Salibandyssa maailmanennätys – ruotsalaispelaajan siirron loppusummaksi 1,4 miljoonaa kruunua

Kuva: perwiklund.se
Kuva: perwiklund.se

Ruotsalaistähti Kim Nilsson siirtyy 1,4 miljoonan (152 000 euroa) kruunun siirtokorvauksen siivittämänä Allsvenskanin Kalmarsundiin, kertoo ruotsalaislehti Expressen. Siirtokorvaus on uusi maailmanennätyssumma salibandyn saralla.

Nilsson, 28, edustaa tällä hetkellä sveitsiläistä Grasshoppers Zurichia, joka pelaa lauantaina Könitziä vastaan Sveitsin finaalissa. Alunperin Nilssonin piti palata Sveitsistä AIK:n riveihin, jonka kanssa tähtihyökkääjä ehti tehdä viiden vuoden sopimuksen ennen kahden vuoden reissuaan.

Nilsson kommentoi mahdollista siirtoaan helmikuussa seuraavasti:

– Alunperin oli tarkoitus palata AIK:n riveihin, mutta perheeni tilanne on muuttunut. Alkuperäinen sopimukseni oli viisivuotinen. Olin lainassa nämä kaksi vuotta, ja tarkoitukseni oli palata, mutta asioita on tapahtunut tässä välissä. Siviilipuolella ja pelikentällä.

Erikoista siirrossa on myös se, että Kalmarsund pelaa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Ruotsissa. Maajoukkuelaituri edusti seuraa viimeksi vuonna 2008. Hän palaakin samalla kotiseudulleen.

– Ovea ei suljeta, mutta mahdollisuudet maajoukkueessa pelaamiseen heikentyvät, jos Kim pelaa vain Allsvenskanissa, Ruotsin maajoukkuevalmentaja Jan-Erik Vaara sanoi ennen siirron toteutumista.

Itse siirtosumma on lähes kolme kertaa isompi kuin salibandyn edellinen siirtoennätys. Storvreta maksoi vuonna 2012 Rasmus Sundstedtista 500 000 kruunua. Nilssonista tulee Expressenin mukaan parhaiten palkattu salibandyn pelaaja Ruotsissa.

Nilsson arvostettiin maailman viidenneksi parhaaksi salibandyn pelaajaksi vuonna 2015. Edellisenä vuonna hänet arvioitiin maailman parhaaksi.

Ruotsalaistähti siirtymässä Allsvenskaniin uudella salibandyn siirtoennätyksellä – loppusummaksi ennakoidaan 1,5 miljoonaa kruunua

11 comments

  1. Uutinen oli suoraa kopioitu Innebandymagazineniltä ja pistetty google kääntäjään…

  2. Uutinen oli suoraa kopioitu Innebandymagazineniltä ja pistetty google kääntäjään?? Voin toki erehtyä

  3. jaa sitä nykyää pystyy salibandylläkin elättämään ittensä! pitäiskö sitä alkaa pelaa tosissaan

  4. Jos rahan takia asioita vaan tekee, niin ei kannatta pelata tosissaan mitään lajia… Riskisijoittajaksi vaan mars…

  5. Kivahan se on pelata ammatiksi vs. käydä päivätöissä. Kelpaa.

  6. Paluuviite: 他妈的谷歌
  7. Paluuviite: 觀看色情肛門
  8. Paluuviite: 色情管
  9. Paluuviite: QWEQEWQE
  10. Paluuviite: 牛混蛋
  11. Paluuviite: picccc