Liigakauden ensimmäinen punainen kortti viuhui Jyväskylässä – ”Olen pahoillani pelaajan puolesta”

Riian MM-kisoihin tähyävät maajoukkuekaverukset Lauri Stenfors ja Peter Kotilainen ottivat yhteen useamman kerran sunnuntaina. Kuva: Esa Jokinen

Riian MM-kisoihin tähyävät maajoukkuekaverukset Lauri Stenfors ja Peter Kotilainen ottivat yhteen useamman kerran sunnuntaina. Kuva: Esa Jokinen
Riian MM-kisoihin tähyävät maajoukkuekaverukset Lauri Stenfors ja Peter Kotilainen ottivat yhteen useamman kerran sunnuntaina. Kuva: Esa Jokinen

Viime kevään upeasta puolivälieräsarjasta toisilleen hyvin tutut Happee ja TPS kohtasivat sunnuntaina miesten Salibandyliigan avauskierroksella Jyväskylässä. 7-5 Happeelle päättynyt ottelu ei noussut klassikoiden joukkoon, mutta päätöserässä nähtiin sentään pientä dramatiikkaa kauden ensimmäisen ulosajon muodossa.

Päätöserässä ajassa 43.09 TPS:n Ville Laine ja Happeen Juuso Heikkinen ajautuivat jäähyaition edessä pieneen kahnaukseen, ja maan pinnassa Laineen jalka näytti osuvan Heikkistä päähän. Ottelun toinen tuomari Markku Heikkinen laputti Laineen tilanteesta pihalle väkivaltaisuudesta, ja hieman edempänä kulmauksessa Happeen Jalo Kouvonen sai kakkosen kolhittuaan vihellyksen jälkeen TPS-pelaajaa.

Hetkeä myöhemmin Happeen Petri Kauko sai kieltämättä hieman kyseenalaisen kakkosen, ja jälleen vain hetki tästä Janne Hoikkanen keräsi itselleen 2+2 minuutin rangaistuksen pelin viivyttämisestä sekä protestoimisesta. Muutaman minuutin kuohuntavaiheen jälkeen Laineen punaiseen korttiin asti varsin säyseänsävyinen kamppailu jatkui loppuun asti jälleen ilman suurempia kalabaliikkeja.

TPS:n päävalmentaja Aki Vilander valitteli harmittoman näköisestä tilanteesta tullutta kovaa tuomiota, sillä Laineelle tuomittiin PR3, eli automaattinen yhden ottelun pelikielto.

– Hihna lähti luistamaan tuomareilta aivan yhtäkkiä päätöserässä. Pelaajat kärsivät linjauksesta suhteettoman paljon, ja olen pahoillani Laineen puolesta, että tuollaisesta tulee vielä jatkotoimenpiteitä, Vilander tuumi heti tuoreeltaan ottelun jälkeen.

Punaiseen korttiin johtanut tilanne vietiin tiettävästi illemmalla erotuomaritarkkailijan toimesta eteenpäin tarkistettavaksi, ja nähtäväksi jää, onko Laineen pelikielto voimassa ensi viikonloppuna, kun TPS matkustaa M-Teamin vieraaksi Pasilaan.

Happeen päävalmentaja Seppo Pulkkinen ei lähtenyt tuomitsemaan pelaajiaan liiemmin, vaikka typeriä jäähyjä joukkue ottikin, ja tarjolla ollut pitkä ylivoima kuihtui kasaan.

– Aina pitää välttää turhia jäähyjä, ja nyt me niitä kieltämättä otimme. Ehkä siinä oli kuitenkin tuomareiltakin vähän sellaista linjanhakua näin alkukauteen, ja mekin tässä opimme tuomioiden logiikkaa kauden mittaan, Pulkkinen pyöritteli.

Kuten todettua, itse ottelu ei päässyt viime kevään puolivälieräsarjan kaltaiseen lentoon oikein missään vaiheessa ja odotuksiin nähden illan anti oli pettymys. Molempien leireissä oltiin varsin yhtä mieltä siitä, että kiihkeys loisti poissaolollaan, ja ehkä parhaiten sarja-avauksen puki sanoiksi 2+1 kerännyt Happee-hyökkääjä Peter Kotilainen.

– Eihän siellä tapahtunut oikeastaan yhtään mitään tänään, ja aika mystinen olo tästä pelistä kaikkiaan jäi. Viime kevääseen verrattuna ei ollut likimainkaan sellaista rytkettä, ja vähän tässä jäi nyt homma piippuun molemmilla jengeillä, Kotilainen niputti.

12 comments

  1. Kiitos pääkallo, ettette lähteneet klikkiotsikoimaan vaikka tässä mahtava paikka olikin. ”Laineelle ulosajo ja yhden ottelun pelikielto!”

  2. ”Punaiseen korttiin johtanut tilanne vietiin tiettävästi illemmalla erotuomaritarkkailijan toimesta eteenpäin tarkistettavaksi, ja nähtäväksi jää, onko Laineen pelikielto voimassa ensi viikonloppuna…”

  3. …siltä, että pelin kiihkeillä hetkillä yksi Happeen pelaajan laitatilanteessa tarjoama kyynärpäälyönti olisi ansainnut punaisen – ehkä. Tai ehkä ei. Tällä kertaa ei. Ehkä sitä ei huomattu tai sitten katsottiin tahattomaksi. Katsomoon näytti kyllä tarkoitukselliselta, vaikka tilanne toki oli nopea.

