Divarit

Jokerit ja HIFK löytyy jo, nyt tuli Blues salibandyyn

13.04.
2016
Divarit
SBS Bluesilta löytyy jo Twitter-tili.

SBS Bluesilta löytyy jo Twitter-tili.

Tällä viikolla sosiaalisessa mediassa levisi kuva, josta kävi ilmi, että pääkaupunkiseudulle oli perustettu uusi salibandyseura, SBS Blues. Seuran Twitter-tilin profiilikuvassa komeili samalla nimellä operoivan jääkiekkoseuran logoa mukaileva tuotos. Pääkallo.fi otti selvää, mistä oikein on kysymys.

Bluesin perustivat kolmeen pekkaan Jokereissa tällä kaudella valmentanut Sami Martikainen, Roni Kiviharju ja Martin Herranen. Kyseiselle triolle kyseessä oli pitkäaikainen haave.

– Päätettiin pitkän unelman jälkeen lähteä toteuttamaan omaa toimintaa perustamalla oma seura. Pitkään tätä mietimme, kunnes huomasimme, että lähipiirissä on hyviä taustahenkilöitä ja valmentajia vapaana, Pääkallo.fi:n puhelimitse tavoittama Sami Martikainen kertoi.

Hommasta tulee väkisinkin mieleen Jokerit Salibandy, joka perustettiin vasta muutama vuosi sitten ja joka kantaa perinteikkään kiekkoseuran nimeä. Espoon Blues on ollut paljon pinnalla jääkiekon puolella viime aikoina edustusjoukkueensa vaikean taloustilanteen myötä. Onko SBS Blues siis täysin oma seuransa vai tekeekö se yhteistyötä jääkiekko-Bluesin kanssa, kuten logo antaa osviittaa?

– Emme ole tällä hetkellä minkään isomman seuran alaisia, mutta pyrimme kyllä jääkiekkoseura Bluesin kanssa yhteistoimintaan virittämällä jonkinlaista yhteistyötä. Mitään ei ole kuitenkaan vielä sovittu ja sen takia en voi asiaa enempää tässä avatakaan, Martikainen sanaili.

Nopealla aikajänteellä pystytetty SBS Blues pyrkii myös aloittamaan toimintansa edustustasolla mahdollisimman korkealta. Myös junioripuoleen aiotaan satsata saman tien ja try-out -tilaisuudet ovat pian edessä.

– Kyllä seura syntyi vähän kuin sormia napsauttamalla. Tässä ei monesta kuukaudesta puhuttu. Taustoille on hankittu jo nyt hyviä nimiä ja isoja kaloja pyritään naaraamaan vähän myöhemmin. Siihen, mistä divarista edustus aloittaa, en uskalla vielä sanoa, mutta siihen pyritään, että toiminta starttaa niin korkealta kuin mahdollista.

– Junnupuolella aiomme saada ehdottomasti ainakin A-, B- ja C-juniorit kasaan, minkä lisäksi edustuksen lisäksi muita miesjoukkueita jalkeille, sekä tietysti joukkueita tyttö- ja naispuolelle sama juttu. Tosissaan tässä lähdetään, eikä olla perustamassa mitään ”höpöhöpö”-seuraa, Martikainen selvensi.

Jokerit Salibandy pelasi päättyneellä kaudella miesten kakkosdivarissa. HIFK puolestaan nousi juuri ensi kaudeksi miesten Divariin.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Praha, Tshekki

Twitter: @ilkkakittila