Maailman suurimpiin junioriturnauksiin kuuluva Prague Games miteltiin viikonloppuna Prahassa. Mukana oli luonnollisesti myös suomalaisjoukkueita.
Tyttöjen puolella Northern Stars menestyi erinomaisesti. Seuran joukkueet voittivat tyttöjen 14- ja 18-vuotiaiden sarjat. Tyttöjen kolmannessa kategeoriassa, eli 16-vuotiaiden sarjassa Northern Stars ylsi toiseksi.
Poikien puolella parhaaseen suomalaissuoritukseen ylsi Loiske, joka sijoittui 14-vuotiaiden poikien sarjassa toiseksi. Nokian KrP Stars ylsi samassa ikäluokassa välieriin (pronssipeliä ei pelattu). Oilersin NG 01 -joukkue eteni 15-vuotiaiden poikien sarjassa välierävaiheeseen.
—
Pojat 12
1. Florbal Chodov blue Tshekki
2. Seeland Selection Sveitsi
3.-4. Paskov Saurians Tshekki
1.MVIL Ostrava Tshekki
—
Pojat 13
1. Fbš Hattrick Brno Tshekki
2. 1.AC Uherský Brod Tshekki
3.-4. 1. SC TEMPISH Vítkovice Tshekki
SK Florbal Benešov Tshekki
—
Pojat 14
1. Florbal Chodov blue Tshekki
2. Loiske Suomi
3.-4. Nokian KrP Stars Suomi
P02 Tigers Red Ruotsi
—
Pojat 15
1. IBK Vöikers Ruotsi
2. FBŠ Bohemians DDM Praha 7 Tshekki
3.-4. Oilers NG01 Suomi
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava Tshekki
—
Pojat 16
1. Team Swiss U17 White Sveitsi
2. Florbal Chodov blue Tshekki
3.-4. Lillån IBK Ruotsi
Älvsjö AIK P00 Ruotsi
—
Pojat 18
1. Tatran Střešovice red Tshekki
2. SV Floorball St. Gator Sveitsi
3.-4. Team Swiss U17 Red Sveitsi
Huddinge IBS Red Ruotsi
—
Tytöt 14
1.Northern Stars G14 Suomi
2. SK Dvojka Praha Tshekki
3.-4. Zug United White Sveitsi
Zug United Red Sveitsi
—
Tytöt 16
1. IBK Nacka Wallenstam Ruotsi
2. Northern Stars 2000 Suomi
3.-4. Bele Barkarby IF Ruotsi
TFC Angels Ruotsi
—
Tytöt 18
1. Northern Stars G18 Suomi
2. IBK Nacka Wallenstam Ruotsi
3.-4. Zug United Red Sveitsi
Fbk Kométa Spišská Nová Ves Slovakia
—
Niin, onhan se hienoa voittaa turnaus mutta… En tiedä onko se kovin mukavaa muiden joukkueiden kannalta, että kootaan ikäluokan parhaista pelaajista joukkue ja mennään pelaamaan. Suurin osa joukkueista oli seurajoukkueita, jotka lähtivät pitämään hauskaa, mutta samalla myös pelaamaan tosissaan voitosta. En tiedä oliko kovin mukavaa, kun tie nousi pystyyn, kun vastaan asettui Suomen ikäluokan parhaimpia pelaajia.
Mutta onnittelut kuitenkin kaikille suomalaisille joukkueille, jotka voittivat. Onhan se hieno homma jokatapauksessa!
Vielä lisäyksenä, ettei tule väärinkäsityksiä. Olihan siellä muistakin maista koottuja joukkueita. Tarkoitin asiaa yleisesti, otin vain esimerkiksi suomalaisten joukkueen. 🙂
Omaa tyttöä ei ole kutsuttu kokoomajoukkueisiin. Tämä tausta huomioiden voin todeta, että en näe mitään ongelmaa näissä kootuissa joukkueissa. En ymmärrä, keneltä se on pois, jos tällaisia ryhmiä saadaan kasaan ja pelaamaan yhdessä. Tällaisen turnauksen voitto on tuskin ollut ainut motiivi joukkueiden kasaamisessa. On ihan terveellistä pelata muiden seurojen pelaajien kanssa ja se myös kehittää pelaajia. Juniorien kohdalla olisi yleisestikin mietittävä enemmän pelaajien kehittymistä kuin yksittäisten seurojen voittoja jossain turnauksessa.
