Kolmannen erän kiri nosti Suomen tasapeliin Ruotsia vastaan – Rudd ratkaisi rankkarikisan

Suomi–Ruotsi-maaotteluturnaus alkoi torstai-iltana miesten kamppailulla. Arkistokuva: perwiklund.se
Suomi–Ruotsi-maaotteluturnaus alkoi torstai-iltana miesten kamppailulla. Arkistokuva: perwiklund.se

Loppuviikon maajoukkueottelut käynnistyivät torstai-iltana Ruotsin Uumajassa, kun miesten maajoukkueet kohtasivat Suomi–Ruotsi-maaotteluiden avauksessa. Suomi kampesi Ruotsin johdon umpeen ja ottelussa päädyttiin 6–6-tasapeliin.

Ruotsi oli niskan päällä kahden ensimmäisen 20-minuuttisen aikana. Suomi sai kuitenkin erinomaisen alun ottelun kolmanteen erään ja kiri kolmessa minuutissa 5–2-johdon kiinni. Salama-alun maaleista vastasivat Lauri Stenfors, Tero Tiitu ja Janne Hoikkanen.

Isäntämaa meni vielä kertaalleen johtoon ennen päätöserän puoliväliä. Suomi tasoitti jälleen nopeasti, kun Jami Mannisen laukaus otti kimmokkeen ruotsalaispelaajasta ja leijaili maalivahti Viktor Klintstenin selän taakse.

Tuon 6–6-maalin jälkeen lisäosumia ei nähty, ja pisteet jaettiin tasan varsinaisen peliajan jälkeen.

Ruotsi vei nimiinsä ottelun jälkeisen rangaistuslaukauskilpailun ja pokkasi lisäpisteen itselleen. Yksikään Suomen laukojista ei onnistunut ohittamaan rankkareissa Klintsteniä. Ruotsin maalin veivasi verkon perukoille Alexander Rudd.

Maajoukkueviikonloppu jatkuu perjantaina, kun Suomen ja Ruotsin naiset kohtaavat Uumajassa. Miehet pelaavat toisen ottelunsa sunnuntaina. Lisäksi viikonlopun aikana kentälle pääsevät myös Suomen U23- ja U19-maajoukkueet.

Ottelutilastot

Lue myös: Suomen maajoukkueet ahkeroivat loppuviikon aikana – näin seuraat otteluita

14 comments

  1. Ei huolta, Mihun passi leimattu jo keväällä. Täytyyhän jonkun olla näyttämässä nuoremmille miten polvet teipataan oikein.

  2. Yllättävän korkealla tasolla pelattiin jo, vaikka kausi on vasta alussa.
    Fyysisyydessä jäätiin monesti Ruotsalaisten jalkoihin, ainoastaan Stenfors eroittui postiiviivisesti. Akselilla Kohonen-Kotilainen selvästi ongelmia, toivottavasti valmennus tekee muutoksia sunnuntain otteluun.
    Hieno nousu kolmannessa erässä Suomelta.

  3. 1. Pari erää sinnepäin, kolmannessa tason nosto. 2. Tasapainoisin koko pelin. 3. Vaikeuksissa avata peliä koko ajan.

  4. peliä, niin ilmeisesti Mihulla ongelmia avata peliä ja tyytyy pelaamaan seiftiä alakolmiopeliä viime vuosituhannelta. Senat pitäis olla Salo, Kukkola ja Pylsy.

  5. Ylempi, arvoit senat täysin oikein ja näkemättä mihunkin pelin oikein, tota se oli. Mihun suurin ongelma, laiturit pelaa ihan eri peliä ja vanha tapa ei yksin toimi. Rankut. Savonen(pelin paras pelaaja!), mihu ja väänänen

  6. Savonen kenttän kunkku. Ei tarvi murjoo äijjiä laidan yli. Se vaan kylmänviileesti nappaa pallon pois, mut siltä pois ottaminen onkin sitten toinen juttu. Tämän maan paras pakki tällä hetkellä. Rakenteli useita maalipaikkoja, mut ei jannuille maistunut.

  7. Late oli kanssa kova. Hyvästä jengistä löytyy monentyylistä pelaajaa. Late pistää tähtipelaajat sellaisiin pihteihin että oksat pois. Salin-salo pettymys 2erää, 3 ok, toivotaan parempaa matsia sunnuntaina

  8. ..ja Moilanen. Muutama tontti, seinille. Sihti kuntoon niin hyvä tulee.

  9. Moilanen ollut maajoukkueessa alisuorittaja jo pitkän aikaa (viime mm-kisoista lähtien ainakin). Seurajoukkueessa kuitenkin mennyt pelit ihan hyvin. Mikähän siellä majussa kiikastaa?

  10. Lähinnä eilen moilanen alisuoritti maalipaikoissa, pääsi pariin kertaan huipputontille ja ihan minne sattuu. Toivotaan, että sihti löytyy, hyvä haastamaan. Ja toivottavasti sunnuntaina kotilaisen vierellä muu sena, peter haastaa hyvin, muttei pärjää, jos joutuu noin yksin toimii hyökkäyspäässä. Mun näkemys, ettei pelkästään peteristä ollut kiinni ku joutui puskee. Pylsyä siihen, niin alkaa tapahtuu.

  11. Kyllä Mihu pelasi todella hyvin. Siis jos vertaa viime kauteen SPV:ssä niin meno oli täysin erilaista.