Tässä on Mika Kohosen uusi seura

Kuva: Juhani Järvenpää

Mika Kohosen, 39, peliura jatkuu ainakin vielä vuoden. Kuva: Juhani Järvenpää
Mika Kohosen, 39, peliura jatkuu ainakin vielä vuoden. Kuva: Juhani Järvenpää

Mika Kohosen ensi kauden seura on selvillä. Jo aiemmin kävi ilmi, ettei yksi kaikkien aikojen kovimmista salibandyn pelaajista jatka SPV:n Salibandyliiga-joukkueessa.

Pääkallo.fi:n saamien tietojen mukaan Mika Kohonen on solminut yhden vuoden pelaajasopimuksen Ruotsin Superliiga-joukkue Helsingborgin kanssa. Asian vahvisti Pääkallo.fi:lle Helsingborgin suomalainen urheilupäällikkö Juha Kivilehto.

– Meille tuli tarve saada sentteri, kun Jani (Kukkola) lähti. Nyt ei etsitty pelkästään Janin korvaajaa, vaan me tarvitsimme johtajan tänne – pelaajan, joka tietää mitä voittaminen vaatii. ”Mihun” nimi tuli esille, kun aloimme kartoittaa vaihtoehtoja. Lopulta löydettiin suht nopeasti yhteinen sävel ja molempien intressit kohtasivat. Oli helppo päätös ottaa hänet tänne, Kivilehto kommentoi.

Kohonen pelasi päättyneellä kaudella Seinäjoella SPV:ssä yhdessä pikkuveljensä Mikon kanssa. Mika Kohonen saalisti 26 runkosarjaottelussa 27 tehopistettä. SPV:n kausi päättyi puolivälieriin, kun Viikingit oli voitoin 4–1 seinäjokisia parempia.

Kohonen on voittanut urallaan kaksi MM-kultaa, kolme Ruotsin mestaruutta sekä hänet on valittu viisi kertaa maailman parhaaksi pelaajaksi.

Siirto takaisin maailman kovimpaan sarjaan yhden SPV-vuoden jälkeen on kuitenkin kova haaste. Päättynyt kausi ei ollut Kohoselta eikä SPV:ltä kovin onnistunut.

Mika Kohonen on mukana Suomen miesten maajoukkueen kesäleiriryhmässä. Kuva: Salibandyliiga
Mika Kohonen on mukana Suomen miesten maajoukkueen kesäleiriryhmässä. Kuva: Salibandyliiga

– Mihun pitää lunastaa rooli näytöillä, kuten muidenkin pelaajien. Mutta ei häntä tänne ole penkille raahattu istumaan. Olen onnellinen, että saatiin Mihu meille, Kivilehto sanoo.

Kivilehto korostaa, että Kohonen on pelaaja, joka tietää miten Helsingborg voi ottaa seuraavan askeleen. Kohoselta odotetaan Helsingborgissa johtajuutta niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella. Superliigan ”suomalaisjoukkueeksi” leimautuneen Helsingborgin toistaiseksi paras sijoitus on välieriin eteneminen toissa kaudella. Viime kaudella pelit tyssäsivät jo puolivälieriin.

Helsingborgissa pelaa ensi kaudella neljä suomalaista: Jami Manninen, Petri Hakonen, Mika Kohonen sekä pelaaja-urheilupäällikkö Juha Kivilehto. Myös päättyneellä kaudella suomalaisia oli neljä, kun Kivilehdon lisäksi Helsingborgissa palloilivat Jani Kukkola, Asser Jääskeläinen ja Mika Moilanen.

Lue myös: Tässä on maajoukkueen kesäleiriryhmä – Mika Kohonen, 39, mukana

18 comments

  1. Tämä kiinnitys voi heiluttaa Kivilehdon pallia kauden jälkeen paljonkin, varsinkin kun Hakonenkin floppaa Kohosen lisäksi. Manninen ainoa jäkevä kiinnitys ja Kohosen palkalla olisi saanut parikin hyvää nuorta (oikeaa) vahvistusta joukkueeseen.

  2. Jollekin tässä eilen sanoin, että Kivilehto on ainosa joka saattaa kaverinsa superliigaan pestata. Mutta onnea Mihulle .

  3. Ymmärrän, että on tärkeää saada liikennettä sivustollenne, mutta toivon silti, ettei Pääkallokin lähde mukaan siihen remmiin, josta ilmiantoja Klikinsäästäjälle tehdään. Oishan tuo seuran nimi tuohon otsikkoonkin nimittäin mahtunut, tai vähintäänkin Facebookissa näkyvään ingressiin sekä kommenttikenttään.

  4. No kait sitä nyt voi lukea muutakin kuin otsikot? Vai eikö muka voi?

  5. S7:lle:

    Toki voi ja luinkin, mutta kyse ei ollut siitä vaan siitä, että otsikoissa informatiivisuus tai ilmaisuvoimaisuus on hyve. Tällä kertaa otsikko kertoi, että Mika Kohoselle on löytynyt uusi seura, mikä on toki sinänsä jo informaatiota, mutta se olisi aivan hyvin voinut kertoa myös, että uusi seura on ”Helsingborg” eikä ”Tässä”.

  6. Ok ja totta ihan hyvin ois voinut lukea noin ja oiskin ehkä pitänyt lukea!

    Mutta se mitä tää tarkoittaa, niin yhen sentterin paikka mm-kisoissa on tän julkaisun myötä 100% varma. Sillä ei sitten ole yhtään merkitystä miten pelit kulkee!! Sinällään huvittaa nää Kivilehdon, ”Mihun pitää taistella pelipaikasta”-kommentit, bullshit sanon mä…. Ja oikeesti pitäis ja oikeesti ois pitänyt jo tällä kaudella olla noin, eikä ilmaista paikkaa speven ykkösessä–> toki tasoittihan toi meijän tietä välieriin, kun oli suojatyöpaikka ykkösketjussa… Kauheita sanoja legendasta, mutta rehellinen mielipide. Toivottavasti oon väärässä ja Mihu näyttää ens kaudella kyntensä!!!

  7. On se hienoa, että pääkallokin on mennyt tälle roskalinjalle, mitä tulee otsikointiin. Luulinpa tätäkin asiasivustoksi, mutta taitaa olla samaa tasoa iltapäivälehtien kanssa.

  8. Ihan kummaa valitusta. Sensaatiolehtien ja Pääkallon otsikoinnissa on vielä se iso ero, että tämäkään otsikko ei johtanut mihinkään harhaan tainollut sensaatiohakuinen vaan täyttä faktaa! Varmasti seuralla kuin seuralla on käyttöä Mihin kaltaiselle hengenluojalle ja varmasti nykyinen rutiinitasokin riittää jopa ruotsissa pelaavaan kokoonpanoon, vaikka ei ihan tähtenä loistaisi.

  9. Ihme urputusta! Ilmaiset sivustot elää klikeistä, eikä tossa otsikossa ketään johdettu harhaan, niin kuin joissain iltapäivälehtien otsikoissa. Älkää nyt herran tähden tämmöisestä valittako!

  10. Helsingborg alkaa olla jäähdyttelyseura suomalaisille. Seuraavaksi sitten Kettunen valmentajaksi sinne.
    Jos joku ihan tosissaan väittää, (Kettusen lisäksi) että Kohonen kuuluu maajoukkueeseen, niin voi hyvin liittyä näiden entisten tähtien joukkoon ja muuttaa vaikka Hesingborgiin, heh
    Harmi että suurin osa salibandyn toimittajista on Kivilehdon ja Kohosen vanhoja pelikaverita, he eivät näin ollen uskalla kritisoida näitä todella erikoisia valintoja.

  11. Tällä siirrolla Speve nousi jälleen mestarisuosikiksi..

  12. Salibandyn Seiskalle klikkiotsikointi suotakoon! 😉 Ja tsemppiä Helsingborgin suomalaislegioonalle, toivottavasti tuleva kausi on edellistä parempi.

  13. On musta naurettavaa kritisoida tätä otsikointia, koska todennäköisesti joka ikinen, joka nytkin jutun ”klikkasi” auki olisi sen ”klikannut” auki myös siinä tapauksessa, jos otsikkoon olisi mahdutettu tuon ko.seuran nimi.

    Sivustoa, joka nimenomaan julkaisee juttuja pelkästä salibandysta, on mielestäni aika naurettavaa alkaa syyttää ”klikkiotsikoinnista”, koska se kerää klikkejä muutenkin.

    Se että joka tuutista nyt huudetaan klikkijournalismista, ei tarkoita, että kaikki sen kaltaiset otsikot olisivat sitä.

    Eivät kaikki maahanmuuttajatkaan ole rikollisia, lippispäille tiedoksi.

  14. Otsikoinnissa ei ole mitää kritisoitavaa, sisätö ratkaisee.
    Kovasti ihmetellään miksi Kohosta kritisoidaan ja syy löytyy salibandyn toimittajista jotka ovat kaveripohjalta nostaneet Kohosen viime kaudella vaikka tähti oli jo ”sammunut” edellisenä kautena jo ruotsissa. Odotukset olivat sen mukaiset mitä hänestä oli hehkutettu.
    Mielestäni Kohonen on ihan ok liigatason pelaaja nykyään mutta ei millään mittarilla huiputason maajoukkuepelaaja, vaikka kuinka hyvä on ollut joskus neljä vuotta sitten.
    Pelin ja pelaajien taso on viime vuosina parantunut selvästi Suomessa ja Ruotsissa ja tämä on todella haastava tilanne kaikille vanheneville pelaajille ja varsinkin jos olet jo lähes nelikymppinen ja jaloissa näyttää olevan pysyviä ongelmia.
    Miksi Kohonen ei siirry valmennukseen? Hänellä on paljon annettavaa suomalaiselle salibandylle jos vain haluaa.

  15. Salibandykansa keskustelee Kohosesta ja jääkiekossa puhutaan Patrik Laineesta. Miksi salibandyssä ei synny sellaisia nuoria tähtiä että pääsisivät MM-kisoihin. Tuskin se johtuu siitä että salibandy on niin fyysinen laji jääkiekkoon verrattuna. Jos Suomessa halutaan viedä salibandyä eteenpäin niin laji kaipaa omia Patrik Laineita. Nyt salibandyn keskustelu pyörii vanhoissa staroissa. Pojat voitti juuri viime vuonna salibandyn maailmanmestaruuden mutta tuskin kukaan heistä pääsee miesten MM-kisajoukkueeseen. Oisko tässä oppimisen paikka isoveljeltä jääkiekolta.

  16. Aina ei kannata kiekkoa ”matkia” mutta tästä olen saamaa mieltä katsojan kanssa että salibandyssä suurimman huomion saa entiset tähdet.
    Perinteinen media ei tunne muita kun Tiitun ja Kohosen. 90- luvulla syntyneet pelaajat ovat parhainpia suomessa mutta jäävät sivurooliin. Mallia voisi ottaa Ruotsista, tässäkin tapauksessa.