Siirtoyllätys Lappeenrannasta – kaksi pelaajaa loikkaa Ruotsin Superliigaan

Perttu Kytöhongan ensi kaudella valmentama NST menettää kaksi pelaajaa Ruotsiin. Kuvat: Markku Taurama / mt-kuva.net

Perttu Kytöhongan ensi kaudella valmentama NST menettää kaksi pelaajaa Ruotsiin. Kuvat: Markku Taurama / mt-kuva.net
Perttu Kytöhongan ensi kaudella valmentama NST menettää kaksi pelaajaa Ruotsiin. Kuvat: Markku Taurama / mt-kuva.net

Viime kauden päätteeksi Salibandyliigasta Divariin pudonnut Lappeenrannan NST menettää kaksi tärkeää runkopelaajaansa, kun Samuli Hulkkonen (kuvassa vas.) ja Aleksi Ikonen siirtyvät ensi kaudeksi Ruotsin Superliigaan.

Hulkkosen ja Ikosen uusi seura on Karlstad, jonka päävalmentajana toimii suomalainen Niklas Hovivuori. Viime kaudella Karlstad sijoittui Ruotsin pääsarjassa sijalle 11.

NST:n kapteenina toiminut Hulkkonen, 23, on kuulunut lappeenrantalaisten avainpelaajiin jo usean vuoden ajan. Hyökkääjä on pelannut NST:n edustusjoukkueessa 141 ottelua ja nakutellut tehopisteet 46+39=85. Hulkkonen on päässyt urallaan juhlimaan myös nuorten MM-kultaa (vuonna 2011).

– Hyvät fiilikset! Unelmana on ollut Ruotsin pääsarjassa pelaaminen. Mahdolisuus siihen tuli, niin pakkohan se oli tarttua. On iso haaste, jota innolla odotetaan. Kaikki laitetaan peliin joka päivä ja toivottavasti Taipalsaaren miehet nähdään Ruotsin Superliigan pudotuspeleissä ensi keväänä. Kiitos NST:lle ja kannattajille menneistä vuosista, Hulkkonen kommentoi Pääkallo.fi:lle.

Aleksi Ikonen, 24, on NST:n kasvatti. Ikonen on fyysinen puolustaja, joka on esiintynyt edustusjoukkueen paidassa 126 kertaa ja tehtaillut tehopisteet 19+23=42.

Hulkkosen ja Ikosen sopimukset Karlstadin kanssa ovat yksivuotiset. Kaksikko on tehnyt NST:n kanssa sopimuksen kaudesta 2017-2018.

6 comments

  1. Tämä on nyt sitä, mitä meikäläinen salibandy tarvitsee. Pelaajia pelaamaan maailman parasta sarjaa. Vielä kun saisi noita maajoukkueen nuoremman osaston pelaajia ennen jäähdyttelyvuosia kehittymään tuohon sarjaan, niin olisi hyvä. Mutta onhan niistä toki iloa sitten tuossa kotoisessakin liigassa. Mutta tsemppiä äijille uusiin haasteisiin

  2. Rohkea ja täysin oikea ratkaisu molemmilta! Vielä kun saataisiin Töllikkö kans paremmille kentille…

  3. Jyrälle tiedoks töllikkö siirtymässä pääkaupunkiseudun joukkueeseen ensi kaudeksi

  4. No niin näköjään, sieltä tulikin just tiedote Oilerssilta. Hyvä näinkin.

  5. Mielestäni tämä ansaitsisi suuremman mediahuomion kuin muutamat lähivuosien ”jytkyt’. Tsemppiä äijille!

  6. Kommentoija, soita Ruotsin liigan Juhani Henrikssonille. Eiköhän ne sielläkin vedä ”jytkyuutisen” oikein liiton kautta. Tai sitten ei. 🙂