Liigat

Tieto tähtipelaajan pelikiellosta tuli 11 minuuttia ennen mitaliottelua – ehti vetää alkulämmittelyt

10.04.
2016
Liigat
Kuva: Esa Jokinen

Kuva: Esa Jokinen

Erotuomareista ja kurinpidosta on riittänyt viime aikoina puhetta kotimaan huippusalibandyssä. Sunnuntaina saatiin Jyväskylässä taas uusi puheenaihe.

Happeen tähtipelaaja Peter Kotilainen turhautui perjantaina pelatun miesten Salibandyliigan ratkaisevan kuudennen välieräottelun jälkeen rajusti. Kotilainen ei sulattanut erotuomarien ratkaisua taaksepäin menneestä rangaistuslaukauksesta. Kotilainen muun muassa kävi huutamassa tuomareille ja paiskoi mailaansa. Punainen kortti ja 5+20 minuutin ragaistus tulivat ansaitusti epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Mutta tieto mahdollisesti pelikiellosta kesti pitkään – niin pitkään, että Kotilainen ehti täysillä valmistautua ja ottaa alkulämmöt sunnuntain Happee–Viikingit-pronssiotteluun. Tietoa mahdollisesta pelikiellosta ei kuulunut Happeelle tai muillekaan.

Pääkallo.fi:n tietojen mukaan lopulta 11 minuuttia ennen klo 16.00 alkaneen ottelun alkua erotuomaripari Manu Marttinen ja Henri Heinola saivat tiedon Kotilaisen pelikiellosta. Tieto tuli Salibandyliitosta puhelimitse.

Happee-leirissä ei itse pelikielto aiheuttanut vastustusta – se oli varmasti ansaittu, mutta päätöksen kestäminen aiheutti ymmärrettävästi kovaa kummastelua – varsinkin kun takaraivoissa on muistissa vielä erikoinen vääntö Otto Tikan pelikiellosta välieräsarjassa.

Happeen ja Viikinkien pronssiottelu on parhaillaan käynnissä. Ottelua voi seurata tulospalvelusta. Nettilähetystä kamppailusta ei ole tarjolla.

Pääkallo.fi kertoo lisää pronssiottelusta illan aikana.

Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus