimmat ja mehukkaimmat tarinat päätyvät Pääkallo.fi:n sivuille. Vihjeen voit lähettää osoitteeseen vihjeet(a)paakallo.fi.

Juttusarjan aikaisemmat tuotokset:
Kun liigavalmentajalle napsahti neljän kuukauden toimitsijakielto – fläppitaulu pääosassa
Muistatko, kun Salibandyliigassa tapeltiin? Seurauksena mojovat pelikiellot
Maalivahti teki historiaa – muistatko tämän ihmemaalin? (video)
Kun maalivahti teki maalin – ”Mahtava pätkä salibandyn historiaa, on peli kyllä muuttunut”
Jääkiekon arkkiviholliset kohtasivat salibandykaukalossa 25 vuotta sitten: ”Tää on h-vetin hyvä laji”
Kuusi pelaajaa jätettiin kesken pelireissun huoltoasemalle – valmentajan opetus meni liian pitkälle vuonna 2003
Ensimmäiset suomalaiset Ruotsin liigassa – oliko ammattilaisuutta 20 vuotta sitten?
Video: Näin käynnistyi TPS:n taival Salibandyliigassa
Kakkosdivaripelaaja valittiin maajoukkueeseen vuonna 1994 – vaikutti merkittävästi suomalaiseen salibandyhistoriaan

Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Asemapaikka: Weissenfels, Saksa

Twitter: @ilkkakittila