Suomen miehet ja naiset opiskelijoiden salibandyn MM-kisojen välieriin

Joonas Pylsy naulasi viisi osumaa Espanjan verkkoon. Arkistokuva: IFF

Suomen miesten salibandyn opiskelijamaajoukkue kaatoi lauantaiaamuna pelatussa MM-kisojen puolivälieräottelussa Espanjan maalein 23-0, ja eteni turnauksen välieriin. Välieräottelu mitellään lauantai-iltana.

Espanja-murskajaisissa Suomi otti 5-0-johtoaseman ensimmäisessä erässä, ja jatkoi ilotulitusta siten, että kahden erän jälkeen lukemat olivat jo 16-0.

Maaleista vastasivat Joonas Pylsy 5 (maalia), Santeri Lindfors 4, Mikael Sievänen ja Juuso Alin 3, Ville Hirvisuo, Tino Salminen, Risto Töllikkö ja Miikka Sokka 2. Kuvaavaa lienee se, että Suomen maalia vartioinut Ville Mestari joutui venymään ainostaan seitsemän laukauksen tielle. Ottelun tilastoista voit lukea lisää täältä.

Suomi saa välierissä vastaansa Sveitsin. Maat kohtasivat turnauksessa jo perjantaina, ja Sveitsi oli tuolloin vahvempi maalein 6-3. Toisessa välieräparissa pelaavat Ruotsi ja Tshekki.

Naiset kaatoivat perjantain viimeisessä lohkovaiheen ottelussa Sveitsin maalein 6-4. Lauantaina iltapäivällä pelattavassa välieräottelussa naisten maajoukkue saa vastaansa Sveitsin. Toisessa välieräparissa kohtaavat Tshekki ja Ruotsi.