Tshekki suupala Suomelle – syntymäpäiväsankari venytti maaliverkkoa

Mikko Leikkanen oli vahvassa iskussa, kun Suomi kaatoi Tshekin lukemin 8-4. Kuva: Anssi Koskinen

Suomi ja Tshekki väänsivät lauantaina Sveitsin EFT-turnauksessa Lausannessa. Suomi oli ottelussa vahvempi loppuluvuin 8-4.

Ensimmäinen erä oli suomalaisten heiniä maalein 2-0. Maaleista vastasivat Mikko Leikkanen sekä Ilari Talvitie.

Toisessa erässä Tshekki aloitti maalien tehtailun. Suomi vastasi kuitenkin kolmesta seuraavasta osumasta, kun Eemeli Salin, Sami Johansson ja Nico Salo osuivat maalitolppien väliin. Tshekki kavensi vielä erän loppuun rangaistuslaukauksesta, ja viimeiseen erään lähdettiin Suomen 5-2-johtoasemasta.

Suomi vei vielä viimeisenkin erän maalein 3-2. Kolmannen erän maalareita olivat Leikkanen, 34-vuotissyntymäpäiviään juhlinut Tero Tiitu sekä Mika Moilanen.

Suomen pistenikkareita olivat 2+1 nakutellut Leikkanen sekä 1+2 tehtaillut Moilanen.

Suomi kohtaa EFT-turnauksen viimeisessä ottelussa Ruotsin. Ottelu alkaa sunnuntaina klo 13 Suomen aikaa.