Uskon, että nämä NS:n koostejoukkueet tarjoavat mielenkiintoisen kokemuksen ja kehittymismahdollisuuden motivoituneille pelaajille.
Edellisen kirjoittajan kanssa samaa mieltä. Oma poika oli vieraan seuran mukana pelaamassa, he eivät omasta takaa saaneet riittävästi lähtijöitä. Rippileirit, kallis matka ym syistä. Kundi nautti täysin rinnoin uusista kavereista ja erilaisesta valmentajasta.
Vanhemmissa ikäluokissa pelasi ns Sveitsin maajoukkueet. Monessa joukkueessa Y-pelaajia jne.
Hyvä vaan että joskus on mahdollista pelata yli seurarajojen, harvinaista herkkua joka motivoi yksittäistä pelaajaa myös jatkossa.
Yliseurarajojen vain positiivista, onneksi kovin usein tätä ei kuitenkaan tehdä vaan jokainen kyttää oman seuran etua. Se ilmeisesti kehittää pelaajaa kun pelaa aina samalla tavalla ja mielellään vielä samaa pelipaikkaa…
Kokoomajoukkue, olet kyllä täysin oikeassa. On hienoa, että on mahdollista pelata yli seurarajojen, mutta kun miettii tasoeroja mitä syntyy, en tiedä onko kehittävää voittaa toinen joukke 24-2 varsinkin kun peliaika oli 2×15 min. On myös totta, että siellä saa paljon kavereita ja tutustuu ihmisiin. En tarkoittanut, että olisi väärin koota tuollainen joukkue ja mennä pelamaan Prahaan. Mielestäni olisi hienoa, jos olisi joku turnaus mihin koottaisiin juuri tälläisia joukkueita eri maista pelaamaan vastakkain. Se kehittäisi pelaajia enemmän, kun ottelut olisivat tasaväkisiä ja saisi pelata joka pelin tosissaan. Kaksi tai kolme joukkuetta per maa ja kunnon pelit pystyyn.
Mutta olette kaikki täysin oikeassa. On hyvä, että pelaajat saavat erilaista valmennusta, uusia kavereita, ja ennenkaikkea sitä motivaatiota uusiin kausiin ja uusiin haasteisiin salibandyn parissa.
Oliko paljon suomalaisia joukkueita mukana, noiden tekstissä mainittujen lisäksi ?
Sählyniilon kanssa samaa mieltä ja täytyy sanoa, että juuri Prague Games on paikka, missä on kokoelmajoukkueita. G18 tyttöjen sarjassa on Slovakian maajoukkue, eli kymmenestä pelaajasta 6 pelaajaa oli mukana Kanadassa, vaikka kaikki eivät pelanneetkaan Kometan joukkueessa, vaan mukana pelaajia Nemsovasta yms. Samoin kahdella tsekkijoukkueella on tytöissä ns. ”maajoukkuepelaajilla” vahvennetut joukkueet. Poikien puolella on BocaSeniors ja muita suomalaisia kokoelmia ollut koko turnauksen ajan.
Vuosia sitten ruotsalaiset tytöt olivat omalla maajoukkueellaan nimellä Team Assist, eli paikallisen salibandyliikkeen osittain sponssaamana ja pelasivat hyviä pelejä suomalaisten kokoelmien kanssa, kuten silloisen Loiston ja Eastsiden. Myös poikien puolella on olemassa näitä joukkueita ollut vuosia.
Kokonaan oma lukunsa näistä on Zug United, joka on Sveitsin sallibandyliiton tuella kasaamassa noin 500 pelaajan delegaation, eli noin 2-4 kokoelmajoukkuetta per ikäluokkaan. Eli heillä tämä Prahan turnaus on yksi pelaajapolkutapahtumista, jota aloitetaan rakentamaan lokakuussa. Muutama seura (esim. Dietlikon) on ollut nyt muutaman vuoden omillaan. Eli Prahan turnaus on ehkä näistä tuo eniten erilaisia joukkueita kasaava kokemus. Storvreta Cup ja muut Ruotsin turnaukset ovat enemmänkin seurajoukkueille, mutta jo keväällä järjestettävä Helsinki Junior Challenge on sellainen, jossa on jos jonkinlaisia kokoelmajoukkueita ja ryhmittymiä.
