Katso lista – salibandyn miesten pääsarjojen erotuomarit tulevat näiltä paikkakunnilta

Miesten Superfinaalin tuominneet Manu Marttinen (vas.) ja Henri Heinola (oik.) ovat molemmat Helsingistä. Kuva: Topi Naskali

Miesten Superfinaalin tuominneet Manu Marttinen (vas.) ja Henri Heinola (oik.) ovat molemmat Helsingistä. Kuva: Topi Naskali
Miesten Superfinaalin tuominneet Manu Marttinen (vas.) ja Henri Heinola (oik.) ovat molemmat Helsingistä. Kuva: Topi Naskali

Miesten Salibandyliigan ja miesten Divarin ensi kauden oikeudenjakajat ovat selvillä. Ohessa on kaikkien 36 tuomarin nimet sekä asuinpaikkakunnat.

Miesten pääsarjaerotuomarit sarjakaudella 2016-2017

Janne Ahonen, Helsinki
Mikko Alakare, Helsinki
Thomas Ellis, Helsinki
Tero Fordell, Turku
Henri Hakala, Hämeenlinna
Tuomas Hartikainen, Oulu
Markku Heikkinen, Taipalsaari
Henri Heinola, Helsinki
Toni Kokkonen, Jyväskylä
Kimmo Koppinen, Espoo
Antti Kosonen, Helsinki
Anssi Lehtonen, Helsinki
Joni Leväjärvi, Tampere
Andrew Lewis, Keuruu
Tapio Liukolampi, Helsinki
Daniel Ljungberg, Helsinki
Tomi Lund, Nurmijärvi
Miikka Lähdesmäki, Eurajoki
Ari Lähteenmäki, Pirkkala
Manu Marttinen, Helsinki
Mikko Matilainen, Kouvola
Mikael Montonen, Turku
Kimmo Olkkola, Vesilahti
Aleksi Partanen, Kerava
Rainer Pekkinen, Lahti
Toni Pekkinen, Ruokolahti
Mikko Pelttari, Sastamala
Rami Pitkänen, Pietarsaari
Kasimir Raudus, Helsinki
Johan Rönnqvist, Vaasa
Anssi Silvo, Tampere
Janne Sjögren, Vantaa
Riku Tervonen, Tampere
Vesa Vilkki, Helsinki
Lasse Vuola, Akaa
Toni Weurlander, Kirkkonummi

Miesten pääsarjaerotuomareiden koulutustusryhmän vastuuhenkilö: Ronny Brännbacka

Muu työryhmä:
Janne Häikiö
Mikko Heikkilä
Pasi Kylmämaa
Jouni Kääriäinen
Iiro Parviainen
Toni Sällinen

10 comments

  1. Hassusti painottuu etelään, kertoneeko muun maan tuomareiden tasosta? Etelässä on hyviä dumareita oman alueen sarjoissakin, nyt tuolla mukana tämä reisikaveri Anssi.

  2. Parasta tietenkin olisi jos tuomarit eivät tulisi niiltä paikkakunnilta, joissa liigaa pelataan. Tai toinen vaihtoehto: tuomarit tulisivat aina siltä paikkakunnalta jossa peli pelataan.

  3. Kuvan tuomariparille täytyy antaa peukku. Vuodessa kasvettiin kovasti. Viime kaudella muutama ottelu olivat vielä täysiä vitsejä, tällä kaudella huonoja otteluita vähenevässä määrin. Parhaissa otteluissa oikeasti kv-tason tuomareita. Ilmeisesti herroilta löytyy harvinainen kyky käsitellä palautetta ja ottaa siitä opiksi. Hienoa!

  4. Tuomareiden taso sen kuin laskee. Epäonnistumisen jälkeen tuomari palkitaan jälleen pääsarjatuomaripaikalla! Kun tuomareilla ei ole munaa lopettaa tai vaihtaa sarjatasoa kun ei pärjää, niin luulisi liiton sen tekevän. Mutta kissan viikset, palkitaan huonosta suorituksesta!

  5. Yksi asia on vakio sarjatasosta riippumatta, dumarit on paskoja. Tää siis pelaajien suusta, kovin usein niiden heikoimpien puukäsien suusta,!

  6. Turha kuvitella, että taso tulee nousemaan. Päinvastoin. Syy on pelaajien itsensä. Jatkuvalla valittamisella ja jopa uhkailuilla varmistetaan, että useat tuomarit, myös lahjakkaat tuomarinalut, tulevat lopettamaan uransa alkumetreillä. Lisäksi valtava määrä tuomaroinnista kiinnostuneista ei tule edes aloittamaan uraansa. Siinä voi TASO kumppaneineen miettiä miksi taso laskee entisestään. Tiedän useita tuomareita joilla olisi älyä ja osaamista tulla todella hyviksi tuomareiksi, mutta juuri älystään johtuen ovat pistäneet pillinsä taskuun ja korttinsa nuotioon. Itseni lasken siihen samaan ryhmään. Mikäli kulttuuriin ei tule pikaisesti merkittävää muutosta, niin tilanne vain huononee.

  7. JANNE AHONEN MÄKIHYPYSTÄ TUOMARIKSI!

    Onko Henriksson huomannut!? Huhhuh – nyt liitossa piikki auki ja konjakit esiin.

  8. Olisiko Brenbackan jo aika ymmärtää antaa tila nuoremmille ja samalla uusille näkemyksiään.
    Alkaa olla aika vanhoja ja jäykkiä näkemyksiä.

  9. Heikki puhuu kyllä asiaa. Voin vain kuvitella, millaista tuomarien homma on, kun pelaajat ja yleisö antaa kuraa niskaan. Ongelmana on se, että joukkuelajien säännöt ovat osittain tulkinnanvaraisia ja häilyviä. Tätä ei toki voi muuttaa, mutta tuskin tuomaritoiminnan arvostelu vähenee koskaan.

  10. Jokaisen kannattaisi ainakin kokeilla tuota tuomarin hommaa, avartaisi kummasti sitäkin vinkkeliä.

    PS. samaa mieltä tuossa aiemmin mainitun kanssa, kuvan tuomaripari on todella hyvä ja esim. Superfinaalin tuomitseminen onnistui 100%