Liigat

Valmentajavelho luotsasi Classicille ensimmäisen Suomen mestaruuden – ”Opettelimme puolustamaan”

17.04.
2016
Liigat
Petteri Nykky todisti jälleen kerran olevansa todellinen mestarivalmentaja. Kuva: Salibandyliiga.

Petteri Nykky todisti jälleen kerran olevansa todellinen mestarivalmentaja. Kuva: Salibandyliiga.

Classic voitti lauantaina miesten Superfinaalissa Oilersin lukemin 8-2. Mestarien päävalmentaja Petteri Nykky oli tapansa mukaan kuin viilipytty ottelun jälkeen pressikäytävällä.

Petteri Nykky, Suomen mestaruus ensimmäisellä kaudella Classicin peräsimessä, mikä fiilis?
– Ihan hyvä. Poikien takiahan tätä juttua tehdään ja on upeaa olla osa näin hienoa ryhmää.

Classic vakuutti lähestulkoon koko kauden, vaikka Nykky näki myös puutteita. Puolustuspeli oli se, mihin mestaruus hänen mukaansa ratkesi.

– Olemme pelanneet koko kauden vähän niin ja näin. Saimme lentävän lähdön sarjaan voittamalla nimenomaan OIlersin tiukassa pelissä 10-7. Ykköskenttä pääsi hyvään lentoon, kakkonen säesti mukavasti ja kolmosella oli hankaluuksia läpi kauden, mutta hoitivat oman ruutunsa. Sitä koostumustahan me pyöriteltiinkin ihan loppuun saakka, Nykky analysoi ja jatkoi:

– Opettelimme puolustamaan ja se parani läpi kauden. Pudotuspeleissäkin ensimmäiset sarjat kouluttivat meitä, kun tuli muutamia ryöpsäyksiä omiin. Loppupeleissähän tämä on taistelua viimeiseen asti.

Superfinaali oli yhdestä poikki. Nykky painotti pieniä marginaaleja.

– Pelattiin ehjä peli, vaikka kaveri saikin alkuun maalin. Tehtiin pieniä asioita hyvin ja siitähän kaikki koostuu.

Maajoukkueenkin kahdesti maailmanmestaruuteen luotsannut Nykky piti Superfinaalia muutenkin juhlana kovan työmäärän päätteeksi.

– Urheilu lähtee siitä, että arki hoidetaan hyvin. Se on hyvin lyhyt aika ihmisen elämästä, kun saa urheilla huipputasolla. Ollaan kesästä asti opeteltu ja annettu pelaajille mahdollisuus ymmärtää, että hoidetaan asiat kerralla niin hyvin kuin mahdollista. Tällaiset päivät ovat juhlatilaisuuksia, joissa tuosta työstä saadaan nauttia. Ja tänään me nautittiin, Nykky pohti.

Nykkyä mietitytti omien sanojensa mukaan Classiciin tullessa se, miten hän pääsee taas seurajoukkuevalmentamiseen kiinni, kun oli pitänyt siitä muutaman vuoden tauon. Hyvinhän tuo sitten loppuviimein meni.

– No joo. Loistavat valmentajat tässä olivat mukana. Kuitusen Samun kanssa spekuloidaan 12–20 tuntia viikossa autossa urheilua, elämää ja tätä meidän juttua. Hernetkosken Mikko hoiti hommat loistavasti silloin, kun me emme päässeet paikalle, Nykky kehaisi tiimiään.

Valmentajavelhon mukaan Classic ei paljon taukoa pidä mestaruudesta huolimatta.

– Parin viikon päästä aloitetaan uusi kausi. Kansainvälisillä kentillä pärjätäkseen töitä on vielä hurjasti edessä, Nykky muistutti.

Ilkka Kittilä
Asemapaikka: Weissenfels, Saksa

Twitter: @ilkkakittila