26-vuotiaasta pelaajasta liigaseuran toiminnanjohtaja – pelikuviot auki tällä hetkellä

Ville Oksa on OLS:n uusi toiminnanjohtaja. Kuva: Esa Takalo

Ville Oksa on OLS:n uusi toiminnanjohtaja. Kuva: Esa Takalo
Ville Oksa on OLS:n uusi toiminnanjohtaja. Kuva: Esa Takalo

OLS:n salibandyorganisaatiossa on tapahtunut kesän aikana muutoksia. Edelliset kaksi vuotta toiminnanjohtajan tehtävissä toiminut Timo Kukkonen jää pois tehtävästään ja uutena toiminnanjohtajana 1.8.2016 aloittaa Ville Oksa.

Hämeenlinnasta kotoisin oleva 26-vuotias Oksa on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri ja luokanopettaja. Mies omaa vahvan lajitaustan ja on monelle salibandya seuraavalle ihmiselle tuttu myös OLS:n miesten edustusjoukkueen pelaajana, jossa hän on pelannut kaudesta 2010-2011 lähtien. Ennen OLS:aa mies edusti kolmen kauden ajan hämeenlinnalaista Trackersia salibandyliigassa.

Pelikuviot ovat toistaiseksi avoinna.

– Olen harjoitellut kesän joukkueen mukana, mutta tämän uuden työtehtävän takia emme ole sopineet vielä pelaajakuviosta sen enempää. Uskon, että asia ratkeaa lopullisesti tässä lähiaikoina. Halua jatkaa pelihommia vielä on, mikäli saamme yhdistettyä ne järkevästi uusien työtehtävieni kanssa.

Oksalla on selkeitä visioita siitä mitä asioita seurassa pitää kehittää.

– Perusasioista tässä lähdetään varmasti liikkeelle ja sen jälkeen analysoidaan millä tavoin toimintaa lähdetään tarkalleen ottaen viemään eteenpäin. Ensisijaisen tärkeänä näen sen, että saamme heti yhteydenpidon ja päivittäisten asioiden hoitamisen rullaamaan juniorijoukkueisiimme parhaalla mahdollisella tavalla. Yritämme myös panostaa entistä enemmän laadukkaaseen juniorivalmennukseen ja sitä kautta pitää yllä korkeatasoista junioritoimintaa, joka kestää vertailun mihin tahansa junioriseuraan Suomessa. On mielestäni selvää, että meidän täytyy luottaa juuri omavaraisuuteen ja vahvaan juniorityöhön.

– Tiedottaminen on myös asia, joka on ollut mielestäni hieman puutteellista seuramme osalta. Siihen tulemmekin varmasti kiinnittämään entistä enemmän huomiota niin edustusjoukkueen kuin juniorijoukkueidenkin osalta, Oksa kertoi seuran sivuilla.

Teksti: OLS salibandy

11 comments

  1. saunassa on mukavia kavereita. mitä seuraavaksi sovitaan?

  2. Tässä on yksi lajin suurimpia ongelmia tulevaisuuden ja kehityksen kannalta. Tärkeisiin tehtäviin valitaan joko sosiaalisin perustein tai tehtävä on osa pelaajasopimusta. Salibandyssä pitäisi päästä eroon näistä kavereiden palkkaamisista ja etsiä tärkeille paikoille todella päteviä ihmisiä. Jos ei ole varaa palkata ammattilaisia ei pitäisi säästösyistä ottaa jotain ”kiva kiva laji-ikoni legendaa”. Tälläkin hetkelläkin näitä viimeksi mainittuja pyörii jopa liigatasolla vetämässä hommat huolella vihkoon. Jos laji haluaa kehittyä ja kasvaa on ainoa tapa etsiä ihmisiä joilla on oikeasti yritysmaailma osaamista ja kontakteja rahaan ja politiikkaan. Erityisesti kunnallispolitiikassa pitää olla verkostoituneempia ja osaavampia. OLSilla olisi nyt momentum tehdä hyviä asioita kun pelillisesti on edustuksessa hyvä vire, mutta tässä asiassa homma menee varmasti puihin. Palkataan nuori poika jolla ei ole talousalueella vankkoja pitkäaikaisia kontakteja.

  3. Onnea ja menestystä Villelle uudessa tehtävässä! Toivottavasti näemme sinut kuitenkin myös peliareenalla pelaajana =)

  4. HEIKKI, EI TARVITSE OLLA KUN JARI KINNUNEN ON YHTEIS KUNTA JOHTAJA SE JA KYYHKYSEN ESKO ON TEHNEET JO PITKÄÄN VAIKUTTAMIS TYÖTÄ LAJIN ETEEN SEURAT VOI KESKITTYÄ OMAAN TEHTÄVÄÄNSÄ!!!1!

  5. Mä niin pidän tosta Repan käänteishuumorista. Taas mennään osastolle ”joku vähä-älyinen saattaa uskoakin”

  6. Olisiko Heikillä paljonkin yritysmaailman pamppuja, jotka haluaisivat vaihtaa tehtäviään urheiluseuran lajijaoston vetämiseen?

  7. Jos seuranjohto on nyt Oksan työ, niin eipä se mitenkään eroa ~99% muistakaan liigapelaajista, jotka puuhaavat jotain muutakin ihan oikeaa työtä salibandyn lisäksi.

  8. Ei ole, mutta seurojen kannattaisi tarkalla silmällä hakea työelämän down shiftaajia joilla on pinkka kunnossa ja vuosien ura takana ja nyt halutaan uusia virikkeitä elämään. Seuratoiminta olisi niille uraohjuksille tai emerituspoliitikoille piristävä muutos vanhaan ja sitä kautta hauskaa sisältöä aikaisempaan menestyspaineiseen elämäntapaan. Ei niitä valtavia määriä turuilla ja toreilla pyöri, mutta yllättävän paljon tuntuu katsomoissa ja junnujen vanhempien joukossa pyörivän. Jos seurajohto rohkeasti pyytää neuvotteluun ja tekee ehdotuksen, niin yllättäen saattavatkin suostua. Sen jälkeen kysymys onkin sitoutuvatko joukkueiden vetäjät seuran uusiin linjauksiin. Typerykset eivät, mutta niistähän olisikin syytä päästä eroon. Nykyinen ”kiva kiva hyvä tyyppi”-linja ei vie seuraa mitenkään eteenpäin.

  9. Voi tuntua ikävältä, mutta Heikillä on tekstissä asiaa. Etenkin kunnallispolitiikka kommentti osuu ja uppoaa, siellä päätetään ne paikalliset tuen kohteet. Mun mielestä kuntien pitäisi panostaa niihin lajeihin, mitkä liikuttaa lapsia ja nuoria, säbähän on tässä ehkä paras laji, etenkin jos ois olosuhteet kunnossa. Mutta mutulla toi ei taida kunnallispolitiikassa kuitenkaan toteutua kuin lässytyksen tasolla ja tuet menee sinne vanhojen lajien ja kalakaverien suuntaan–> eli säbäseurojen päästävä kala/saunakavereiksi…