Viikingeiltä vahva nousu Tampereella – Classic vahvempi rankkarikisassa

Sami Johansson iski tehot 3+2 Classicin ja Viikinkien välisessä välieräottelussa. Kuva: Juhani Järvenpää

Sami Johansson iski tehot 3+2 Classicin ja Viikinkien välisessä välieräottelussa. Kuva: Juhani Järvenpää
Sami Johansson (vas.) iski tehot 3+2 Classicin ja Viikinkien välisessä välieräottelussa. Kuva: Juhani Järvenpää

Tampereen Classic ja Viikingit väänsivät perjantaina miesten Salibandyliigan välierissä Tampereella. Classic voitti ottelun rangaistuslaukaisukilvan jälkeen lukemin 9-8 rl.

Kamppailun ensimmäinen erä oli tiukka ja meni Viikingeille maalein 1-2. Toisessa erässä Classic yltyi hirmuvireeseen ja voitti sen 6-1. Viikingit sai kuitenkin kiinni pelihuumorista viimeisessä erässä ja nousi 11 minuutissa neljän maalin takaa rinnalle ja ohi.

Kotijoukkue tuli kuitenkin vielä tasoihin Eemeli Salinin maalilla. Jatkoajalla ei nähty osumia ja voittaja ratkaistiin rangaistuslaukaisukilpailussa. Kotijoukkue voitti rankkarikisan maalein 3-1. Classicin onnistujia olivat Krister Savonen, Mika Savolainen ja Jussi Piha. Viikinkien ainokaisesta vastasi Mikael Lax.

Ottelun pisterohmu oli 3+2 tehtaillut Sami Johansson. Salin ja Mikko Leikkanen osuivat kahdesti. Lassi Vänttinen tarjoili kaksi maalisyöttöä. Viikinkien Miko Kailiala laukoi hattutempun. Janne Hyvönen ja Tero Tiitu iskivät pisteet 1+1. Mikko Sipilä syötti kaksi maalia.

Classic johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1. Neljäs ottelu pelataan huomenna Pasilassa. Finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

Ottelutilastot
Topi Naskalin ottelukuvat
Jari Turusen ottelukuvat

 

18 comments

  1. Että silleen. Käännetään 7-3 johto tilanteeksi 7-8.
    Only in Classic.
    Onneksi, Veikkauksen striimin pettämisestä huolimatta, kuulemma Clasun äijät neppaili näyttävät rankut.
    Mutta ehkä onneksi säästyin sydäriltä, kun ei näkynyt.
    Kai se on ostettava lippu seuraavaan, ettei Veikkaus tyri sykettä.

  2. Eli oikeilla dumareilla Suomen naiset ois sitten maailman mestareita!

  3. Missä vaiheessa rike muuttuu jatkuvaksi? Jatkoajalla ei ainakaan ilmeisesti missään…

  4. Joojoo.lle taisi striimin pätkäisy johtua jostain muusta kuin veikkauksesta, itsellä ei pätkäissyt missään kohtaa lähetys, toisin kuin keskiviikkona.
    S7.lle Savolaisen rankussa pallo karkasi lavasta ja jatkoi liikettä eteenpäin, jos pallo olisi pysynyt koko veivin ajan ”lavassa” olisi pallo mitä luultavammin liikkunut taaksepäin tai ainakin pallonliike olisi pysähtynyt. Vaikka näin olisi käynyt niin en usko että dumareilla olisi ollut pokkaa hylätä maalia.
    Viihdyttävä peli silti vaikka verenpaineet menikin katosta läpi pari kertaa.

  5. Niin siis mun mielestä ei todellakaan näitä pidä hylätä! Niinkuin ei ois Kippilänkään, ihan yhtä paljon ne miinat kaikilla menee ”taaksepäin”… Eli dumareilta yhtenäinen linja ja Ruotsista mitalit postissa oikeille voittajille!(pääsipäs tän sanoo jälleen)–> ja viittaus toiseen ketjuun, missä meijän naisia pidetään häviäjinä, vaikka oikeilla tuomareilla ois voittaneet. Pisteet tosiaan meijän sarjan dumareille, etteivät hylänneet…

  6. Metsuri oli kyllä jäätävä jatkoajalla, ei riken rikettä:)

  7. ’viittaus toiseen ketjuun, missä meijän naisia pidetään häviäjinä’

    No hävishän ne. Ei kai se enää ole mikään mielipideasia.

  8. Helsinkiläiset löysi tässä pelissä voittamisen kaavan. Classic sulaa, kun kolme kenttää juoksee koko ajan kohti.

  9. Olipa kylmäpäinen ja hieno ilmaveivi. Mika Savolaisella on liigan aliarvostetuin mailatekniikka! Upeaa!

  10. Tässä lajissa ei juoksemalla pärjää. Ceen ykkönen vieläkin törsäilee, jossa vaiheessa noi yläpesät pompun jälkeen pakko osua Ceellekkin.

  11. Savon veivistä: Jos sen tekee tuosta tulokulmasta, niin ei mene taaksepäin, vaikkei pallo karkaiskaan. Toivottavasti Kippilä katto.

  12. Jotenkin tulee Jarkko R. mieleen toisesta lajista 😉 Savolaisesta 😀 Toivottavasti koppa kestää loppuun saakka. Ei näitä suorituksia muista kukaan jos jatkoon ei päästä 🙂

  13. Eipä löydy Clasulle pysäyttäjää tänä keväänä, kun noinkin surkealla mv-pelillä voittoja tulee. Kaikki kolme viikingit matsia täysin omissa käsissä, mutta vieläkin tulee blackoutteja kesken pelin. Viikkarit ryssitty kahdesti itse peliin mukaan, ei toistu enää. 4-1 finaaliin.

    Jaksamisesta turha olla huolissaan. Tänään kun hoituu, niin yksi peli ja voi keskittyä finaaliin.