Tampereella viikonloppuna jättiturnaus – 8 hallia ja yli 200 joukkuetta

Tampereella riittää tänä viikonloppuna vilskettä salibandyhalleilla, kun järjestyksessään 14. Särkänniemen Salibandy Cup valtaa peliareenat. Kaksipäiväinen Särkänniemen Salibandy Cup on Classicin, Kooveen ja Särkänniemen yhteistyössä järjestämä junioriturnaus.

Turnaus järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2003. Tänä keväänä turnaukseen osallistuu peräti 228 joukkuetta ja yli 3500 henkilöä. Pelihalleja on käytössä yhteensä kahdeksan ja kenttiä 22. Sarjoja on 22 kappaletta ja pelejä pelataan yli 500.

– Meidän iso juttu on se, että on tästä on muodostunut nuoremman pään turnaus. Iso osa on E– ja F-junioreita eli siis ihan pikkujunnuja, turnausvastaava Hannu Santanen kommentoi Pääkallo.fi:lle.

– Toinen iso juttu on haastajasarjat. Niiden ansiosta 99 prosenttia joukkueissa pelaa ns. oikeassa sarjassa ja ottelut ovat tasaväkisiä. Ei tule 10–0-voittoja, vaan pelit ratkeavat maalin tai parin erolla, Santanen jatkaa.

Ruotsin maajoukkueen ja Storvretan supertähti Alexander Rudd käy lauantaiaamupäivällä tervehtimässä Särkänniemen Salibandy Cupin turnauspelaajia Kaukajärven Spiral -hallilla. Kuva: perwiklund.se
Ruotsin maajoukkueen ja Storvretan supertähti Alexander Rudd käy lauantaiaamupäivällä tervehtimässä Särkänniemen Salibandy Cupin turnauspelaajia Kaukajärven Spiral -hallilla. Kuva: perwiklund.se

Vanhemmat juniori-ikäluokat eivät ole turnauksessa mukana. Vanhimmat pelurit ovat pojissa C2-ikäluokasta ja tytöissä C-ikäluokasta. Kaikki turnauspelaajat ovat syntyneet vuosina 2001–2009.

Kuten turnauksen nimestäkin on pääteltävissä, niin merkittävä tekijä on myös Särkänniemen huvipuisto.

– Se on yksi syy miksi ollaan kasvettu. Särkänniemi on iso vetonaula. Lauantai-iltana suurin osa turnauspelaajista lähtee sinne, Santanen sanoo.

Oman mausteensa turnaukseen tuo Erityisryhmien SM–turnaus, joka pelataan sekä kilpa- että haastajasarjassa.

Lisäinfoa turnauksesta löytyy tuolta.

www_särkkäcup_peli1