TOP 5: Miesten Salibandyliigan kauden 2015-2016 pommittajat

Eemeli Salin ylsi Pääkallo.fi:n Pommittajat-listan vitospallille. Kuva: Topi Naskali

Eemeli Salin ylsi Pääkallo.fi:n Pommittajat-listan vitospallille. Kuva: Topi Naskali
Eemeli Salin ylsi Pääkallo.fi:n Pommittajat-listan vitospallille. Kuva: Topi Naskali

Pääkallo.fi julkaisee kauden 2015-2016 jälkihöyryissä ison kasan erilaisia TOP 5 -listoja. Mukana on erinäisiä kategorioita miesten Salibandyliigasta, naisten Salibandyliigasta ja miesten Divarista.

Kaikkien listojen julkaisu tapahtuu lähiviikkoina. Ensimmäinen lista koskee miesten Salibandyliigaa. ”Pommittajat”-kategoriassa annetaan arvoa koville laukojille. Listalla on otettu huomioon myös muita laukaisuteknisiä seikkoja.

Jos olet listauksesta eri mieltä (hyvin todennäköistä), niin kerro oma TOP 5 -listasi kommenttiosiossa.

5. Eemeli Salin, Classic
Viime kauden päätteeksi Classiciin siirtynyt Salin oli erittäin vakuuttava läpi kauden. Vahvan härän laukaus on erittäin kova, ja se on kehittynyt vuosien myötä yhtä tarkemmaksi. Varsinkin voimakkaat kiertolaukaukset olivat myrkkyä maalivahdeille. Iski runkosarjassa 34 kaappia ja pudotuspeleissä 14. Vaikka laukaus on parantunut, niin sen suhteen on edelleen varaa parantaa.

Veli-Matti Hynynen. Kuva: Esa Jokinen
Veli-Matti Hynynen. Kuva: Esa Jokinen

4. Veli-Matti Hynynen, Happee
Hynynen on eittämättä yksi sarjan hanakampia laukojia. Voitti runkosarjan maalipörssin näytöstyyliin tehden 54 osumaa. Pudotuspeleissä maaleja syntyi 12 loukkaantumisista huolimatta. Rannelaukaus suorastaan julman tarkka ja kova. Laukoo suoraan syötöstä erinomaisesti, ja on käytännössä alati vaarallinen.

Otto Tikka. Kuva: Anssi Koskinen
Otto Tikka. Kuva: Anssi Koskinen

3. Otto Tikka, Happee
Tikan lyöntilaukaus on vuosia sitten arvostettu maailman kovimmaksi. Varsinaisia lämäreitä Tikka viljelee varsin harvoin, mutta rannelaukaus lähtee erittäin lujaa ja tarkasti vaikeammistakin asennoista. Tällä kaudella Tikka osui runkosarjassa kahdeksan kertaa, ja pudotuspeleissä kolmesti. Laukaus on silti sarjan eliittiä.

Ilari Talvitie. Kuva: Topi Naskali
Ilari Talvitie. Kuva: Topi Naskali

2. Ilari Talvitie, Oilers
Oilersin vahvan vipuvarren omaava jätti osaa laukoa erittäin lujaa. Oli tärkeä pelote varsinkin espoolaisten ylivoimapelissä. Kuten muillakin listan nimistä, niin laukaus lähtee hyvin suoraan syötöstä, ranteella tai lämärin muodossa. Liigan vahvimmaksi suitsutettu pelaaja osui runkosarjassa 14 kertaa ja pudotuspeleissä viidesti.

Mikko Leikkanen. Kuva: Esa Takalo
Mikko Leikkanen. Kuva: Esa Takalo

1. Mikko Leikkanen, Classic
Kaunein, tarkin ja eittämättä sarjan epäreiluin laukaus. Leikkanen ei jätä kaukaakaan maalivahdeille juuri mahdollisuuksia. Laukaukset ovat kovia, ja painuvat usein aivan maalin ylähyllylle. Maajoukkuerinkiin noussut Leikkanen osui runkosarjassa 23 kertaa pakin tontilta. Pudotuspeleissä syntyi kahdeksan veräjää.

16 comments

  1. Tapsa Kinnunen. Lähtee tolkuttoman lujaa ja kohteeseen osuessaan toimii, oli kohde sitten vastustajan nilkat tai maaliverkko

  2. Otto Tikka? Ehkä yliarvostetuin puolustaja liigassa. Ei jaksa juosta, ei kerkiä puolustamaan, ei kerkiä paljoa muutakaan. Hyvä laukaus, jonka kaikki liigaseurat jo osaa ottaa pois. Täysin hyödytön Happeelle.

  3. Miksi listalla ylistetään kovia laukojia jotka ei osu maaliin? Eihän sillä ole merkitystä…

  4. Ykkönen meni täysin oikein!! Toki tässähän ois voinut jakaa äijät, viivapelote/hyökkääjät. Viivasta Top5 ois noussut ainakin P.Hakonen SPV

  5. Ei ne pommitkaan aina räjähdä

  6. kyl mä sanon et Leikkanen ivan ylivoimanen tossa listassa.. Kaveri osuu maaliin aika kovalla prosentilla ku lähtee vetää.. Tikka aika turhaan tos listalla.. Vetää aivan liian vähän suhteessa potentiaaliin ja samoin T. Kinnunen joka ylempänä mainittu.. Kyl mä melkeen Miko Kailiala. Ja Sami Johanssonin nostasin hyvin lähelle listaa ellei jopa listalle..

  7. Tikka yliarvostettu? Kyllä, tekee virheitä kentällä ja ei aina ihan ehdi, mutta silti Happeelle ihan helvetin tärkeä pelaaja. Näyttäs olevan pleijjareitten pakkipörssin kakkonen, syöttöpörssin 8 ja plusmiinus 10 plussalla. Nimenomaan isojen pelien pelaaja joka nostaa tasoaan tiukimmissa paikoissa.

  8. Missä Mikko Kohonen?? Kuitenki 35 kihausta runkosarjassa!

  9. Lakeudelle, väitätkö sä oikeesti, että Mikolla on kova veto? Jos vaikka luetaan mitä haetaan ja kommentoidaan sitten?

  10. Käsittääkseni listaus ei ole top 5 maalintekijät, vaan top 5 pommittajat. Lopettakaa toi vinkuminen ja laittakaa niitä omia toppeja.

  11. Mitä omaan listaan tulee niin melko samanlainen olisi. Toki edellä mainitut Kinnunen ja Johansson omaavat myös kovan laukauksen, jolla pääsee ellei listalle niin hyvin lähelle sitä.

    Tuosta listasta on kyllä sanottava, että kyllähän tuo Leikkasen kärkipaikka on ehdottomasti oikeutettu. Niin kova ja tarkka on miehen laukaus, että voisi jopa väittää epäreiluksikin.

  12. Niko Juholalla on myös kova laukaus. Edellä mainittu Tapio Kinnunen ja Mikael Lax.