Liigat

Jytkyjen jytky – Jarkko Nieminen vaihtaa tenniksen salibandyyn

11.04.
2016
Liigat
Kuva: Jussi Ojala

Kuva: Jussi Ojala

Suomen kaikkien aikojen menestynein tennistähti Jarkko Nieminen jatkaa uraa huippu-urheilijana ja vaihtaa samalla lajia. Kaudella 2016-2017 Nieminen (35) pelaa Salibandyliigaa Tampereen Classicin riveissä numerolla 13, joka oli Jarkon uran korkein ATP-ranking.

Salibandy on tuttu laji Niemiselle. Hän urheili nuorena monipuolisesti ja salibandy oli tenniksen jälkeen rakkain laji hänelle.

– Pidän haasteista ja itseni likoon laittamisesta. Kun Classic otti yhteyttä ja tarjosi minulle mahdollisuuden toteuttaa näitä asioita mahtavan lajin parissa, tartuin oitis tilaisuuteen, Jarkko toteaa innostuneena.

– Huippusalibandyn ohella arvostan Classicin tapaa toimia: family-meininkiä, tapahtumien festivaalitunnelmaa sekä seuran halua tehdä hyvää urheilun ulkopuolellakin, Jarkko jatkaa.

Pasi Peltola, Tampereen Classicin toiminnanjohtaja toivottaa Jarkon lämpimästi tervetulleeksi ”familyyn”.

– Tampereella on tehty kovasti töitä salibandyn eteen. Jarkko Nieminen on täydellinen jatkumo tälle työlle. Tietyssä mielessä ympyrä myös sulkeutuu. Tampereen Classic sai alkunsa tennistähti Veli Paloheimon polttareissa, Peltola kertoo.

Classicin valmentaja Petteri Nykky uskoo, että Jarkko Nieminen tuo omalla persoonallaan ja panoksellaan paljon positiivisia asioita joukkueelle, seuralle ja koko lajille.

– Jarkko tunnetaan kovana harjoittelijana. Hän tulee varmasti omalla esimerkillään tuomaan uutta virtaa harjoitteluun ja etenkin mentaalille puolelle, Nykky toteaa.

– En oleta tai pidä itsestäänselvyytenä pärjääväni liigan vauhdissa mukana, mutta en myöskään aseta itselleni mitään rajoja. Ainoa asia minkä voin taata on, että annan kaikkeni joukkueen eteen. Yritän olla parempi joka päivä ja vedän täysillä, Nieminen lupaa.

Lue myös:
Jarkko Nieminen Pääkallo.fi:lle shokeraavasta lajinvaihdosta: ”Salibandy ollut aina se toiseksi rakkain laji”
Seurapomo Jarkko Niemisen salibandysopimuksesta – ”Nyt ei ollut hullua, nyt oli isoa”
Katso: Jarkko Nieminen pelaa tällä videolla salibandya

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen