A-nuorissa kaikkien aikojen finaalisarja tasoihin – ”Nyt oli näiden pelien arvoinen tunnelma”

Erä ja TPS iskivät toista kertaa yhteen lauantai-iltana Turussa. Kuva: Anssi Koskinen

TPS ja Tapanilan Erä kohtasivat lauantai-iltana A-nuorten finaaleissa Turun loppuunmyydyssä Leaf-Areenassa. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen torstaina päättyi TPS:n selvään 3-8-voittoon. Lauantai-iltana Erä kuitenkin otti vähämaalisesta ottelusta huipputärkeän voiton loppulukemin 1-3 (0-2, 0-1, 1-0) ja tasoitti näin parasta viidestä -järjestelmällä pelattavan finaalisarjan otteluvoitot 1-1:een.

Erän ylivoima oli tänään kotijoukkuetta tehokkaampaa ja ottelun luonteen sekä panoksen huomioiden kevyenoloiset jäähyt nousivat tänään valitettavan tärkeiksi. Erityisesti 0-2- ja 0-3-maali TPS:n alivoimapelin keskiöstä olivat ratkaisevia.

TPS:lla oli lauantaina suuria ongelmia Erän karvauksen purkamisessa ja keskialueen ylittäminen vaikutti tukkoiselta. Erä pesi näin ollen kasvonsa torstain murskalukemien jälkeen ja Pääkallo.fi:n ennakkoon mestariksi ennustama pääkaupunkiseudun ryhmä osoitti tänään potentiaalinsa.

Erän ylivoimapelin keskellä tehokkaana esiintynyt Kaius Klemetti viimeisteli huipputärkeät 0-2- ja 0-3-maalit. Santeri Kainulainen oli ensimmäistä ottelua varmempi Erä-maalilla.

TPS:n joukkueesta Olli Laine oli hyökkäyspäässä ainoa vaaralliselta näyttänyt pelaaja. Santtu Yläsen laatutorjunnat pitivät erityisesti kahden ensimmäisen erän aikana tilanteen tiukkana ja antoivat joukkueelle mahdollisuuden voittaa.

A-nuorten kaikkien aikojen finaalisarja on nyt tilanteessa 1-1. Käynnissä on todella kova ja latautunut ottelusarja, jossa taistelua käydään hienosti sekä kentällä että sen ulkopuolella.

TPS: Olli Laine 1+0. Santtu Ylänen 23 torjuntaa.
Erä: Kaius Klemetti 2+0. Santeri Kainulainen 22 torjuntaa.

– Kaveri oli ensimmäisessä erässä valmiimpi ja sai karvauksellaan useita vaarallisia katkoja. Torstaina olimme erityisesti kääntöpelissä hyviä, mutta tänään ne jäivät puuttumaan. Nyt pelissä näkyi torstaita enemmän intensiteettiä ja tunnetta, TPS-valmentaja Lari Molkka kommentoi.
– Ensimmäisessä ottelussa jäätiin lähtötelineisiin, mutta nyt näytti siltä, että joukkue oli finaalimoodissa. Tänään erityisesti alivoimapeli oli erittäin laadukasta ja peitti laukauksia pyyteettömästi. Mielestäni on hienoa, kun katsomosta lähtee ääntä. Nyt oli näiden pelien arvoinen tunnelma, Erä-pääkäskyttäjä Jussi Sihvonen totesi.