Lajilegenda Janne Tähkä ei usko Jarkko Niemisen salibandymenestykseen: ”Pyöräilen Tampereelle, jos hän mättää maaleja”

Janne Tähkä tunnettiin tempuistaan ja hikipannoistaan. Kömpelöitä puolustajia tämä taituri vei 100-0. Kuva: Mika Hilska

Janne Tähkän henkinen koti salibandyn saralla on aina ollut HIFK:ssa. Kuva: Henri Pitkänen
Janne Tähkän henkinen koti salibandyn saralla on aina ollut HIFK:ssa. Kuva: Henri Pitkänen

B-junioreiden SM-sarjapaikkoja jaettiin viikonloppuna ympäri Suomea. Vaasan karsintaturnauksessa oli mukana HIFK, jonka valmentajana toimii ikoninen salibandyhahmo Janne Tähkä. Pääkallo.fi istahti legendan kanssa juttutuokiolle, ja tuttuun tapaan värikästä asiaa piisasi.

Ensi kuussa 46 vuotta täyttävä Janne Tähkä on suuren yleisön keskuudessa edelleen ehkä Suomen kautta aikojen tunnetuin salibandypelaaja, ja hänessä on sellaista luontaista karismaa, jota on hankala selittää. Vuosikymmen sitten 2006 lopullisesti SPV:n paidassa liigauransa paketoinut Tähkä tiesi aina, että pelihommien jälkeen on valmennustouhujen aika.

– Valmennuspuuhat alkoivat siellä uran loppupuolella vanhemman pojan myötä, ja koska olen ammatiltani lastenhoitaja, olen aina rakastanut tehdä duunia lasten kanssa ja halunnut olla urheilun kanssa tekemisissä. Lajiksi valikoitui salibandy, kun sitä silloin aikuisiällä tuli eniten pelattua, vasta 24-vuotiaana salibandyn pariin jääkiekosta siirtynyt Tähkä kertoo Botniahallin kahviossa samalla, kun teippaa oman suojatin nilkkaa pelikuntoon ennen ratkaisevaa OLS-ottelua.

Aikuisjoukkueiden pariin Tähkää on ollut turha kysellä, eikä sitä kannata tehdä jatkossakaan.

– Haluan tehdä töitä nimenomaan junioripuolella jatkossakin. B-junnut alkavat olla jo vähän turhan vanhoja, Tähkä naurahtaa.

HIFK:n B-juniorijoukkue on todella tuore tapaus, ja sen syntytarina on melko poikkeuksellinen.

– Jätkät alkoivat kerätä jengiä kasaan keväällä WhatsAppissa, ja tässä on nyt pelaajia seitsemästä eri porukasta. Pojat halusivat jostain syystä minut siihen valmentamaan, ja mä halusin taas Geon (ex-liigapeluri Finell) kaveriksi tähän. Tässä on paljon tuttuja poikia jo aiemmilta vuosilta, ja harvoin B-ikäisenä enää pelaajat itse kokoavat joukkuetta ja päättävät valmentajan, ellei kyseessä ole sitten joku höntsäporukka, omaa Kaapo-poikaansa joukkueessa luotsaava Tähkä kertoo intoa puhkuen.

Peliohjaaja Tähkä

216 liigapelissä 196 maalia ja 100 syöttöä Team Botbyn, Viikinkien (SSV:n), HIFK:n, Josban ja SPV:n riveissä kerännyt Tähkä muistetaan pelaajauraltaan värikkäänä velikultana ja taiteilijasieluna, jota ei aina puolustaminen niin kiinnostanut, mutta jonka nimeä ei tarvinnut pitkään etsiä pistepörssiä selatessa. Hän kokee olevansa valmentajan roolissa vaativa.

– Näen itseni enemminkin peliohjaajana, ja tykkään kutsua itseäni sillä nimellä. Olen varmaan jätkien mielestä aika vaativa valmentaja, ja kun asioita tehdään, niitä pitää tehdä täysillä. Vedetään tosissaan, muttei hampaat irvessä, sillä ykkösjuttu on se, että pelaamisen pitää olla aina hauskaa niin junnuissa kuin aikuisissakin. Nautin tästä suunnattomasti, ja toivon että se välittyy myös pelaajille, ennen jääkiekkouraa nuorempana myös esimerkiksi jalkapalloa sekä pesäpalloa pelannut Tähkä paaluttaa.

Vapaamieliselle ja taiteelliselle ilmaisullekin on oma tilansa, kunhan se palvelee joukkuetta.

– Silloin kun tehdään asioita joukkueen eteen ja edistetään oman porukan pärjäämistä, näen, että aika lailla kaikki on sallittua. Totta kai pitää olla tietty pelitapa, ja kun tämäkin joukkue on nyt laitettu nopealla aikataululla kasaan, on tärkeää, että kaikki ovat samalla sivulla, Tähkä muistuttaa pelin ”vakavammasta” puolesta.

Tähkää penkin takana seuratessa käy selväksi, että hän elää peleissä vahvasti mukana.

– Kyllähän valmentajan pitääkin elää mukana, eikä se oikein toimi, että vain seistään hölmönä ja ollaan ylirauhallisia. Pelit ovat tiivistunnelmaisia tapahtumia, ja sen, että on itsekin messissä, pitää välittyä pojillekin, viime vuonna suomalaisen salibandyn Hall of Fameen numerolla viisi valittu Tähkä sanoo.

Tästä miehestä puhuttaessa vanhaa kunnon ilmaveiviä ei voida sivuuttaa. Sitä pelaajille ei ole tarvinnut koskaan opettaa.

– Eiköhän niistä hommista ole onneksi jo sen verran aikaa, että ne ovat hienosti jo unohtuneet. Menköön jokainen omilla vahvuuksillaan, se on paljon parempi niin, Mr. Ilmaveivi hymyilee aavistuksen vaivaantuneena.

