38-vuotias konkarivahti jatkaa sittenkin uraansa – ”Keväällä oli selkeä fiilis, että pelit pelattu”

Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net
Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

Alkavaan Divari-kauteen valmistautuva Lappeenrannan NST on saanut tehtyä mieluisan jatkosopimuksen, kun konkarivahti Jarkko Monthan, 38, raapusti seuran kanssa vuoden mittaisen kontrahdin.

– Sama juttu kuin aiempinakin kesinä. Keväällä oli taas selkeä fiilis, että meikäläisen pelit on pelattu. Pertun (Kytöhonka) tuleminen päävalmentajaksi ja hänen ajatuksensa pelistä saivat nuoren miehen pohtimaan jatkoa. Ajattelen itse myös, että salibandynpelaajaksi tullaan pelaamalla ja voimanostajaksi tullaan punttisalilla. Tämä näkökulma teki minuun suuren vaikutuksen. Kesätreeneissä mennään pelaaminen edellä ja pakko myöntää, että kivaltahan tämä taas tuntuu, Monthan kommentoi.

Lappeenrantalaisten joukkue on uudistunut paljon ja moni avainpelaaja vaihtoi maisemaa. Monthan lähtee silti kauteen erittäin luottavaisin mielin.

– Joukkue on erilainen kuin ennen. En edes vielä tunne kaikkia nimeltä ja tällä hetkellä eniten pistää silmään rosterin pienuus. Kyllähän nämä pojat pelata osaa. Sen päälle on hyvä rakentaa.

Monelle hyökkääjälle harmaita hiuksia tuottanut ”Monttu” on pelannut uransa aikana Salibandyliigassa 174 ottelua ja keikkunut vuodesta toiseen torjuntatilastojen kärkipäässä. Alkava kausi on isokokoiselle maalivahdille jo yhdeksäs NST:n edustusmiehistössä. Monthan täydentää NST:n maalivahtikolmikon, johon on aiemmin jo kiinnitetty Ville Nilosaari sekä Juha Ahtiainen.

NST:n päävalmentaja Perttu Kytöhonka on tyytyväinen joukkueen maalivahtiosastoon.

– Hieno juttu, että Monttu jatkaa. Hän tuo joukkueeseen valtavasti kokemusta ja positiivista johtajuutta. Samalla on helppo ennustaa, että koko maalivahtiosastomme tulee olemaan joukkueellemme iso vahvuus., Kytöhonka veisteli sopimuksen synnyttyä.

NST:n harjoitusottelut jatkuvat ensi viikolla, kun se kohtaa Josban sekä LeBan.

Lue myös:
Kesähaastattelussa NST:n 300 liigapisteen mies – odottaa Divari- ja sorsanmetsästyskautta
Tässä on NST:n ensi kauden joukkue
Divariin pudonnut NST saa uuden valmentajan Sveitsistä: ”Seuralla on upea historia”

4 comments

  1. Meinasin antaa olla, mutta ei pysty:-D.

    Tässä nyt taas kerran, sorry ja anteeksi jo etukäteen, toisessa ketjussa oli vääntöä fysiikka valmennuksesta, mihin itse jälleen ”lahjakkaasti” otin osaa. Siellä herrat Kytöhonka ja Hänninen, googlettakaa jos ette tiedä ketä nää on, esitti mielipiteitään harjoittelussa.

    Jäin sitten itsekseni pohtimaan, miksi en pysty täysin ymmärtämään. Ja sitten tuli ahaa elämys, nää mun nimeämät ”moderinit tavat” ovatkin kaikkea muuta kuin moderneja, nehän on ihan samaa mitä itse kivikaudella tehtiin, ilman mitään valmentajia! Pelattiin ja pelattiin, kesät talvet, ajeltiin fillareilla siinnä välissä uimaan jne. Toki sillä erotuksella, että tuolloin ei ollut mitään sählyä tai salibandyä edes olemassa ja pelattiin kaikenlaisia lajeja, koriksesta pesikseen ja fudiksesta lätkään, kaikki ei tykännyt kaikesta täysillä, mutta mun mielestä yhtä pahoja raja-aitoja ei ollut kuin nykyään, siis ei ainakaan meillä junnuilla, ainoat raja-aidat oli että seurassa ei saanut pelata lätkää ja fudista samaan aikaan, vaikka ois halunnut. Mutta omaehtoisesti pelailtiin. Ehkä sitten tässä kohtaa ideologia oli liian lähellä omaa itseä, ettei ns. nähnyt metsää puilta ja osannut ajatella, että itse on joskus tehnyt jotain ”oikein” ja kaikki tämä ilman sykemittareita ja sykerajoja yms. muita laitteita mistä allekirjoittanutkin on täällä vouhkannut. En nyt siltikään väitä niitä turhiksi, ainakaan nykyään, kun on ns. vanhempi valtiomies:-D. Kiitos Perttu ja Antti ajattelun herättämisestä, pitääpä pohtia lisää ja miettiä uudestaan, jälleen kerran, omia mielipiteitä. En nyt kuitenkaan ihan vielä täysillä ole teijän kelkassa, niinku en oo kenenkään muun kelkassa;-)

  2. ps. Paskaa puhuu Monttu kun väittää, että salilla ei tuu pelaajaksi. Katoin riion kisoja ja etenkin raskaansarjan painonnostajat oli aika urheilullisen ja sähäkän näköisiä äijiä:-DD

  3. S7, olet ytimessä! Ehkä omalta osaltani lisää myöhemmin.