Naisten salibandymaajoukkueen kiri ei riittänyt – Ruotsi vei voiton maalin marginaalilla

Nina Rantala oli Suomen naisten tehokkain pelaaja, kun Ruotsi kaatoi Suomen maalein 5-4. Kuva: Topi Naskali

Suomen naisten salibandymaajoukkue kohtasi Ruotsin perjantai-iltana Uumajassa. Ruotsi oli ottelussa lopulta etevämpi maalein 5-4.

Ruotsi meni ottelun alussa 1-0-johtoon, mutta Suomi tasoitti pari minuuttia myöhemmin. Ruotsi osui kuitenkin vielä kahdesti ensimmäisessä erässä. Toinen erä oli sinikeltaisten heiniä maalein 2-0.

Suomi lähti viimeiseen erään neljän maalin takaa-ajoasemasta. Suomalaiset osuivat erässä ensin kahdesti, ja ottivat lopussa maalivahdin pois. Ilman maalivahtia isketty 5-4-kavennusosuma jäi kuitenkin ottelun viimeiseksi maaliksi. Kamppailun jälkeen lauottiin rankkarit, joissa Suomi oli vahvempi lukemin 1-0. Suomen maalista vastasi Sara Piispa.

Suomen tehopelaaja oli Nina Rantala, joka iski pisteet 2+1 ottelussa. Hanna Sipiläinen taiteili 1+2 ja Sanni Nieminen 1+1. Tiltu Siltanen venyi kaikkiaan 28 laukauksen tielle.

Suomi ja Ruotsi kohtaavat seuraavan kerran sunnuntaina. Vantaan Energia Areenalla pelattava ottelu alkaa klo 13.