Tähkä pelasi pitkällä urallaan monen erilaisen valmentajan alaisuudessa, mutta yksi on ylitse muiden.

– Olin onnekas, sillä sain pelata usean todella hyvän valmentajan joukkueissa. Pasit Kokko ja Tilander, (Juha) Jäntti ja Nykky tietysti tulevat esimerkiksi mieleen. Muut sallivat ehkä enemmän tunteen ottaa vallan pelatessa ja ruokkivat sitä, mutta eniten pelistä ja pelaamisesta opetti Joensuun aikoina Antti Ruokonen, Tähkä muistelee ”Ruoskaa” lämmöllä.

Joensuun vuodet 2000-2003 ovat muutenkin piirtyneet syvälle mieleen, vaikka palkintokaappiin tulikin vain kaksi hopeista ja yksi pronssinen mitali.

– Josbassa ja Joensussa oli hienoa yhteisöllisyyttä, kun pelattiin ja harrastettiin tosissaan. Joukkue oli tosi tiivis, ja toiminnassa oli sellaista helppoutta ja hyvyyttä, jota on varmasti monella pienemmällä paikkakunnalla. Kaupunki ja ihmiset ovat todella ihania, Tähkä hehkuttaa Pohjois-Karjalan helmeä.

Janne Tähkä tunnettiin tempuistaan ja hikipannoistaan. Kömpelöitä puolustajia tämä taituri vei 100-0. Kuva: Mika Hilska
Janne Tähkä tunnettiin tempuistaan ja hikipannoistaan. Kömpelöitä puolustajia tämä taituri vei 100-0. Kuva: Mika Hilska

Joensuun jäähallitallenteita kaipaillen

Tähkä ehti urallaan voittaa kaksi SM-kultaa (HIFK 2000 ja SSV 2004), kaksi hopeaa (Josba 2002 ja 2003) sekä kolme pronssia (Viikingit 1996, HIFK 1998, Josba 2001). Maajoukkueessa hän edusti Suomea kuusissa arvokisoissa, ja niistä vuonna 1995 voitetun EM-kullan lisäksi mukaan lähti kolme MM-hopeaa sekä kaksi pronssia. Kaikkiaan maaotteluita kertyi Suomi-paidassa 69 tehoin 30+28=58. Muistoja vuosien varrelta on monenlaisia.

– Voitot tietysti ovat jääneet mieleen, ehkä siksikin ettei niitä sitten niin hirveästi kuitenkaan tullut. Isot tapahtumat muistaa aina, ja esimerkiksi Joensuun vuosien finaalit täpötäydessä jäähallissa ovat sellaisia juttuja, ettei niitä silloin osannut arvostaa tarpeeksi. Jos jollain on tallessa niitä jäähallipelejä kokonaisuudessaan, olen valmis hakemaan niitä vaikka mistä. Olen nähnyt silloin tällöin jotain klippejä, mutta olisi niin siistiä, jos ne olisi jollain tallessa vaikka DVD:llä tai tikulla, urallaan myös Ruotsissa Linköpingiä sekä Sveitsissä Klotenia edustanut Tähkä vetoaa salibandyväkeen.

Nykyään valmentaminen ja muut kiireet pitävät miestä sen verran liikkeessä, että liigasalibandylle ei ole kauden aikana paikan päällä aikaa. Onneksi pelejä voi seurata vaivattomasti tänä päivänä netinkin välityksellä.

– Viime kaudella oli ihana tilanne, kun netin kautta pelejä oli tarjolla niin paljon, että pääsi oikeasti valitsemaan. Sellaista kahden ja puolen tunnin vapaata aikaa ei oikein ole, että lähtisin hallille pelejä katsomaan, mutta median välityksellä seurailen kyllä. Toki olen siinä mielessä perinteinen suomalainen, että isot pelit, maaottelut ja finaalit ovat sellaisia, että sitten lähdetään kyllä katsomaan, kun on mitaleita jaossa, Tähkä tarkentaa.

Salibandyn ikämiespeleissä Tähkän nimeä ei ole näkynyt, ja syy tälle on selvä. Mieli on nuori, mutta kroppa ei.

– Kiekkoa ja kaukalopalloa on tullut lähinnä pelattua, mutta nekin jäävät varmasti nyt vähän sivummalle. Salibandya ei enää pysty, sillä hermo ei kestä sitä, että pää sanoo sellaisia asioita, joita kädet ja jalat eivät voi toteuttaa. Kävin ottamassa aikanaan muutaman femman ja kympin, ja totesin sen jälkeen, että eiköhän tämä ollut tässä, Tähkä nauraa.

Viime vuoden joulukuussa Tähkä valittiin ensimmäisten joukossa suomalaisen salibandyn Hall of Fameen. Ja ansiosta. Kuva: Salibandyliiga
Viime vuoden joulukuussa Tähkä valittiin ensimmäisten joukossa suomalaisen salibandyn Hall of Fameen. Ja ansiosta. Kuva: Salibandyliiga

Mikke ja Jakke

Janne Tähkä oli ja on kiistatta salibandypersoona isolla P:llä. Ajoittain esille nousee keskustelua siitä, onko nykysalibandyssa samanlaisia väriläiskiä kuin aikanaan, mutta Tähkän mukaan niitä on jopa enemmän kuin wanhaan hywään aikaan.

– Jokainen on erilainen persoona, mutta kyllähän niitä on vaikka ja kuinka. Nyt takaisin Suomeen palasi yksi suosikeistani, eli Jani Kukkola. Aina sattuu ja tapahtuu, kun hän on kaukalossa, ja on hauska nähdä taas ”Kukkonen ja Kapala (Lauri Kapanen)” yhdessä pelaamassa. ”Tuutsi” Kiviranta on mielestäni jäätävän upea persoona, Kohoset ovat sellaisia edelleen, ja Tampereella on monta, kuten esimerkiksi tämä meidän kaikkien rakastama takatukka Classicista (Lassi Vänttinen). Lisäksi Mikael Järvi on totta kai yksi, vaikka hän nyt kai onkin vapaana agenttina. Tommy Koposelta vaan puhelua ”Mikelle” ja mies Seinäjoelle – minä ainakin kannatan, Tähkä vinkkaa virnistellen.

Pelaajien taso on noussut lajin mukana, ja värikkäät persoonatkin ovat Tähkän mukaan monipuolisempia ja erilaisia kuin ennen.

– Pelaajat ovat parempia kuin aiemmin, ja nykyään pelataan vielä enemmän joukkueen eteen. Ei ole mitään surffailijoita, jotka tekevät oman pään mukaan asioita, eikä nykysalibandy anna sijaa sellaiselle, että puolet tekevät jotain muuta. Ehkä persoonia on jo niin paljon, ja he eivät ole aina niin näkyviä, että ne hukkuvat ja ihmiset eivät osaa erottaa niitä. Kaikissa lajeissa on aina ollut ja tulee aina olemaan suuria pelaajia ja urheilijoita, ja eiköhän tuohon Usain Boltinkin paikalle lähivuosina joku uusi tähti tule, Tähkä povailee.

Loukkantumisen takia toistaiseksi sivussa olevan Jarkko Niemisen siirtyminen tenniksestä salibandyn puolelle Classicin riveihin on ollut asia, joka on herättänyt paljon mielipiteitä puolesta ja vastaan niin lajiväen kuin ulkopuolistenkin keskuudessa kevään ja kesän aikana. Myös Tähkältä täytyy kysyä, mitä hän kohu-uutisesta on ajatellut. Ensimmäistä kertaa haastattelun aikana mies pohtii hetken vastaustaan.

– Jarkko on myös hieno persoona, ja yksi omanlaisensa suomalainen supermies. Toivon olevani väärässä, mutta näen tämän kuitenkin täydellisenä mainostemppuna, eikä hän kyllä Esa Karjalaisen tyyliin paina kiertorannareita puolesta kentästä sisään. Jos olen väärässä, ja hän mättää (Tero) Karppasen tyyliin maaleja jonkun 30-40 kappaletta, ajan pyörällä Tampereelle ensi keväänä katsomaan Classicin pudotuspeliä, Tähkä lupaa ja jatkaa:

– Hän on huippu-urheilija, ja varmasti todella hyvä lyhyissä liikkeissä sekä suunnanmuutoksissa, mutta on meillä tässä kyllä hirveän huono laji kyseessä ja valmentajat ovat tehneet paljon turhaa työtä, jos silloin tällöin lajia pelannut kaveri pärjää tässä meidän jo melkeinpä puoliammattilaissarjassa. Aion kyllä katsoa ne pari minuuttia sitten, kun hän ensimmäisessä pelissä kentällä on, Tähkä naulaa ja rientää valmistamaan joukkuettaan oululaisten kaatoon.

Niin, ja se peli sitten? HIFK kaatoi Tähkän ja Finellin johdolla OLS:n todella värikkäiden vaiheiden jälkeen 10-11, ja näin tuore kokoelmajoukkue nappasi suoran B-nuorten SM-sarjapaikan tulevalle kaudelle. Taitaa siis olla niin, että aina peleissä sattuu ja tapahtuu, kun Tähkä on edes penkin takana.

Edit: Artikkelin kommentointi suljettu useiden asiattomien viestien takia.

71 comments

  1. Videoklippi finaalista on selvästi ajalta ennen Superfinaalia! Tuollaista menoa voi olla vain pelaavan joukkueen kotihallissa. Eiköhän palata nopeasti takaisin toimivaan finaalimalliin. Vai onko Salibandyliigan johto hirttäytymässä yhden finaalin järjestelmään?

  2. Ulkopuolelta en sano mitään asian todenperäisyyteen, mutta tuollainen toiminta ei todellakaan kuulu salibandyyn eikä mihinkään urheiluun!

  3. Ensinnäkin arvostan Janne Tähkää ja hänen persoonaansa todella isosti. Sen sijaan HIFK Salibandy on mennyt aivan naurettavaksi näiden #cmonrödä #viärifk yms juttujensa kanssa. Seurassa pörrää kumminkin samat Jouni Ritarit kuin aiemman floppauksen kanssa. Miesten edustusjoukkue ei muuten treenannut kertaakaan viime kaudella. Ainut mikä tässä jutussa herätti kysymyksiä oli se, että missään nimessä tuo joukkue ei ollut poikien kasaama.

  4. Paljon muuten päättyi Indians-HIFK en löytänyt Twitteristä mainintaa, oletettavasti siis #cmonrödä hävisi.

  5. Vastauksena epäilyysi nykyisen b-junnujen joukkueen kasaamisesta, on pakko todeta että pojat kasasivat todellakin joukkueen keskenään. Ainoastaan viimeiset kaksi poikaa valittiin joukkueeseen valmennuksen toimesta. Muu joukkue kasattiin yhden -00 porukan ja yhden-99 porukan ympärille. Pojat löysivät toisensa ja keräsivät ympärilleen lisää hyviä pelaajia ja hyviä tyyppejä. Valmentajakseen pojat itse halusivat Tähkän. Joukkue pääsi viime viikonloppuna suoraan SM-sarjaan puhtaalla pelillä karsinnoista.

  6. Indians voitti Hifk:n 13-5. Luin tuloksen Hifk;n nettisivuilta. Ei tämä sen vaikeampaa ole kun ottaa vaan herneen pois nenästä tai laittaa korkin kiinni. Paljastit juuri sekavalla viestilläsi itsesi.

  7. Salibandy on muuttunut paljon Tähkän ajoista. Enää ei ole kömpelöitä puolustajia ja menestyä voi lajissa muutenkin kuin ”maaleja mättämällä”.

  8. Kertooko tarina, että ajettiinko se clasun pelaaja paskaks?
    Ollu itekki jonkilainen fani Tähkän pelaaja aikoina siitä peukku. Valmentaja ”uraa” seuranneena huomannut, että jättänyt lähinnä rauniot jokaiseen joukkueeseen, missä käynyt ohjaamassa peliä.

  9. Olin viikonloppuna seuraamassa Vaasan karsintoja ja itse en huomannut mitään törkeyksiä Hifk:n valmennukselta.
    Koko joukkue käyttäytyi asiallisesti/ammattimaisesti minun mielestä.
    Huomasin kumminkin selvästi että Hifk:n pelaajat on todella tiivis ryhmä ja se voi luvata hyvää tulevalle kaudelle.
    Vaasa joutuu viellä jännittää ensi viikonlopun.

  10. Facebook.com/loistavaduuni löytyy maalikooste SB Vaasa – HIFK pelistä jonka ifki vei lopulta 2-6

  11. Vaikka artikkelin varsinainen aihe onkin Janne Tähkä ja hänen luotsaamansa juniorijoukkue, niin ei ole suotavaa, että keskusteluun on vedetty mukaan alaikäisiä lapsia (nimeltä). Emme hyväksy vastaavia kommentteja jatkossakaan. Kommentit tullaan poistamaan. Jos linja ei muutu, niin kommentointi suljetaan.

  12. Täähän keskutelu tyhjeni kerrasta;) Hienoa, että HIFK ja Tähkä herättävät keskustelua tässä lajissa. Nyt ja jatkossa.

  13. Ymmärrän että kirvoittaa mieliä, kun Hifk b on saanut valtakunnan parhaan valmennuksen. Isolla sydämellä pelaajat sekä valmennus. Lakki päästä!

  14. Upeeta kun Janne Tähkä on tullut takaisin salibandyn pariin. Hän oli ensimmäinen salibandyn pelajaa joka tunettiin lajin ulkopuolella. Vielä parempi jos ehtisi kiireiltään katsomaan pelejä livenä ja toteamaan lajin kehitys, lajin legenda joka tunnistetaan vieläkin katsomossa.
    Samoin voisi tehdä Mika Kohonen ja Tero Tiitu joilla on enemmän annettavaa junioreille kun nyt pelikentillä jossa päinvastoin vievät pelipaikan tulevaisuuden Tähkiltä.

  15. Asian ydin: tuskin monikaan pitää suotavana toimintana tapaa, jossa joukkuelajin valmentaja käskyttää pelaajaansa telomaan vastustajan pelaajan, kovaan ääneen
    kaikkien kuullen.

  16. Pääkallo.fi:lle = miksi ette vaadi esim. Facebook kirjautumista kommenttipalstalle? Tai pakollista nimimerkin luomista? Vähentäisi tyhjänpäiväistä huutelua tällä palstalla.

  17. Sittenhän voisi kuopata koko keskustelun, koska ei täällä nytkään mikään hirveä liikenne ole suhteessa ilmoitettuihin ”erillisiin kävijöihin”

  18. Herra Lehmus puhuu aika asiaa!
    Sunnuntaina lohko voittajat Hifk ja Ols kohtasivat ottelussa voittaja suoraan sm sarjaan.
    Lauantain pelien jälkeen oli aika selvää kun oli seurannut Ols:n vakuuttavavia otteita peleissä
    että Ifkillä ei tule olemaan mahdollisuuksia kaataa vahvan Ols:n.
    Toisin kävi!
    Näytti siltä että Hifk antoi Oululais ryhmän pyörittää ja Ifk iski nopeilla vastahyökkäyksillä maaleja.
    Näin maallikon silmissä näytti siltä että Ifk:n valmennus oli laatinut selvän taktiikan
    Taitavamman Ols:n kaatamiseksi ja jos taktiikka oli tämä niin se onnistui täydellisesti.
    Oli ilo seurata rehtiä ja hienoa salibandyä ja jännitys säilyi aivan loppuun asti.
    Näin olin todistamassa että taktisesti parempi joukkue voitti.
    Toivottavasti ensi viikonloppuna nähdään saman tasoisia pelejä:)

  19. Osittain samaa mieltä Edellisen kanssa. Melko hyvin toi ”Osku” on kuitenkin pysynyt omassa käytössä, joten sen suhteen mulla ei ole mitään perusteluja kiristää kommentoinnin kriteerejä. Se vain tappaisi keskustelun.

  20. Jaahas täältä lähtenyt viesti niin maan per??leesti, mun kommentti oli yhteen poistettuun. Nyt aika orpo. Oskun linjoilla, hyvin on nimimerkki pysynyt omana. Tähkä voi olla hyvä, mutta ei kyllä mun mielestä maan paras siltikään. Tosin en superasiantuntija tästäkään asiasta, mutta jonkun verran nähnyt. Liian helposti menee pata kaverilla jumiin, valmentajanakin…

  21. Kirjoitetaan viesti uudelleen noudattaen yllä olevaa ohjeistusta (vaikka en viimeksikään maininut ketään junioripelaajaa nimeltään), mutta:

    Kaikella kunnioituksella herran salibandyuraa kohtaan ja siitä mitä hän on tehnyt lajin eteen, mutta mitä tulee junioriurheilun suhteen niin hänen tulisi pidättäytyä vaikka nimmareiden jakamisessa. Sen verran härskiä oli herran toiminta kaksi kautta sitten eräässä C1-pudotuspelissä – mikä jäikin herran viimeiseksi SSV:ssä. Jos katsomoon asti kuuluu herran ohjeistus pelaajalleen, että ”pidä huoli ettei (vastustajan) numero XX pelaa vaihtoakaan”, niin sitten on jotain pielessä.

    Toivottavasti näitä ei hiljaisesti hyväksytä ”koska sattuu ja tapahtuu”. SSV sentään toimi oikein. Ja toivottavasti tämä kommentti on nyt linjassa annettuun ohjeistukseen.

  22. Voi näitä reppanoita jotka jaksavat haukkua ja vain siksi että kyse on HIFK:sta. Joudutte ikävä kyllä seuraamaan sivusta seuran uuttaa nousua äijissä ja junioreissa. On oikeastaan upeata että nämä pölvästit saavat äänensä kuuluviin, koska muuten emme tietäisi heidän tuskansa määrästä mitään. Toinen asia mikä kertoo pölvästien suuresta viisaudesta on se, että aina muistellaan niitä menneitä aikoja jne. ja toivotaan seuran tuhoa – voi elämä että on hienoa kun pölvästit kiemurtelevat menneessä ja hikoilevat itsensä edelleen uneen.

  23. On ollut mielenkiintoista lukea näitä kommentteja!
    Haluaisin tässä kertoa että aikoinaan joukkue nimeltä Team Botby aloitti kaveri porukassa pelailee yhdessä puotilan yläasteella.
    Seuraavana vuonna päätettiin että mennään kokeilemaan sarjaan joka silloin oli 2 div alin sarja ja kaksi lohkoa.
    Ensimmäinen kausi meni nappiin ja noustiin suoraan 1 divariin.
    Toisena vuonna muuan Vuosaaren Viikingit otti liiga paikan nenämme edestä.. Mutta seuraavana vuonna nousimme liigaan ja kaveriporukalla pelasimme 4 kautta sm tasolla.
    Elikä on hienoa nähdä että tällaista tapahtuu viellä.
    Sen verran viellä että Geo Finell oli mukana alusta asti ja J.Tähkä pyydettiin meidä joukkueeseen muutaman kauden jälkeen kun olimme sekanneet salibandy lehden tilastoja ja huomasimme erään kaverin nimeltä Tähkä joka pelasi 3 divarissa ja oli tehnyt muutamassa pelissä tod.paljon maaleja.
    Soitimme hänelle ja näin saimme tulevan legendan meidän joukkueeseen.
    Resursit sitten eivät riitäneet enään liigassa pelaamiseen niin näin solmittiin sitten sopimus Ifkin kanssa ja nimi muuttui
    Hifk joukkuetta vei sitten eteenpäin mm kaverit nineltä Mika Kaltala Mikko Saarenoja ja myös Ritari
    On hienoa että Ifk henki on taas herännyt salibandyyn.
    Tsemppiä kauteen joka ikäryhmässä Hifk!

  24. Nyt näyttää että syntyi hieno jengi, jolla on hyvät valmentajat! On hienoa että HIFK herättää näköjään aina tunteita. Niin pitääkin. On todella ikävää että täällä mennään aina negatiivisen kautta. Sitä se kateus ja katkeruus tekee. Miksi, sitä en tiedä. Kaikkea hyvää joukkueelle. Näköjään selvä piristys, koska ennen kautta jo näin kovin tapetilla ja arvostelun kohteena.

  25. Toivottavasti uusi pelinohjaaja saa näistä ”metropolihuipuista” irti enemmän kuin esim. Granissa saatiin.

    Oli muuten törkeää ”kannatusta” vaasalaisyleisöltä. Onneksi parempi voitti.

  26. Se on pelkästään positiivinen asia että futiksesta ja lätkästä tuttu kannatustoiminta saapuu pikkuhiljaa salibandyn pariin mm. TPS:n A-junnujen ja nyt Vaasan mukana. Jos lajia meinataan saada eteenpäin myös katsojamäärien osalta, täytyy katsomoissa alkaa olemaan tunnetta ja paloa. Toki henk.koht törkeydet pitää jättää pois, mutta tämä laji on täynnä aika herkkähipiäistä porukkaa niin katsojien, pelaajien kuin varsinkin tuomareiden osalta. Katsomon kunnon paine peleissä valmistaa myös pelaajia ja tuomareita isompiin peleihin kuten yksittäisiin finaaleihin, joissa pitää pystyä pelaamaan/vislaamaan kovassa metelissä ja paineen alla. Kotikatsomoista pitää tehdä se kuudes kenttäpelaaja, vai kuka voi sanoa nauttineensa tunnelmasta esim. SSV:n peleissä Pasilassa… Ja ei, pelkät läpsyttimet Veikkauksen sponssaamana ei riitä, ne pitäisi ensimmäisenä kieltää.

  27. Vi**n haistattaminen suureen kuoroon ei minusta ole tervetullutta mihinkään. Ehkä olen sitten liian sivistynyt urheilukatsomoihin. Fanikulttuuria ja tunteita voi mielestäni olla ja näyttää ilman haistatteluakin.

  28. Joo ei välttämättä sovi, mutta tuo ”Helsingin ifk – haistakaa v***u” chantti on tuttu niin HIFK:n vierasotteluissa futiksessa ja lätkässä eli lienee sieltä apinoitu. Stadilainen punainen herättää tunteita, varsinkin myös vastaan, kehäkolmosen ulkopuolella. Noikin huudot ansaitaan, ei siellä kukaan laula ”salibandyclub Classic haistakaa…” HIFK tunnetaan kaikkialla

  29. ”Se on pelkästään positiivinen asia että futiksesta ja lätkästä tuttu kannatustoiminta saapuu pikkuhiljaa salibandyn pariin”

