Kovia nimiä kakkosdivisioonaan – liigajoukkueen akatemiaan kaksi lajilegendaa

Lasse Salminen (vas, nro 41) edustaa ensi kaudella Nokian KrP Akatemiaa. Kuva: Elmeri Elo

Lasse Salminen (vas, nro 41) edustaa ensi kaudella Nokian KrP Akatemiaa. Kuva: Elmeri Elo
Lasse Salminen (vas, nro 41) edustaa ensi kaudella Nokian KrP Akatemiaa. Kuva: Elmeri Elo

Miesten salibandyn 2. divisoonassa pelaava Nokian KrP Akatemia julkisti viime viikolla viisi kovan luokan pelaajasopimusta. Lasse Salminen liittyy joukkoon KrP:n liigajoukkueesta, Visa Rikala M-Teamista ja Sami Nyman, Jesse Niittymäki sekä Janne Suoniemi Tampereen Ilveksestä.

Salminen siirtyi viime kauden jälkeen Raumalta Nokialle, mutta pelaa nyt siviilikiireiden vuoksi kakkosdivisioonassa. Laiturina ja puolustajana liigakentillä esiintynyt ”Pöllö” on pelannut 365 Salibandyliigan runkosarjan ottelua tehoin 304+179=483. Liigauran joukkueita ovat olleet Gunners, Classic, FBT Pori, Nokian KrP, Koovee ja SalBa.

Urallaan loukkaantumisista kärsinyt Nyman päätti liigataipaleensa kesken kauden 2013-2014. Sen jälkeen armoitettu maalintekijä on ollut Ilveksen kantavia voimia iskien viime kaudella tehopisteet 52+31=83 runkosarjassa. Nyman pelasi liigaurallaan 332 runkosarjan ottelua tehopistein 380+205=585. Liigatasolla hän puki päälleen Gunnersin, Classicin ja Nokian KrP:n peliasut.

Rikala palaa Nokialle kahden Helsingissä vietetyn kauden jälkeen. Rikala on vääntänyt urallaan 132 Salibandyliigan runkosarjan ottelua pistein 29+39=68 KrP:n ja M-Teamin riveissä.

Suoniemi on pelannut seitsemän kautta Salibandyliigassa edustaen Nokian KrP:ta. Otteluita on kertynyt 113 ja tehopisteitä 21+15=36. Niittymäki on kerännyt tililleen 13 liigaottelua Trackersin paidassa, mutta jäi tuolloin tehopisteittä. Viime kaudella hän oli Sisä-Suomen 2. divisioonalohkon paras pistemies tehopistein 57+26=83.

Lähde: Nokian KrP Akatemia Facebook-sivu

Päivitys 8.8. Klo 16.22: Rikala edusti M-Teamia myös Divarissa kaudella 2014-2015

9 comments

  1. Kova joukkue tulee kakkoseen. Tarkoittaako akatemia tässä myös nyt sitä, että tämä on liiga-krp:n farmi ja sieltäkin voi tulla vielä vahvistuksia kakkoseen / liigajoukkue voi tarpeen tullen täydentää rivejään akatemiasta?

  2. Kyseinen akatemiajoukkue korvaa 2.divarissa v&l:n ja suuri osa pelaajista on viimekauden v&l rungosta, lisänä titty tämä julkistettu kova nippu sekä mahd.liigavahvistukset.

  3. Totta. Rikala edusti M-Teamia myös Divarissa kaudella 2014-2015. Korjattu.

  4. Ei taida KrP:n liigaringissä olla uhtään niin kovaa miästä etyä mahtus akatemian kokoonpanoon.

  5. Pöllö on siirtynyt sen verran usein, että pakkohan niistä on uutisoida, että hitaammat pysyy perässä.
    Kova nimilista on 2.divariin, mutta eri asia miten pelit menee. Sen verran kova sarja on tuokin nykyään, että jos kesällä ei ole paljon treenit maistunu niin syksyllä tulee ainakin kylmää kyytiä. Ainakin Tampereen Hervannan suunnalla eräs karsinnoissakin käynyt jengi treenaa kovaa koko kesän…

  6. Taitaa Ipan säbäura olla kohtapuolin ohi.
    Pelaakohan Nyhve yhtään vieraspeliä.
    Mut kotona paukkuu ihan varmaan.