Liigat

Ihme siirtyy Siriukseen – ”Ruotsin Superliiga on vähän kuin meidän lajimme NHL”

13.05.
2016
Liigat
Jarno Ihmeen ja SPV:n mennyt kausi päättyi pettymykseen puolivälierissä. Tulevalla kaudella Ihme pelaa Ruotsin Superliigassa. Kuva: Juha Käenmäki

Jarno Ihmeen ja SPV:n mennyt kausi päättyi pettymykseen puolivälierissä. Tulevalla kaudella Ihme pelaa Ruotsin Superliigassa. Kuva: Juha Käenmäki

Viime kaudella SPV:tä edustanut Jarno Ihme, 31, siirtyy Ruotsin Superliigan Siriuksen riveihin, kertoo ruotsalaislehti UNT.se. Maalivahdin sopimus kattaa ensi kauden.

Tuoreeseen Suomen salibandymaajoukkueen kesäleiriryhmään valittu Ihme on siirrosta innoissaan.

– Olen iloinen ja innoissani, että Sirius lähestyi minua ja haluan auttaa joukkuetta parhaani mukaan. Haluan saada uudenlaisia kokemuksia, kehittyä ja tehdä sen uudenlaisessa ympäristössä, kertoi Ihme lehdelle.

Ihme on pelannut Salibandyliigassa kaudesta 2003-2004 eteenpäin. Ensimmäiset kolme kautta menivät OLS:n maalin edustalla, ja viimeiset 10 SPV:ssä. Ihme on pelannut kaikkiaan 323 liigaottelua, ja tehnyt niissä maalivahdille erittäin mairittelevat 1+26 teholukemat.

– Tämä on ollut suuri unelma minulle. Ruotsin Superliiga on vähän kuin meidän lajimme NHL, Ihme suitsutti.

Ihme korvaa maalin suulla Sveitsiin suunnanneen Petter Nilssonin, joka on ollut yksi joukkueen kivijaloista viime vuosina. Seuran urheilutoimenjohtajana toimivan Nicklas Stuxgrenin mukaan Ihme on erittäin kova värväys, ja harvoja jotka pystyvät täyttämään Nilssonin saappaat.

Ruotsalaislehden mukaan Ihmettä voi pitää Siriuksen meritoituneimpana pelaajana koskaan. Oululaislähtöinen torjuja on pelannut urallaan 46 maaottelua. Lisäksi hän ollut voittamassa SPV:n kanssa kolmea Suomen mestaruutta. Palkintokaapista löytyy myös yksi SM-hopea ja kaksi SM-pronssia.

Lue myös:
UNT.se: Sirius i hamn med ny målvakt
Superliigan joukkue etsii maalivahtia – suomalainen tähtivahti matkalla Ruotsiin?
Maalivahti teki historiaa – muistatko tämän ihmemaalin? (video)

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen