Lue jättipaketti: NST on salibandyn naisten Suomen mestari

Kuva: Jussi Ojala

Kuva: Jussi Ojala
Kuva: Jussi Ojala

Classic ja NST väänsivät naisten Salibandyliigan Superfinaalissa Hartwall Arenalla 6631 silmäparin edessä. NST voitti ottelun lukemin 3-2 ja on Suomen mestari.

NST shokeerasi Classicia heti kamppailun alussa. Juuli Hakkarainen vei lappeenrantalaisjoukkueen johtoon, kun ottelua oli pelattu 1.00. Erän lopussa nähtiin Salibandyliigan historian ensimmäinen videotarkistus, kun Classicin maali syntyi aivan erän viimeisillä hetkillä. Maalia ei hyväksytty, sillä aika oli ehtinyt loppumaan.

Toinen erä alkoi dramaattisissa merkeissä, kun Classicin tähtipelaaja Nina Rantala kannettiin kentältä paareilla. Rantalaa ei nähty tilanteen jälkeen tositoimissa.

NST käytti tilaisuutensa hyväkseen toisessakin erässä. Heli Suojeirus vei NST:n 2-0-johtoon ajassa 22.04. Nakkisormien kolmannesta vastasi Juuli Hakkarainen siirretyn rangaistuksen aikana ajassa 37.43. Viimeiseen erään lähdettiin siis NST:n 3-0-johtoasemasta.

Classic avasi maalihanat kolmannessa erässä, kun Hanna Sipiläinen maalasi erän puolivälissä. Classic osui vielä toistamiseen Sanni Niemisen toimesta ajassa 59.34, mutta NST piti pintansa lopussa ja pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta.

Ottelun tehokkain pelaaja oli kahdesti osunut Hakkarainen. Jonna Mäkelä torjui 30 laukausta. Ottelun yleisömäärä on uusi naisten Salibandyliigan yleisöennätys.

Ottelutilastot

Lue myös:
Pääkallotodistus: Mäkelä ja Hakkarainen naisten Superfinaalin hahmot
Classic-päävalmentaja harmitteli tähtipelaajan loukkaantumista Superfinaalissa: ”Sekoitti erittäin paljon”
Uransa päättävä konkarivahti paljasti hauskan yksityiskohdan alkavista mestaruusjuhlista
Katriina Saarinen päätti upean uransa hopeaan tunteikkaana – ”Kyllä tämä kannatti vielä pelaajana kokea”
Naisten Superfinaalin hahmo: ”Tätä on niin monta vuotta jahdattu”
Mestarivalmentaja Lasse Kurronen: ”Tunne on huikea”
Kymmenen SM-mitalin tähtipuolustaja mestaruushumussa: ”Tämä on nyt nähty”
Pettynyt Classic-konkari kehui vastustajaa – ”Tämä oli viimeinen otteluni”
NST:n kultahuumaa – katso naisten Superfinaalin viimeiset sekunnit ja mestaruustunnelmia
Video: Täällä tehdään Superfinaalin maalivideotarkistukset
Video: Salibandyliigan toimitusjohtaja odottavaisena Superfinaalin alla: ”10 000 menee rikki”
Draamaa Superfinaalissa – Classicin tähtihyökkääjä vietiin paareilla kentältä
1.erä: Salibandyhistorian ensimmäinen videotarkistus näki päivänvalon
2. erä: NST hyödynsi tähtipelaajan loukkaantumisen – kymmenen vuoden putki päättymässä

11 comments

  1. Hyvä ja kiihkeä matsi. Lajille oikeastaan hyvä, että tuli vaihteeksi uusi mestari. Himpun häiritsi kuitenkin salliva linja puolin ja toisin tehtyihin muutamaan taklaukseen. Aika vaarallista laittaa kroppa vauhdilla ohi menevän pelaajan eteen, kun itsellä ei ole mitään saumaa palloon. Ilmeisesti tuomarit oli ohjeistettu sallivaan linjaan ja yleisön kosiskeluun. Suurta osaa kiinnostaa varmasti enemmän kovat reilut väännöt ja näyttävät tekniset suoritukset kuin vastustajan terveydellä leikkiminen. Ehkä tällä linjalla saadaan sitten lajiin mukaan tiettyä porukkaa. Osa jää sitten muiden fyysisten ja taitoa vaativien lajien pariin pariin, joissa pilli kuitenkin soi, kun vastustajaa rikotaan.

  2. Onnea NST! Taitopelaajan vuodatus voi jäädä omaan arvoonsa! NST sai reippaasti jäähyjä mm. 5 min, ei clasu pystynyt niitä hyödyntämään. Mahtava intesiteetti NST:n pelissä – parempi voitti, myös taidollisesti parempi!

  3. .onnea NST ja Juuli Hakkarainen , huikee pelaaja. Taitopelaaja sanot että tuomarit ohjeistettu , mutta kun ella alanko teki kuolevan joutsenen päädyssä tuomarilla heti käsi pystyssä mutta sama pelaaja paino nst :een pelaajaa kulmassa suoraan selkään , ei mitään . Sit tää vitonen jos ei tee siinä maalia turha vikistä ei ansaitte voittaa

  4. Ilmeisesti täällä oletetaan, että on jomman kumman puolella. En kannata kumpaakaan joukkuetta, mutta salibandy huipputasolla kiinnostaa. Jos oikein tarkkaan osaa lukea, niin viittasin kummankin joukkueen vääriin taklauksiin, joihin ei puututtu. Yksi loukki tuli, monta muuta olisi voinut tulla. Onneksi selvittiin näin vähällä.

  5. Ja loukki tuli kun juoksi vastustajan selkään :DDDD Kannattaisi rantasen joskus pitää päätä pystyssä!

  6. Pro oli tänä vuonna turha porukka, onneks ei päässy finaaliin. Ihan sama kuka voittaa kunhan Pro pysyy pois, pronssikin ihan liikaa.

  7. Joo oikeat joukkueet finaalissa. pro on kauden kriisijoukkue ja siellä iso likapyykki pestävänä. Pelaajat perjantaina kauden päätös saunassa ja palaute kaudesta ollut suoraa mutta rehellistä.

  8. Tää naissäbä on huikea juttu, sitten on toki olemassa nämä tämänkin palstan ”Heikit” yms. tosimiehet, jotka ei ymmärrä naissäbän arvoa! MM-kisat oli jo huikea menestys ja kulta ryöstettiin meiltä. Mutta kun mennään hyviin puoliin, naissäbä vetää naispuolista yleisöä hyvin katsomoihin. Eli tässä kohtaa ainakin säbän mainostama tasa-arvo toimii. Ja ainakin mun silmiin naissäbä on viihdyttävää katsottavaa. Nyt vaan runkosarjoihin lisää fiilistä ja katsojia ja tasoa ylöspäin.

    Nyt vaan lisää duunia ja lisää isoja tapahtumia! Muun kuin säbäpiirien suosio, ei tule pelaamalla jossain campon kaltaisissa ladoissa. 6donaa katsomossa on hyvä alku!