    Ei se nyt ihan pelkästään positiivista ole! Varsinkin kun nimimerkkisi viittaa kannattamiseen jossa negatiivisia puolia lienee enemmän kuin positiivisia, eikä vie lajia millään tavalla eteenpäin. Kyllä salibandyyn pitäisi luoda katsomokulttuuri ihan itse, eikä apinoida syrjäytyneiden käyttäytymistä jonkun muun lajin parista. TPS:n kannattajat kevään PASM-loppupeleissä olivat omasta mielestäni aika lähellä (no, olihan heilläkin se ”kännireissu” Tampereelle jossa lähti jo vähän laukalle, mutta kotipeleissä siis) sitä mitä soisin nähtävän enenevässä määrin muuallakin…

  30. Hifkillä on 10 juniori joukkuetta

  31. Ja laulu jatkuu. Hienoa huomata kuinka jengi ja valmennus herättää tunteita. Ei mikään muu jengi ole ollut tällasen ryöpytyksen kohteena. 🙂 Hienoa pojat ja valmennus, jatkakaa valitsemallanne tiellä. Näyttäkää mistä kana pissaa. En gang och alltid, punanen on kaunista vaikka merkattu jengi onkin jo.

  32. Kateus pitää ansaita ja HIFK:n perinteet sekä tunnettavuus on ne aina ansainnut. Isoja urheilubrändejä soisi tulevan muutenkin salibandyn pääsarjoihin lisää. Kyllä se vain niin on, että ihmisiä kiinnostaa sata kertaa enemmän HIFK kuin EräViikingit vaikka varmasti lajillisesti tuntemattomampi näistä parempi. Samoin tunteita herättää ja katsojia kerää mm. TPS. Ketään lajin ulkopuolelta ei kiinnosta nämä salbat, peliveljet tai lasbit. Niin se vain valitettavasti on. Olkaa IFKin jätkät ylpeitä seurastanne ja joukkueestanne, olette sen ansainneet. Ja aika harva täällä nyt itkee tai kirjoittelee LaSBin huikeasta 11-1 voitosta SPV:stä ja liiganoususta… Kun vaan ei ole mediaseksikäs niin ei ole.

  33. Juurikin näin. Asetelmat näköjään valmiina kauden alkuun. Jotain kertoo jengin kiinnostavuudesta, että ainoana uutena ryhmänä kutsuttiin mm. Mestareiden Cupiin. Hienoa kuinka muilla jo karvat pystyssä. Ei tunnu tommosta kuraa tulevan esim. Jokereille, Hakille tms. joukkueille. Kuten aikaisempi kirjoittaja totesi, olkaa jengistä ylpeitä, Eikös se niin ole, että jokainen haluais kerran elämässään Stadin punasissa pelata tai Ferrarilla ajaa. Kaikilla siihen ei vaan tuu mahista. 🙂

  34. Ei kai kukaan ole yrittänyt kiistää etteikö HIFK:llä olis B:ssä kova jengi kasassa tai etteikö HIFK:llä olis perinteinen ja tunteita herättävä brändi. Eikä kukaan ole tainnut väittää, että kyseinen HIFK B olis pelannut rumasti karsintaotteluissaan – päinvastoin.

    Sen sijaan osin poistettujen viestien kritiikki kohdistui ko. valmentajan toilailuihin ja uskomattomaan käytökseen. En henkkoht tunne, mutta kuulemani mukaan todella miellyttävä tyyppi kaukalon ulkopuolella. Valmentajana mieleen tulee kuitenkin lähinnä jatkuva ja turha huutaminen, omien tunteiden täydellinen hallitsemattomuus ja provosoiminen sekä erityisesti kaiken maailman lyhyen tähtäimen keräilyjoukkue-viritykset, joista on pelaajien pitkäjänteinen kehittäminen kaukana. Pelinohjaaja termi on kylläkin hyvin kuvaava, mikä pitää sisällään samanaikaisesti omien pelaajien joystick valmentamisen, tuomareiden ohjaamisen ja välillä kaikille muillekin osapuolille kommentoinnin.

  35. Ei kai pitäis ees puuttuu, mutta ois kiinnostavaa tietää kuinka monesta(lue vähistä: ip-osoitteesta nää viestit tulee. Itse en näe täällä olevan juuri mitään tunteita hifkiä kohtaan, enempi evin nimeen jne. Voin toki olla väärässä. Mut mopo keulii jollain stadin kingillä aika pahasti 😉

  36. Se on varmaa toi lasbi tullut pelaamaan eikä puhumaan…

  37. EN GÅNG kirjoittaa…..”kaiken maailman keräilyjoukkue viritykset”??
    Avaisitko vähän mitä tarkoitat?
    Tähkä oli monta vuotta -99 syntyneiden valmentajana…ensin HIFK ja siitä kundit siirtyivät SSV:n alaisuuteen. Keväällä -15 kun kausi päättyi niin valmennuksessa alkoi ”välivuosi” kunnes osa nyky HIFK B pelureista saivat Tähkän hoikuteltua mukaan uudestaan. Missä välissä on ollut keräilyvirityksiä??
    Nykyinen joukkue on todellakin poikien itsensä kasaama ja siihen on asiasta mitään tietämättömien turha selitellä yhtään mitään muuta!
    Annetaan poikien pelata ja lasten harrastusten eteen duunia tekevien tehdä sitä rauhassa.
    Karavaani kulkee ja koirat haukkuu…

  38. tästä keskustelusta puuttuu enää se nykysalibandyn pelikirjaan pelkästään uskova valmentaja kertomasta kuinka väärin Tähkän HIFK pelaa tätä lajia taktisesti. On kuulemma vanha pelisysteemi jne. Kummasti OLS otti pataan juuri taktisella puolella valmentajaosastolla 100-0 ja tuolle 2-2-1 tuplaweelle on myrkkyä old time 1-2-2, se nähtiin. Myös yksilötaitotasoltaan HIFK:n jätkät selkeästi OLSia edellä.

  39. En Gång omaa vahvan käsityksen valmennuksen ”huonosta käytöksestä, johtamistyylistä etc. Missä tällainen on näkynyt, käsittääkseni ei missään? Ainakaan HIFKin peräsimessä, ei kai tätä ole ollut havaittavissa? Antaa koirien siis haukkua.

  40. Jos nyt totta puhutaan niin valmentajien ylenpalttinen huutaminen ja räyhääminen tuo pelaajillekkin taistelufiiliksen ja sen tunteen että kentällä ollaan oikeasti voittamassa ja jos valmentaja huutaa kentälle että ”pelatkaa niin ettei vastustaja tule kentältä pois kävellen” ei huuto tarkoita harvoja poikkeuksia lukuunottamatta käskyttämistä tai sitä että tarkoituksellisesti yritettäisiin saada vastustajan pelaajat sairastuvalle vaan sitä että kentälle mennään oikeasti tosissaan ja taistellaan tilanteet omille verenmaku suussa. Toki poikkeuksiakin on mutta ei niistä sen enempää.

  41. erittäin hyvin sanottu siellä takana! Tässä lajissa oikeasti ei hyssyttelyvalmennuksella kovin kovia tuloksia tule saavuttamaan. Ellei penkki elä mukana niin pelaajat ottavat helposti vapauden vetää löysästi.

  42. Missä on kommentit otsikossa mainitusta Jarkko Niemisestä, oikein, ei missään. Kommentointi on ajautunut väärille urille kun on vedetty joku vanha SSV aikainen tapahtuma tapetille ja sotkettu HIFK myös käsittämättömästi siihen. HIFK rakentaa uutta junnutoimintaa ja homma on lähtenyt mallikkaasti käyntiin. sen kertoo menestys B-junioreissa. Annetaan lasten ja nuorten harrastaa tätä hienoa lajia eikä mustamaalailla täällä eri seurojen toimintaa muualla tapahtuneiden yksittäistapausten perusteella. Ja itse asiaan, toivottavasti Janne on väärässä Niämisen suhteen ja pääsee polkemaan fillarilla Tampereelle 😉

  43. ”jos valmentaja huutaa kentälle että ”pelatkaa niin ettei vastustaja tule kentältä pois kävellen ei huuto tarkoita harvoja poikkeuksia lukuunottamatta käskyttämistä tai sitä että tarkoituksellisesti yritettäisiin saada vastustajan pelaajat sairastuvalle”

    Vaan näin ei tapahtunut kuten yllä kirjoitit. Tähkä nimenomaan ohjeisti yhtä pelaajaa vahingoittamaan tiettyä vastustajan pelaajaa, siten ettei hän kykene pelaamaan loppupeliä. Ja tätä käskyä toteuttettiinkin.

  44. ~Ssv-mammalle~ Taitaa olla nyt niin että oma poika ei ole päässyt pelaamaan ja siellä päässä on ylireagoitu rajusti. En usko että Janne Tähkä valmentajana koskaan laittaisi pelaajia kirjaimellisesti telomaan toisiaan vaan kyse on ollut siitä että on saatu pelaajat oikealle pelipäälle.

  45. Laji-mies: SSV teki omat johtopäätöksen ko aiheesta, ja ymmärrettävästi se jäi herran viimeiseksi peliksi ko organisaatiossa. Sinä voit toki olla mitä mieltä hyvänsä.

  46. Allekirjoitan mamman kommentin paikalla olleena, uskokoon jokainen mitä haluaa, mutta se on fakta. Tähkän kuitenkin Hifkin B on itse halunnut joukkueensa valmennukseen. Tähkä siis varmasti hyvä, pidetty ja asiantunteva valmentaja. Miinuksena tosin että kaikki keinot ovat hänellä käytössä myös ne laittomat ja asiattomat.

  47. ”EDELLISELLE25/08/2016
    erittäin hyvin sanottu siellä takana! Tässä lajissa oikeasti ei hyssyttelyvalmennuksella kovin kovia tuloksia tule saavuttamaan. Ellei penkki elä mukana niin pelaajat ottavat helposti vapauden vetää löysästi.”

    Mites toi Petteri Nykky? Onko saavuttanut mitään kovia tuloksia?

  48. Kuten myös Ahonen ja Ahtiainen, sekä monet muut, ihan kammottavia riehujia siellä penkillä 😉

    Oikeestihan erityisesti B-junnut on siinä iässä jossa pienellä rauhottamisella saatetaan saadaan se maksimi tulos jengistä irti.

  49. Petteri Nykky on voittanut kaksi maailmanmestaruutta. Ei mulla muuta…

  50. Meneekö kommentointi taas vähän mauttomaksi… Pitäiskö hankkia oma elämä.

  51. Hei haloo!
    Nyt pitäisi kyllä Pääkallo porukan olla hereillä ja eikä
    päästää läpi tällaisia viestejä:(
    Hifk:n maalivahti pelasi loistavan ottelun.
    Niinkuin myös Ols:n ja Sb Vaasan maalivahdit
    Toivottavasti tällaiset kommentit jätetään pois!

  52. Kiitos että poistitte viestin näin nopeasti:)
    Toivottavasti moni henkilö/kyseinen maalivahti eivät kerinnyt lukea viestiä.

  53. ”Kävin ottamassa aikanaan muutaman femman ja kympin, ja totesin sen jälkeen, että eiköhän tämä ollut tässä”. Näin mies itse kertoo kasettinsa kestävyydestä vanhemmalla iällä. Peliin elävöityminen ei sinällään kenestäkään huonoa tee ja väkisin välillä läikkyy yli. Tilanteet tulevat sellaisella nopeudella, ettei kaikkea aina kerkiä analysoimaan järkevästi. Tuota SSV:n junnujen aikana tapahtunutta käskytystä peliin eläytyminen ei kuitenkaan oikeuta, koska tuollainen päätös tehdään ajatustyön lopputulemana, ei ohikiitävän tilanteen huumassa. Raukkamaisuuden huippu. Ei jatkoon.

  54. SSV aikaiset tapahtumat ovat jo ollutta ja mennyttä. Seuralta saadut sanktiot? on kärsitty ja uusi joukkue alla. Eiköhän valmennus ja ennenkaikkea pojat ansaitse lähteä projektiinsa puhtaalta pöydältä.

  55. En hyväksy toisen pelaajan tahallista vahingoittamista missään muodossa. Jannella on läikkynyt yli jos näin on tapahtunut. Itse en tapausta tunne mutta ilmeisesti asia on käsitelty SSV:n toimesta, joten eikö sen asian voi jo antaa olla.? Lopettakaa tekopyhäily, valmentajat ovat ihmisiä siinä missä muutkin, virheitä tapahtuu ja niistä opitaan. Väitän, että salibandykin olsii paljon ”terveempi” laji, jos vanhemmat pysyisivät kokonaan poissa katsomoista ja antaisi lasten rauhassa nauttia harrastamisesta. Sieltä katsomosta ne pahimmat törkeydet yleensä kuuluu.

  56. Mitä se SSV:n käsittely tässä painaa? Toivottavasti on käsitelty vastustajan joukkueen ja varsinkin heidän kaltoinkohdellun pelaajan osalta. Tuollainen aikuisen antama käskytys alaikäiselle toisen alaikäisen telomiseksi ja vielä katsomossa olleiden todistamana on rikosilmoituksen paikka oikeustajuni mukaan. Varsinainen lastenhoitaja.

  57. ”Väitän, että salibandykin olsii paljon ”terveempi” laji, jos vanhemmat pysyisivät kokonaan poissa katsomoista ja antaisi lasten rauhassa nauttia harrastamisesta.”

    Entäs jos se ”vanhempi” onkin siellä ”penkin takana.”…. 😉

  58. Oliskohan tärkeimmät kerrottu, tuntuu että keskustelun taso on sillä tasolla, ettei jatkuva vanhan jauhaminen enää paljon lisäarvoa anna…? Rupeaa olemaan aika tylsää luettavaa. Kiitos ja näkemiin.

  59. HEH:lle. Et ymmärtänyt pointtiani tai sitten se vaan kolahti oikeaan osoitteeseen 😉
    Margariinille: jos SSV nykyinen Ervi tms. on hoitanut asian fiksusti, niin asia on käsitelty kaikkien osapuolten kanssa loppuun saakka. Tuliko tämä nyt riittävän selkeästi sanottua? Kerro sinä faktat jos tiedät, itse en ole mitenkään tietoinen tapahtuneesta

  60. Isot zemit joka tapauksessa HIFK:n junnuille kauteen, ja se sarjapaikka on kiistatta ansaittu!

  61. Ols-Hifk oli 1-3 ifk:lle tähkä oli hiljaa,Hifk pojat löysäili kunnes omissa soi ja tähkä huutaa ja kas kummaa Hifk pojat rupeavat taas pelaamaan. Huutaminen sytyttää pelaajat

  62. No seuraavaksi Hifk C2 pojilla näytönpaikka sunnuntaina 28.8. Pelasivat Steelersin kanssa kuulemma tasaisen pelin vaikka J.Tähkä ei ollut edes paikalla( oli ilmeisesti B-poikien pelissä tuolloin) …kaikkea hyvää Hifkille, hienoa, etä junioritoiminta on lähtenyt taas käyntiin. Vastassa on näemmä Inkkarit ja SPV. Eli kovia jengejä vastassa.

  63. …niin että jos mestari on paikalla tuolloin, niin siinähän se sitten nähdään onko Hifkillä 2 kovaa junnujoukkuetta SM-sarjassa vai ei. Ja mitä Tähkä saa puristettua jengistään irti:)

  64. Kai tiesit että j.tähkä ei valmenna HIFK:n 02 poikia? Silloin tällöin saattaa olla apuna mutta pääsääntöisesti ei valmenna.

  65. Kyllä J. Tähkä oli tänäänkin penkin takana, kun c2 junnut varmistivat paikan sm-sarjaan.

  66. Hienoa, että helsinkiläiset joukkueet herättävät kiinnostusta ja keskustelua. Hakevat huomiota ja saavatkin sitä hivenen ylimielisellä käytöksellään harkkaturnauksissa ja varmasti tulevissa sarjapeleissäkin. Tosin mitalikolmikko tulee olemaan B-pojissa kauden loputtua EräViikigit, Classic ja LASB; järjestys muotoutunee myöhemmin kentillä. HIFK ja Jokerit voivat olla mediaseksikkäitä, mutta siinä kaikki. Lisää vain hesavetoista keskustelua, sillä se kuitenkin palvelee meitä säbästelijöitä.

  67. Tarkennatko tuota ”ylimielisellä käytöksellä harkkaturnauksissa”? Mihin joukkueeseen viittaat?

  68. Ööö, kyllä nyt SSV mamman ym kannattais tarkastaa faktat.. Janne lähti SSV:stä itse omasta päätöksestä, vaikka jäämään pyydettiin. Ihan vaan että tiedät mamma todellisuuden. Äidit pois katsomosta niin moni ongelma selviää tai jää kokonaan tulematta.

  69. Äideillä on kyllä ihan tärkeä rooli halleilla, lipunmyyjiä ja kahvinmyyjiä tarvitaan aina 😉 Muuten kannattaa pysyä pois joukkueen toimintaa häiritsemästä (mm. jojon hommat).

  70. Sinulla DORKA kun on selvästi faktat tarkastettu niin sanohan käskyttikö tämä lastenhoitaja alaikäisen valmennettavansa telomaan vastapuolen alaikäisen pelaajan siihen kuntoon ettei peliin enää pystynyt osallistumaan??? Vai onko MAMMAN faktat tältäkin osalta vain fiktiota?

Comments are closed.