Liigat

Liigajoukkue laittoi lakimiehet asialle: ”Salibandyliitossa on sössitty kummallisella tavalla”

07.04.
2016
Liigat
Onko Otto Tikka sittenkään pelikiellossa? Pääkallo.fi selviteli tapausta hiukan lisää. Kuva: Esa Jokinen

Happee on ottanut lakimiehet avukseen Otto Tikan pelikieltoon liittyvissä asioissa. Kuva: Esa Jokinen

Pääkallo.fi tavoitteli Happeen edustajaa Otto Tikan pelikieltoon liittyen. Tikka sai sunnuntain välieräottelun jälkeen yhden ottelun pelikiellon, mutta sai pelata keskiviikkona, koska valitusprosessi oli kesken.

Seppo Pulkkinen vastasi yhteydenottoomme, mutta ei ollut järin halukas kommentoimaan asiaa. Pulkkinen sanoi kuitenkin, että tällaisten prosessien pitää mennä lakien ja pykälien mukaan. Pulkkinen kehotti ottamaan yhteyttä Esa Puraseen, joka toimii jyväskyläläisessä Puranen & Kiviluoto -asianajotoimistossa.

Esa Puranen, miksi lakiasiaintoimisto hoitaa tätä tapausta?

– Ihan siksi, että tämä tapaus on saanut niin käsittämättömiä piirteitä. Sen vuoksi asiaa on nyt pakko hoitaa ihan oikeudellisella asiantuntemuksella. Ihan suoraan voin sanoa, että tämä on sössitty siellä Salibandyliitossa niin kummallisella tavalla, että pakkohan tätä on hoitaa ihan asiantuntijan toimesta.

Onko asia viety tai ollaanko se viemässä eteenpäin urheilun oikeusturvalautakuntaan?

– Totta kai se viedään. Tässä on siis kyse siitä, että tapauksessa oli määrätty käytäntöönpano keskeytettäväksi. Valituslautakunnalle oli ilmoitettu, että heti kun saamme lisäinfoa siitä miten prosessi oli todellisuudessa mennyt, niin me täydennämme valitusta. Valitusaikaa on ensi tiistaihin saakka. Kun valituslautakunta saa tietää, että valitusta täydennetään, niin eihän se voi mennä keskeneräisessä vaiheessa ratkaisemaan juttua. Ja nyt se teki sen.

– Toisin sanoen se henkilö joka ottaa valituslautakunnalle menevän postin vastaan, ei ollut ymmärtääkseni toimittanut sitä tietoa eteenpäin. Eli tietoa ei ollut, että asia on vielä vaiheessa. Se tässä on jutun juoni. Eihän siinä mitään jos asianmukaisessa järjestyksessä määrätään rangaistuksia, niin totta kai niin pitää tehdä. Sen pitää kuitenkin tapahtua siten kuten säännöissä sanotaan.

– Kun oli tehty päätös täytäntöönpanon keskeyttämisestä mikä olisi tarkoittanut sitä, että niin kauan kuin valitusaikaa on jäljellä, ja valitusta täydennetään, niin myöskään pääasiallista kysymystä ei voida ottaa käsittelyyn. Nyt se otettiin, vaikka tiesivät, että toimitamme vielä lisää materiaalia. Tässä prosessissa on tapahtunut virhe.

Onko mahdollista, että Otto Tikka pelaisi huomenna?

– Siihen tässä pyritään.

Jos juttu siis on oikeusturvalautakunnan käsittelyssä, niin onko niin, että Otto Tikka saisi siinä tapauksessa pelata?

– Tämä täytäntöönpanoprosessin keskeytys on näissä aina se oma kysymyksensä. Sen suhteen en rupea tekemään minkäänlaisia veikkauksia. Onko täytäntöönpanon keskeytys voimassa vai ei siis. Muutenhan pallopeleissä rangaistukset laitetaan aina seuraavassa vaiheessa käytäntöön.

Salibandyliitosta ei osattu kommentoida aiheeseen liittyen sen tarkemmin tässä vaiheessa.

Haastattelimme asian tiimoilta aiemmin liigapäällikkö Jyrki Paajasta.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen