NST:n ensi kauden joukkue julki – yli 300 liigapisteen konkari jatkaa

Arto Vainikainen jatkaa NST:ssä. Kuva: Juhani Järvenpää

Arto Vainikainen jatkaa NST:ssä. Kuva: Juhani Järvenpää
Arto Vainikainen jatkaa NST:ssä. Kuva: Juhani Järvenpää

Kauden 2015-2016 päätteeksi Divariin pudonnut Lappeenrannan NST:n miesten edustusjoukkue julkaisi keskiviikkona tulevan kauden pelaajarunkonsa. Ensi sesongin ryhmä on vahvasti uudistunut, mutta mukana on myös aimo annos liigakokemusta.

Yksi varsin olennainen jatkaja on Arto Vainikainen, joka on pelannut urallaan 286 Salibandyliigan runkosarjan ottelua tehopistein 198+117=315. NST:n päävalmentaja Perttu Kytöhonka suitsutti 34-vuotiasta konkaria seuraavin sanoin seuran kotisivuilla.

– Mahtava homma, että Vainikainen lähti mukaan tähän uudistuneeseen joukkueeseen. Kun mennyt kausi päättyi putoamiseen, oli ihan selvä, että muutoksia joukkueeseen tulee. Meille on kuitenkin hyvin tärkeää, että riveistä löytyy Vainikaisen kaltainen kokenut huippupelaaja. Hän pystyy omalla toiminnallaan ja positiivisella esimerkillään näyttämään nuorille pelaajillemme, millaisella päivittäisellä tekemisellä tämän kaltaisen uran pystyy mahdollisesti rakentamaan.

– Minulle on ollut lisäksi äärimmäisen hienoa huomata, että vaikka hänellä mittarissa on pian 34-vuotta, halu oppia uutta ja pelata on tapissa.

Yksi joukkueen uusista pelaajista on Simo Kettunen, jolla on liigakokemusta Indiansin ja TPS:n paidasta. Kettunen on Kytöhongalle ennestään tuttu pelaaja.

– Olin Simoon yhteydessä heti kun saavuin Lappeenrantaan kun tiesin hänen asuvan täällä päin. Hän on pelaajana spesiaali tapaus, sillä tuollaisia 190+/100 -mitoilla – ja täyttä terästä – liikkuvia pelaajia ei hirveästi salibandykentillä pyöri. Simo näytti TPS-aikanaan, että hän kykeni pelaamaan omilla vahvuuksillaan liigan pudotuspeleissä ja tuosta ajasta hän on vielä kehittynyt. Erittäin älykäs pelaaja ja samalla iso määrä positiivista johtajuutta joukkueeseen.

Tuore päävalmentaja on tyytyväinen myös joukkueen juniorikaartiin, joka saanee tulevalla kaudella alati enemmän vastuuta.

– Olen ollut hyvin mielissäni nuoremman osaston tekemisestä. Vaikka NST ei ole vanhimmissa junnuissa nyt SM-karkeloissa ollut mukana, yksilötasolla on kuitenkin tehty hyviä juttuja. Näiden pelaajien valmius treenata ja pelata kokeneiden liigamiesten mukana on ollut kiitettävällä tasolla. Omaa fiilistä nostaa ehdottomasti se, että se mitä näemme näiltä nuorilta kavereilta tällä hetkellä, ei ole mitään verrattuna siihen mitä tulemme näkemään jo muutaman kuukauden päästä.

Sopimustilanne 28.6.2016

Maalivahdit:
Ville Nilosaari

Kenttäpelaajat:
Huppunen, Samuli (NST jun.)
Heiskanen, Joona (NST jun./Voima)
Kekki, Juuso (NST jun.)
Kettunen, Simo (Voima)
Koskimies, Konsta
Kovanen, Joonatan (NST jun.)
Laitimo, Ere (PoNoVo)
Leskinen, Eetu
Möykkynen, Oskari (NST jun.)
Pietilä, Samu (Top Team)
Puhakka, Joonas
Puustinen, Petteri
Rouhiainen, Ville
Sipari, Mikko
Tella, Aatu (NST jun./Voima)
Turppo, Santeri (NST jun.)
Turunen, Miika
Vainikainen, Arto
Vulli, Konsta

Valmennus:
Perttu Kytöhonka, päävalmentaja
Mikko Hooman, valmentaja
Risto Pietiläinen, valmentaja
Kalle Soiniola, joukkueenjohtaja
Janne Ruippo, joukkueenjohtaja
Ilari Könönen, huoltaja
Timo Reponen, hieroja

Neuvottelut harjoitusringissä olevien pelaajien kanssa jatkuvat ja joukkueen kokoonpanoa täydennetään kesän aikana.

NST:n uutinen kokonaisuudessaan seuran sivuilla

3 comments

  1. Divarin sijat 8.-10 tällä poikaporukalla. Ellei tule miehiä joukkueeseen…. Tsemii silti!!