Toisaalta samaa mieltä myös siinä, että 24-2 voitot eivät paljoa rakenna mitään mihinkään suuntaan, mutt a näitä usein tulee alkusarjoissa ja vain ehkä ensimmäisillä kierroksilla. Kun ensimmäinen pudotuspelikierros on pelattu, usein mukana on enää kovia ryhmittymiä, joten yli kuuden maalin erot ovat harvinaisia.
Eikä Prahan turnauksen viihteellistä arvoa sovi unohtaa, eli mukavassa ympäristössä paljon nähtävää ja koettavaa. Kyseessä ei kuitenkaan ole mistään maailmanmestaruudesta eikä turnaus ole aivan saman tasoluokan kuin esim. Storvreta Cup, mutta toisaalta missään muualla ei näe niin laajalla skaalalla miten tätä hassun hauskaa pallopeliä voidaan pelata. Eli kokemus on kyllä salibandyturnauksien joukossa aika ainutlaatuinen.
Kiitos Prague Games! En ollut kartalla tässä asiassa, siksi otin asian puheeksi. Mutta kun asia kerran on noin, ei tilanteessa ole mitään ongelmaa.
Kiitos, että sivistit minua 🙂
Onhan tuo turnaus mahtava kokemus niin pelaajille, kuin myös valmentajille.
Itse olin katsojan roolissa mukana ja kultaa tuli kokooma joukkueella.
Tälläinen tapahtuma on loistava lisä ikäluokan kärjelle tutustua toisiinsa myös vähän rennommin.
Lisää näitä. Peukutan.
Missä artikkeli Selected Playerista? Piti julkaista huhujen mukaan jo viikko sitten maanantaina.
Ehkä tämä voisi sitten toimia ikäluokan kärjen ’virallisena’ kokoontumisena. Nythän soitellaan vaan ympäri maata parhaat mukaan, ja hauskanpito silti pääasia. Itse haluaisin nähdä enemmän seurajoukkueita paikalla. Ja jos ei löydy omasta seurasta tarpeeksi, niin 2-3 joukkueen kokoelmajengi sitten. Jokin tökkii tuossa että kerätään kaikki tähdet yhteen jengiin. Ehkä kuitenkin ihan ok että joku Slovakia tekee niin, se on ihan eri asia.
Miksi tyttö ja poika osastot on hoidettu niin eri tavalla?
Tyttöpuolella on loistavaa työtä tekevä Northern Stars ja poikien osaksi jää kasata myös kokoama joukkueet ”itse”.
Kuten tuloksista näkyy, niin B14 on ylin sarja jossa suomalainen seurajoukkue pärjäsi poikien puolella.
Kustannukset turnaukseen osallistumisesta on sen verran korkeat, ettei sinne kannata mennä vain hauskaa pitämään, vaan tavoitteena pitäisi olla myös pelillinen menestys.
Miten poikapuolella kasataan joukkueet ’itse’? Käsittääkseni Northern Starssin seurajoukkueella on hyvin vähän tekemistä tämän Praha jengin kanssa. Tuo kokoelmajengi on kerätty Prahaan ekan kerran vuosia ennen kuin seura ilmestyi Suomen sarjoihin. Joku viisaampi voisi sitten kertoa eikö mistään löytynyt uudelle jengille muuta nimeä, kuin sellainen jota on käytetty Prahan kokoomajoukkueen nimenä jo kauan..
On vain yksi kokoomajoukkue. Finnsta IBK. Kaikki muut on vaan halpoja kopioita.
Vieläkin ihmettelen että miksi kuvassa on jokeritsalibandyn pelaajia vaikka heillä ei ole mitään tekemistä kilpaurheilun kanssa
Tyttöjen puolella oli 6 Suomalaista joukkuetta, joista 4 Northern Starsin koottuja jengejä. Käsittäkseni Pirkkojen joukkuekin oli koottu seuran 2000-2001-2002 tytöistä. 4 tai 5 kuudesta koottuja porukoita. Olisiko ollut parempi, että Suomesta olisi ainoastaan yksi joukkue kuuden sijaan?
Kuriositeettina: Prague Gamesissa oli Tsekkien (211 joukkuetta) lisäksi muista maista laskujeni mukaan noin 165 joukkuetta. Jalkapallon Helsinki Cupissa oli 29 ulkomaista joukkuetta. Aika hyvin nuorelta lajilta! Onnittelut kaikille turnauksessa menestyneille Suomalaisille joukkueille.