Superfinaalissa nimettiin lajihistorian 12 ensimmäistä pelaajalegendaa

Kuva: Salibandyliiga

Kuva: Salibandyliiga
Kuva: Salibandyliiga

Superfinaalin yhteydessä nimettiin 12 Legendapelaajaa. Nimeämiset pohjautuvat Salibandyliiton perustamaan Respect-järjestelmään. Jatkoa on luvassa syksyllä.

Salibandyn 30-vuotisen historian kunniaksi salibandyyn luotiin Respect-järjestelmä viime vuoden lopulla. Joulukuussa naisten MM2015-kisojen yhteydessä järjestetyssä 30-vuotisjuhlassa julkistettiin salibandyn ensimmäiset Hall of Fame -henkilöt.

Tänään vuorossa oli Respect-järjestelmän toinen taso, Legendat. Huomionosoituksen sai ensimmäiset 12 henkilöä.

– Salibandyn Respect -järjestelmä on luotu lajin parissa erityisesti ansioituneiden henkilöiden kunnioittamiseksi ja arvokkaiden muistojen vaalimiseksi, toteaa järjestelmän luoja, Salibandyliiton yhteiskuntasuhdejohtaja Jari Kinnunen.

– Vaikka kyse on vielä verrattain nuoresta lajista, on perinteiden ja historian vaaliminen viisasta aloittaa ennekuin se on liian myöhäistä, hän jatkaa.

Kuva: Salibandyliiga
Kuva: Salibandyliiga

Vaikka järjestelmässä nostetaan ansioituneet henkilöt parrasvaloihin, näkee Kinnunen järjestelmän merkityksen paljon moninaisempana ja merkityksellisempänä.

– Tavoitteena on paitsi vaalia lajin arvokkainta historiaa, perinteitä ja sykähdyttävimpiä muistoja, niin myös lisätä ja kasvattaa tietoisuutta lajin synnystä, kehityksestä ja kasvusta merkittävänä osana suomalaista liikunta- ja urheilukulttuuria. Lajilegendoja nostamalla voimme lisätä lajin painoarvoa, arvostusta ja vaikuttavuutta.

Superfinaalin yhteydessä nimetyt Legendat ovat pelaajaurallaan erityisen meritoituneita kansainvälisissä peleissä ja arvokilpailuissa sekä kansallisissa sarjoissa. Legendojen nimeämisiä jatketaan syksyllä ja tulevaisuudessa. Salibandyliitto tiedottaa uusista valinnoista.

Legendaksi nimeämisen edellytyksenä on, että pelaaja on jo lopettanut aktiiviuransa.

Superfinaalissa Legendoiksi nimettiin seuraavat pelaajat:
Jaakko Hintikka, pitkäaikainen miesten maajoukkueen kapteeni
Paula Jouhten, pitkäaikainen naisten maajoukkueen kapteeni
Jonna Kettunen, kaksinkertainen maailmanmestari
Arja Kilpeläinen os. Joutsen, kaksinkertainen maailmanmestari
JP Lehtonen, pitkäaikainen maajoukkueen avainpelaaja
Jari Pekkola, pitkäaikainen maajoukkueen kapteeni
Vesa Punkari, pitkäaikainen maajoukkueen avainpelaaja
Marilla Puustinen, kaksinkertainen maailmanmestari
Elisa Simonen, kaksinkertainen maailmanmestari
Kati Suomela, pitkäaikainen maajoukkueen avainpelaaja
Henri Toivoniemi, kaksinkertainen maailmanmestari
Jouni Vehkaoja, kaksinkertainen maalimanmestari

8 comments

  1. Itä-Suomi ei ole ylpeä. Missä 0n Anna-Maija Keränen ja Eeva-Maiju Aulin?

  2. Puuttuu tuolta aika monia muitakin vielä. Mutta nimeämiset jatkuu liiton tiedotteen mukaan myöhemmin. Kai se on vaan niin ettei kaikkia voi yhdellä kertaa palkita.

  3. Jouni Vehkaojalla on ihan oma titteli. harva meistä on rautaa ja vieläkin harvempi on maalimanmestari!

  4. Niin, siis eihän niitä valintoja tehdä varmaankaan maantieteellisen perustelun mukaan (Itä-Suomi). Eihän tuohon joukkoon voi kaikkia mm-kultaa saaneita valita. Vai olisiko siinä ideaa, että aina mm-kultamitalisti olisi autom. legenda? Hohhoijaa…

  5. Eipä maantieteellisellä sijainnilla ole väliä. Ihmetyttää vaan tuo pääkaupunkikeskeisyys. P. Mäntynen ja M. Pöntinen (MM2001 ratkaisijat) loistavat myös poissaolollaan.