Pikamaalit käänsivät Pasilan trillerin – Classic taisteli tiensä Superfinaaliin

Viikinkien ja Classicin välinen kuudes välierä pysyi tasaisena loppuun asti. Arkistokuva: Juhani Järvenpää.

Viikinkien ja Classicin välinen kuudes välierä pysyi tasaisena loppuun asti. Arkistokuva: Juhani Järvenpää.
Viikinkien ja Classicin välinen kuudes välierä pysyi tasaisena loppuun asti. Arkistokuva: Juhani Järvenpää.

Tampereen Classic katkaisi perjantaina välieräsarjan Helsingin Viikinkejä vastaan. Jännitysnäytelmä ratkesi Classicin hyväksi 4–7-loppulukemin ja se vei ottelusarjan voitoin 4–2. Näin ollen Petteri Nykyn valmentama tamperelaisjoukkue nähdään viikon päästä pelattavassa Superfinaalissa.

Classic käänsi tappioaseman johdoksi kolmannessa erässä. Ensin Mikko Leikkanen tasoitti 4–4:ään ajassa 46.31. Vain neljä sekuntia myöhemmin Sami Johansson heilutti jälleen helsinkiläisten verkkoa ja vei Classicin johtoon.

Johanssonin iskemä johtomaali jäi lopulta voitto-osumaksi, sillä Viikingit ei kyennyt loppuerän painostuksestaan huolimatta nousemaan rinnalle. Lassi Vänttinen (1+2) ja Mikko Leikkanen (3+0) viimeistelivät viimeiset osumat tyhjään maaliin.

Classic taistelee Suomen mestaruudesta jälleen yhden vuoden tauon jälkeen. Salibandyliigan historian aikana se ei ole vielä kertaakaan onnistunut nappaamaan kaikkein kirkkaimpia mitaleita. Superfinaali pelataan lauantaina 16. huhtikuuta Hartwall Areenalla.

Ottelutilastot

10 comments

  1. Olihan meillä tontit viedä tää matsi. YV:tä tuli, mutta clasun pojat pelasivat ihan huikeeta av:ta. Mun mielestä Clasun mvp selkeesti Mikko Leikkanen, huikea laukaus. Jos Tampereelta jotain pitäisi majuun huudella, niin Leikkasta!!

    Vielä kiitos kaikista mestaruuksista ja peleistä Viikkareille/SSV:lle. Ensi kaudella sitten uudet kujeet Erän kanssa… Kai se sitten pitää tohon kelkkaan lähteä… Mutta onhan tässä vielä toi pronssipeli, mutta joo, se nyt on semmoinen. Kai osa pelaajista siihen syttyy ja osaa pelailee vaan pois…

  2. Hieno peli sarjan päätteeksi. Pienistä se on tällä tasolla kiinni. Nyt matsi kääntyi viidessä sekunnissa. Loppuajan sitten painostikin Viikkarit. Tasuria odotin.
    Ei osaa olla iloinenkaan, kun tämän olisi kuulunut olla loppuottelu.
    Kiitokset Forstenit, Järvet, Tiitut, hienoja pelimanneja ja urheilijoita, muut Viikkarit kans!
    Yksi osa päättyy, osalla matka jatkuu. Näin se urheilijan elo etenee. Kiitos hienoista matseista.

  3. En nyt lähe tohon, että tämän ois kuulunut olla finaali. Espoossa kanssa tehty pitkään duunia palauttaa öljymiehet finaalikantaan. Varmasti tulee hyvä finaali ja onneksi liput löytyy. Vaikka heti pelin jälkeen eka fiilis ”nyt repee liput”. Mutta mutta ei nyt sentään. Onhan toi varmaan huikea tapahtuma ja toisaalta parempi näin, niin ei tarvii ehkä olla nitroja mukana, kun ei oma jengi ole pelaamassa:-D. Mutta varmasti tunnelmaa riittää silti. Aika ympäri pyöreä pari, kumpikin voi voittaa!! Vänttinen kyllä ansaitsisi mestaruuden, ja on noita muitakin kokeneita clasun poikia ilman uran kruunua!

    Ja sitten alkaa taas yksi taaksepäin episodi kohta täällä. Mun selkeä mielipide, täysin oikein hyväksyä tollaiset rankut! Niin ne hyväksytään kiekossakin, vaikka siellä sama sääntö. Mutta vain mun mielipide tämä…

  4. Kailialle kaikki kunnia #respect!!!
    Olisi ansainnut yksilönä paikan finaalissa.

  5. S7: Suurin virhe, minkä Clasu voisi tehdä, on lähteä Oilersia vastaan asenteella, ”olemme jo mestareita”. Oilers on vaarallisempi kuin viime vuosina on totuttu.
    Ja Clasun tuntien osataan pelejä sössiä suurine luuloineen 😉
    No, viikko ja sitte nää on taas ohi!

  6. Maalinteko järjestäytynyttä puolustusta tökki koko kauden eikä ylivoimakaan ollut kovin kummoinen. Kunnia Clasulle hyvästä puolustamisesta silloin kun oli sen aika.

    Liput on superfinaaliin, mutta Classic ja Oilers ei kyllä kovin paljoa kiinnosta. Olis ny ollu edes Happee mukana. Vaikea asennoituu peliin kun voittajalla ei ole itselle mitään väliä. No, naisten peli kiinnostaa tällä hetkellä enemmän.

  7. Edelleen tämän vuoden mestaruuden arvo ei ole sama kuin aikaisempien mestaruuksien

  8. Tuo että tänä vuonna mestaruus ei ole saman arvoinen kuin ennen on ehkä typerintä paskaa ikinä :DDD Koittakaa jo päästä yli, superfinaali tapahtuu ja siitä tulee oikeasti makee juttu. Mestari on mestari ihan samalla arvolla kuin ennenkin