    Oli miten oli, niin eilisen pelin taso ei ollut huimaava ja lopulta oikea joukkue voitti. Tepsin kiri jäi kummallisen vaisuksi ja MV otettiin ulos aivan liian myöhään, ensi kerralla jo pari minuuttia aiemmin MV pois. Katsomosta käsin tietty hyvä neuvoa 🙂

  4. Ei ollut peli hääviä, mutta kausi on toki vielä nuori. Tepsin peli oli mielestäni valmiimpaa kuin Happeen, joka oli epäyhtenäisempi ja muutaman yksilön varassa. Eniten syletti Happeen kurittomuus, joka näyttää jatkuvan vuodesta toiseen. Nuoret ja vanhat, samaa kypsymätöntä touhuilua. Surkuhupaisaa oli ulosajon jälkeinen tilanne, jossa ensin annettiin Tepsin pitää vajaalla palloa pitkät tovit, ja kun muuten ei pois saatu, niin rikottiin jäähyn arvoisesti ja vielä päälle otettiin tyhmä 2+2 pelin viivyttämisestä ja mussutuksesta! Lopulta pelin tappojäähy kääntyi omaksi alivoimaksi! Anteeksiantamatonta, eikö valmennus tosiaankaan saa näitä hölmöyksiä kuriin? Muutama ”herkkupala” jäi mieleen. Ylivoimalla ei osata tuplata palloa pois vaan laukataan pallon perässä ympäri kenttää. Edelleen pusketaan väkisin pallollisena laitoihin ja menetetään palloa vaarallisesti keskialueella. Pari vapauttavaa keskialueen namupassia+ jokunen yritys suoraan vihulaisen lapaan ja ainakin toisesta namusta verkot tötterölle. Ylipelaamista jokaisella kentällisellä ja pakkien noustessa ei varmistuksia. Monta maalipaikkaa menetettiin pakkien avausten tuskastuttavan hitauden vuoksi (erit. 1 kenttä). Ja oman maalin edessä ollaan edelleen lapasia merkkauksen ja fyysisyyden suhteen. Jne.. Liian paljon näytti siltä viime kauden ajoittaiselta höntyilyltä. Paketti yhtenäisemmäksi ja hölmöilyt kuriin, muuten kannun nostelusta on turha haaveilla.

  5. Mitenköhän Miron koipi? Lopussa pelaaminen näytti jo paraolympialaisiin sopivalta. Loistava peli silti.

  6. Ihailen Pulkkisen kommentoinitilinjaa! Ei dramatisoi, vaan aina yhtä asiallinen.

  7. Klikille: joo Pääkallo onkin varmaan sivusto, jonka uutisia ei muuten luettaisi, jos ei ole klikkiä 😀 Tässä taas nähdään kuinka joillain menee yli tuo klikkiotsikoiden näkeminen joka puolella, ja jo kehitellään sääntöä, että ne olisivat aina ja absoluuttisesti tuomittavia. Klikinsäästäjässäkin näkee välillä uutisia, jossa ei osata erottaa taidokasta otsikkoa, vaan automaattisesti tuomitaan, jos ei otsikko sisällä kaikkea tarpeellista informaatiota itse tapahtuneesta.

  8. No onhan tuo otsikointi juuri sitä mihin klikki viittaa…

    Olen toki kommentoijan ”HYVÄ OTSIKKO” kanssa samaa mieltä siitä, että jutut luettaisiin kyllä ilman ainaista huo*****sta otsikoiden suhteen.

  9. PR3 -rangaistuksista tehdää aina raportti, ja ne menevät aina kurinpitäjälle. Eli ei mitään ihmeellistä.
    Se olisi tavallisesta poikkeavaa jos otteluvalvoja veisi PR2, PR1 tai peeusjäähyn käsittelyyn.

  10. No onneks saatiin videolle tuokin, eihän tuo tilanne ole tahallista potkua nähnykkään. Kouvonen sen sijaan vitosta istumaan.

  11. Katsoja ei ole kai tuota Pääkallon videota katsonut. Videolla kohdassa 2.04 syötön katko omassa päässä (#26), avaus kahden karvaajan paineessa ja kohdassa 2.15 3-2 maali (#10).

  12. On katsonut videon, ja totta, noin se monesti menisi jos käännöt ja syötöt olisivat YLEISESTI ottaen nopeampia. Propsit tuosta, loistavasti pelattu tilanne. Sanoin kuitenkin, että MONTA maalipaikkaa menettiin kun palloa haudottiin tuskastuttavasti. Valitettavasti koko videota ei ole käytettävissä, niin että voisin pysäyttää kellon tarkoittamiini kohtiin. Eihän se tietty ole kokonaan se juttu, että pakit uskaltavat kääntää pitkällä syötöllä tai tuoda palloa jalalla ja pistää ajoissa vaikkapa sen ristipoikkarin maalin kulmalla vapaana olevalle hyökkääjälle. Toinen olennainen juttu on tietty pallottomien hyökkääjien samanaikainen liike, jolla avataan se häiriötön syöttölinja. Väitän, että liiallisen pallon kanssa puskemisen lisäksi yksi Happeen hyökkäyspelin kehittämiskohteita on pallottoman liikkeen laatu ja ajoitus, joka ei todellakaan tarkoita omalla kaistalla suoraviivaista rynnimistä, paikallaan seisoskelua tai vastustajan takana piileskelyä. Kulmiin ja päätyyn päästään kyllä pyörimään, mutta laatuliike 1-sektorille on liian harvinaista. Ja siihen työmäärään nähden mitä joukkue pallon kanssa touhuaa, maalia kohti lauotaan vähän. Viivapelotetta löytyy, vahvoja maskipelaajia löytyy ja taitavia lähitilannepelaajia löytyy. Eli paikkoja varmaan olisi, miksi et lauo? Tältä se näytti meikäläisen katsomoon, ehkä toisenlaiselta toisaalle ja vaihtoaitioon.