Liigat

Raivoa pukukoppikäytävällä taaksepäin menneestä rankkarista – ”Kuka nää kakkahousut tänne valitsee?”

08.04.
2016
Liigat
Peter Kotilainen reagoi rajusti välierän loppuratkaisuun. Kuva: Olli Laukkanen

Peter Kotilainen reagoi rajusti välierän loppuratkaisuun. Kuva: Olli Laukkanen

Happee putosi tylyllä tavalla miesten Salibandyliigan välierissä. Esport Oilersin Superfinaali-paikan ratkaisi lopulta kiistanalainen rankkari. Oilers voitti perjantai-iltana rangaistuslaukauskilpailun jälkeen lukemin 5–4.

Kuudennen välieräkohtaamisen ratkaisevan viidennen kierroksen rankkarin veivasi sisään Oilersin Markus Bollström. Oilers juhli villisti – ja vieraiden leirissä käytiin kuumana kuin hellankoukku.

Kamppailun tauottua Tapiolan Urheiluhallin screenillä pyöri hidastus Bollströmin rankkarista, joka meni selkeästi taaksepäin – mikä on kiellettyä salibandyssä. Screenille osoittelivat useat Happeen pelaajat. Hidastuksen perusteella rankkari olisi pitänyt hylätä. Tosin keskustelua käytiin myös muiden molempien joukkueiden mahdollisesti taaksepäin menneistä rankkareista. Bollströmin veivi oli kuitenkin selkein.

Petri Kauko antoi vielä kättelyjonossakin tiukkaa palautetta tuomareille. Kuva: Olli Laukkanen

Petri Kauko antoi vielä kättelyjonossakin tiukkaa palautetta tuomareille. Kuva: Olli Laukkanen

Rajuimmin turhautumisensa purki nuori Peter Kotilainen, joka paiskoi mailaansa, haistatteli tuomareille ja hankki itselleen punaisen kortin. Kuumana kävi muukin Happee-leiri. Pukukoppikäytävältä kuului rajua huutoa voimasanoin höystettynä.

– Jos täällä hallissa on joku, joka ei nähnyt, että se rankkari meni puoli metriä v***u taaksepäin, niin v***u kyllä ihmettelen – tai siis olihan täällä kaksi (tuomarit), jotka eivät nähneet, Happeen normaalisti herrasmiesmäinen kapteeni Petri Kauko vuodatti Pääkallo.fi:lle.

Happeen ja Oilersin koko välieräsarjan erotuomaroi pari Miikka Lähdesmäki–Ari Lähteenmäki.

– Tässä on toki tunteet pinnassa, mutta suoraan sanottuna olivat täysin paskoja koko sarjan ajan. Sieltä löytyy hyviä äijiä ja tuomaripareja, mutta en ymmärrä kuka nämä päättää, että tänne laitetaan tällaisia kakkahousuja. Heillä oli koko sarjan ajan ongelmia, ja molemmat joukkueet sanoivat siitä, muttei siihen kukaan mitenkään reagoi, Kauko kommentoi.

Oilers eteni Superfinaaliin lopulta voitoin 4–2. Hartwall Areenan isoissa valoissa vastaan asettuu Classic. Happee puolestaan saa pronssipelissä vastaansa Viikingit.

Kuva: Olli Laukkanen

Kuva: Olli Laukkanen

Perjantaina Happee johti parhaimmillaan 4–2, mutta niin vain Oilers kiri tasoihin. Konkari Markus Olkkonen iski espoolaisten kolmannen ja neljännen osuman. Rankkarikisassa Oilersilta osui Bollströmin lisäksi Jesperi Lindfors ja Olkkonen. Happeelta onnistuivat rankkareissa Jonne Junkkarinen ja Peter Kotilainen.

– Toki oli paljon aikaa ratkaista tämä peli, mutta kyllä tämä loppuratkaisu syö miestä aika lailla. Kaksi erää oltiin tänään ihan hyviä, mutta rehellisesti on sanottava, että kolmannessa oltiin surkeita. Vähän samaa ongelmaa on ollut kauden aikana.

Pronssipeli ei hirveästi Happeen konkaria kiinnostanut. Myös Peter Kotilaisen ja muiden Happee-pelaajien rajulle turhautumiselle löytyi ymmärrystä.

– Missään muussa maassa, jossa pelataan Superfinaali ei kai tietääkseni pelata pronssipeliä. No pelataan silti se.

– Peter elää tunteella. Jos Peterille tulee sellainen lappu, ettei saa pelata pronssipelissä, niin ei muuta kuin kättä yhteen, Kauko päätti.

Kuva: Olli Laukkanen

Kuva: Olli Laukkanen

Linkit:
Ottelun tilastot
Kyseenalainen rankkari ratkaisi Tapiolassa – Esport Oilers Classicin seuraksi Superfinaaliin
Oilersin ratkaisija kohurankkarista – ”Voi olla, että se meni taaksepäin”

Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus