KSML: Tässä on Happeen harjoitusrinki – mukana kolme Kotilaista

Happeen viime kausi päättyi pronssijuhliin. Kuva: Esa Jokinen

Happeen viime kausi päättyi pronssijuhliin. Kuva: Esa Jokinen
Happeen viime kausi päättyi pronssijuhliin. Kuva: Esa Jokinen

Happeen miesten Salibandyliigan tilanne ensi kauden osalta näyttää mainiolta. Joukkue alkaa olla vähitellen kasassa, eikä merkittäviä lähtijöitä juuri ole ja tulopuolella on mielenkiintoisia nimiä. Happeen joukkueen tilanteesta kertoo tuoreeltaan Keskisuomalainen.

Viime kauden miehistöstä ainoa lähtevä pelaaja on Sveitsiin suuntaava sentteri Johannes Jokinen. Tulopuolelle voidaan kirjata Sveitsistä kotiin palaava Panu Kotilainen, M-Teamistä siirtyvät Sampo Laukkala ja Iiro Kinnunen sekä SPV:stä tuleva Jalo Kouvonen.

Lisäksi Happeen treenirinkiin kuuluu muutamia viime kaudella O2-Jyväskylässä Kakkosdivisioonaa pelanneita miehiä. Happeen valmennustiimi pysyy ennallaan Seppo Pulkkisen johdolla.

Happeen harjoitusrinki kaudelle 2016-2017:

Maalivahdit:
Mika Lappi (O2)
Miro Tuomala
Tuomas Turunen

Puolustajat:
Asko Huisman
Niko Ilmonen
Jonne Junkkarinen
Aki Kolari
Jalo Kouvonen (SPV)
Jaska Kunelius
Joel Lahti
Markus Manninen (O2)
Kaapo Savinainen
Otto Tikka
Eemil Ukkonen

Hyökkääjät
Juuso Heikkinen
Janne Hoikkanen
Veli-Matti Hynynen
Joonas Kaasalainen
Kasperi Kantonen
Petri Kauko
Iiro Kinnunen (M-Team)
Panu Kotilainen (Zug United, Sveitsi)
Paul Kotilainen
Peter Kotilainen
Toni Kuosmanen
Sampo Laukkala (M-Team)
Lauri Liikanen
Vili Liponen
Ville-Pekka Virtanen

Keskisuomalaisen alkuperäinen artikkeli:
Kolmaskin Kotilaisen veljeksistä Happee-paitaan (maksullinen artikkeli)

21 comments

  1. Jonelle: olishan se hieno laittaa Lappu luukulle 😉 heheheheee

  2. Uudet ehdokkaat vahvistuksia? Panu tiedetään pelimieheksi, ja Jalokin, jos saa kurssin käännettyä ja SPV-turhautumiset karistettua. Entäs muut? Laukkala JKL-alkuperää, muista en tiedä mittään. Tuosta jengistä olisi mitattavissa potentiaalia mitaliin saakka, mutta valmennuksen pitäisi kitkeä kurittomuus pois ja saada kaikki yksilöt pelaamaan joukkueelle. Tästä tuli iso miinus viime kaudella.

  3. Olisihan tuo Lastikka ryhmään tuonut aika paljon lisää. Nyt jää vähän jotain kaipaamaan. Ei ainakaan montaa kautta mene enää noilla eväillä ja valitettavan hiljaista on junioreissa. Pääsykokeissako on n happeen tulevaisuus?

  4. Kyllä materiaalia on, urheilullisuutta, taitoa, voittamista… Nykkyä kun kaikki eivät voi saada valmentamaan niin useat muut suoritteen osa-alueet pitäisi olla ylivoimaiset koko joukkueella jotta mestari vaihtuisi. Onneksi jännitettävää riittää ainakin yhteen peliin ensi kaudellakin, yhdessä finaalissa voi tapahtua mitä vain, hyvä niin!

  5. Mihin sitten katosi junnutuotanto? En siis etelän vetelänä yhtään perillä. Mutta kyllähän petterit yms jonkun vuoden jengiä kannattelee. Kotovaara ois hyvä happeen saada kotiin

  6. S7:lle, sellaista asiaa kuin Happeen junnutuotanto ei ole ollut olemassakaan.

  7. Olisiko viitattu siihen, että moni liigapelaaja on ympäristön joukkueista lähtöisin, ja sitten oli yksi Happeen joukkue, noin 88-91? syntyneet, joka vastasi useista A-SM mestaruuksista ja josta jokunen pelaaja pelaa nyt liigassa. Nykyinen junnupuoli on melko heikoissa kantimissa, ja näyttää vähän siltä, että asia tiedostetaan, mutta suurempia korjausliikkeitä ei ole tapahtunut. No siitä maksetaan kova hinta jo lähitulevaisuudessa.

  8. Heikoissa kantimissa …

    – A-pojat pelaa SM-sarjaa
    – B-pelasi divaria keskikastissa
    – C1 ja C2 oli puolivälierissä

    On siellä jotain tehty oikeinkin.
    Keski-Suomen salibandy on sellainen suppilotyyppinen ratkaisu.
    Ihan pienissä junnuissa on paljon erilaisia joukkueita lähialueilla ja mitä vanhemmaksi kasvetaan, niin sitä harvempia vaihtoehtoja on ja lopuksi on yksi eli Happee poikien puolella.
    Se missä kohtaa innokkaimat harrastajat pitäisi saada yhteen joukkueeseen, niin paha mennä sanomaan.

    Mikä voi olla se kova hinta joka maksetaan…

    Yksikään aikuispelaaja ei asu/pelaa Jyväskylässä, jos siviilipuolen hommat olisi viemässä toisaalle.
    Jos pääsee opisekelemaan Ouluun, niin menee sinne.
    Jos menee inttiin Lahteen, niin ei pysty pelaamaan Happeessa.
    Jos vaimo saa töitä vaikka jostain syrjäsuomesta, niin puoliso etsii sählyjengin itselleen sieltä.

    Ei näitä nykyisiä junnuja täällä pidättele mikään…

    Tuus nyt Rimpe kertomaan mitä ollaan tehty…

  9. Ei kannata monimutkaistaa asiaa. Monet lajia ja jyväskyläläistä säbää tuntevat ovat esittäneet huolensa siitä, että todelliset junnupuolen talentit puuttuvat niistä ikäluokista, jotka ovat jo melko lähellä sitä vaihetta kun viestikapula pitäisi ottaa vastaan uraansa lopettelevilta liigapelaajilta. C-B-junioreiden pitäisi kamppailla SM-sarjassa sarjojensa mestaruuksista, niin että tulevaisuuteen voisi katsoa luottavaisesti. Nyt näin ei ole, takavuosina oli. Ja nykyinen A-SM-joukkue on viime kauden esitysten valossa melko kaukana sen joukkueen tasosta, joka mestaruuksia voitti. Nuorimpia ikäluokkia en tunne, mutta vaikka siellä olisi kuinka lahjakkaita pelaajia, niin se ei auta siihen, että liigajoukkueen taso voi laskea lähivuoisina. Tuntuu, että tätä tosiasiaa ei haluta nähdä ja tunnustaa, koska se ei mitenkään mairittele seuran junioritoiminnan tasoa. Jos revitte C-B-porukat parin tulevan kauden aikana pois divarin syövereistä, ja A:n ringistä tulee todellisia vahvistuksia liigaporukkaan, niin perun puheeni. Muuten en.

  10. Juurikin näin JKL. Ei ole tarkoitus dissata Happeeta, vaan ainakin minulla on pilkottava huoli siitä, mitä tämän sukupolven jälkeen tapahtuu. Viisi A:n mestaruutta on hieno homma ja niiden pohjalta tässäkin vaiheessa vielä saa nauttia menestyksestä myös aikuisissa. . Mutta mielestäni siihen on myös tuudittauduttu ja jääty muistelemaan menneitä. Jo se, että pari lahjakasta junnua tulisi vuosittain liigarinkiin olisi iso juttu, mutta ihan hirveän montaa potentiaalista kaveria ei ole näkyvissä. Eikä edes kauheasti ole kukaan huudellut Happee-pelaajien perään nuorisomaju-valinnoissa. Tuo suppiloteoria on ihan oikea, näinhän täällä asia on pyörinyt ja toiminut. Eikä siinä mitään pahaa ole, Happee-koulun käyneitä kavereitahan nuo ovat olleet viimeistään isommissa junnuissa. Mutta kun katsoo vaikkapa O2:n imua ihan pienissä junioreissa, niin kuinka kauan menee, että siinä on varteenotettava vaihtoehto pelata pidempäänkin. Parasta olisi tietenkin, että seurat olisivat ennen kaikkea kirittäjiä toisilleen, mutta taitaa olla liian pieni alue tuottaa kahden seuran verran laadukkaita junnuja, kilpailukykyisistä aikuisjoukkueista puhumattakaan. Ja ei kai sekään suuri salaisuus ole, että rahan perässä ei Happeessa juosta. Siinä seura on kyllä onnistunut loistavasti, että pelaajille riittää karkeasti sanoen pallon perässä juoksu eli jotain siinä ilmapiirissä ja tekemisessä on oltava erityislaatuista. Ja siitä kai kannattaa koittaa pitää kiinni jatkossakin. Ja sen takia sitä itsekin HIrviteatterissa istuu

  11. Itse uskon siihen, että Happeen juniorituotannosta alkaa tulla taas kovan luokan pelimiehiä. Viimesinhän taitaa olla -96 syntynyt Eemil Ukkonen. Ja tätä ennen olivat -94 syntyneet Pe. Kotilainen ja Kotovaara. Jokinen taitaa olla -93. -88 ja 87 syntyneet on kerrassaan poikkeuksellisen hieno tuotanto. Pointtini on se että pari ikäluokkaa jos jää liigatasolle tulemasta niin ei varmaan ole maailman loppu. Varmasti taas myöhemmin tulee pari kolme hyvää vahvistusta joukkueeseen. Happeen loistavia kasvatteja/lähialueen kasvatteja on kuitenkin aika monta maailmalla ja tulevat vielä varmasti takaisin. En ole tilanteesta mitenkään huolestunut joukkue kuitenkin vielä suht nuori.

  12. C2 junnut raivasivat tiensä puolivälieriin aluekarsintojen kautta ja tie nousi heti pystyyn. SM-sarjaan saakka eivät päässeet.

  13. Sen verran vielä aiheeseen liittyen että nyt pitää totta kai hoitaa pienten junnujen valmennus ja ohjaus pelaajapolulle niin, että jatkossakin tällä seudulla on kovan luokan pelimiehiä. Tiedän että hyväksi pelaajaksi tuleminen vaatii riittävän taitotason omaksumisen, ja tämä taas saavutetaan järkevän ja kannustavan valmennuksen kautta. Kannustetaan ja rohkaistaan luovuuteen eikä kahlita kehittymistä kaavamaiseen kuvioiden hinkkaamiseen. Taktiikat ja pelikirjat oppii toki myöhemminkin. Paljon peliä, leikkiä ja taitotasoa nostavaa harjoittelua. Lisäksi pelaajista pitää pitää huolta eikä jättää oman onnensa nojaan ”pelailemaan”. Ja taustat tietysti kunnossa. Esimerkiksi Happeen taannoinen ”menestysikäluokka” oli enemmänkin oma erillinen joukkueensa seuran väreissä; taustat olivat kunnossa, vanhemmat osallistuivat ja valmennus oli laadukasta. Nyt kun katson seuran vanhimpia junnuja, en näe suurta taidokkuutta enkä luovuutta, tekeminen on aika tasapaksua vailla suurempaa loistokkuutta. Mielestäni siellä taustalla näkyvät selkeät puutteet pikku junnuina tehdyn harjoittelun laadussa. Tässäkin lajissa työ pitää nykyisin aloittaa hyvin nuorella iällä, mikäli aikoo joskus tulla huippupelaajaksi. Ja lajeja pitäisi olla muitakin, mikä antaa monipuolisuutta. Jos työn tekeminen aloitetaan vasta vanhemmissa junnuikäluokissa, niin ainoastaan poikkeustapauksissa kehitys voi johtaa lajin huipulle.

  14. Aivan kuten C2, myös C1 raivasi tiensä SM-pudotuspeleihin aluesarjan karsintojen kautta. Ei sillä etteikö pannut hyvin kampoihin pronssille lopulta pelanneelle SPV:lle, mutta kumpikaan ikäluokka ei varsinaisesti SM-sarjaa pelannut. Ainakin C1 oli täysin yhden kentän varassa.

  15. Mielestäni toinen asia junioripolkujen lisäksi on Jyväskylästä puuttuva divari joukkue. Happee steamers yhdistyi kahdesta kakkos divarin alle keskikastin joukkueesta kun taas O2 on useana vuotena karsinut divariin ilman sidoksia Happeeseen. Miksi ei tule yhtä kakkos divari jengiä joka oikeasti nousee sinne divariin ja antaa tällä junioreille kehityspolun lopulta liigaan asti kun nyt jopa lahjakkaat A juniorit jotka eivät pääse suoraan liigaan pelaamaan lopettavat uransa sen takia kun kakkos divariporukat kamppailevat lähinnä sarjassa pysymisessä (lukuun ottamatta O2). Lastikka hyvä esimerkki miten divarista noustaan huipulle.

  16. On siellä junnu puolella niitä lahjakkaitakin poikia. Ainakin 00 ikäluokassa pari poikaa, 01 ikäluokassa pari poikaa joista molemmat pelasi Bssä viimekaudella,toinen edustuksessa ja toinen kilpa joukkueessa ja tais toinen pojista olla myös 00 ikäluokan mukana. Myös 02 ikäluokassa on pari hyvää pelimiehen alkua