Ulkomaat

FBC Kalmarsundilla rakenteilla kevään toinen siirtopommi – nyt kiikarissa maailman ykköspelaaja

02.05.
2016
Ulkomaat
Maailman ykköspelaajaa, Anna Wijkiä huhutaan Kalmarsundiin. Kuva: perwiklund.se

Maailman ykköspelaajaa, Anna Wijkiä huhutaan Kalmarsundiin. Kuva: perwiklund.se

Pöly on hädin tuskin ehtinyt laskeutua Kim Nilssonin maailmanennätyssiirron jälkeen, kun FBC Kalmarsundissa kuohuu jälleen. Tällä kertaa siirtopommi muhii seuran Superliigaan nousseen naisjoukkueen ympärillä.

Huhut vievät viime viikolla toista kertaa peräkkäin maailman parhaaksi naissalibandynpelaajaksi valittua Anna Wijkiä Kalmarsundiin.

Wijkin poikaystävä, jääkiekkoilija Jesper Eriksen, saattaa olla palaamassa ensi kaudeksi Hockeyettanissa pelaavaan Nybro Vikings IF:ään. Nybro sijaitsee vain 30 kilometrin päässä Kalmarista, joten välimatka olisi paljon Keski-Ruotsissa sijaitsevaa Moraa lyhyempi.

Kaudella 2015-2016 FBC Kalmarsundia valmentanut ja nyt ensi kauden joukkueen rakentamisesta vastaava Niklas Nilsson kommentoi 24kalmar.se:n haastattelussa ilmennyttä mahdollisuutta innostuneena:

– Kuulimme asiasta viikko sitten. Tiedämme, että Wijkillä on vielä vuosi sopimusta jäljellä Moran kanssa, mutta olisi meiltä lähes virkavirhe, jos emme tutkisi siirron mahdollisuutta. Puhumme tässä maailman parhaasta pelaajasta, joka olisi vahvistus mille tahansa joukkueelle. Keskustelin Annan kanssa perjantaina ja jatkamme neuvotteluja alkavalla viikolla.

Wijk on pelannut KAIS Mora IF:ssä kaudesta 2010-2011 lähtien. Viime kaudella Champions Cup -mestaruuden vienyt, salibandymaailman menestyneimpiin kuuluva joukkue sijoittui Superliigassa toiseksi hävittyään finaaleissa Pixbolle.

Lue myös
Expressen.se: Världsspelare på väg till Kalmarsund

Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh